azy & daing - the solemnization

ok moh sambung. mmg moment yg dinanti oleh kami semua bila mendapat perkhabaran yg finally along aku nak kahwen. bukan la kata along aku dah lewat umur. dia tua setahun je dari aku pun. belum la masuk zon maghrib lg. mahupun zon asar. :p

actually akak aku dgn husband dia ni officemate cuma mengajar different faculty kat UITM Merbok tu. mmg diorg akan settle down kat Kedah la. masak la korang nak balik kampung ye. tapi nak balik perak dekat je kan :p nak jadi cerita mmg dah jodoh diorg agaknya, diorg 2 org ni report duty serentak kat uitm. bape hb tah ada akak aku ckp tp lupa sudah. 

diorg mmg tak mcm org lain la bercinta. even bekerja dibawah 1 bumbung, diorg tak selalu berjumpa pun. mmg bercinta lepas kahwin la ni. ish, cite pasal kisah cinta org lak, nak tau lebih lanjut bole baca kat blog dia which korang takkan jumpa kat mana2. muahahaha.... 

setelah melalui onak dan badai mahupun tsunami, bila dah tertulis ada jodoh antara mereka, akhirnya diorg telah selamat diijabkabulkan pada 27/5/2011 selepas solat Isyak. apa yg best masa hari nikah ni, tak ada drama swasta macam masa aku kahwen dulu. time aku dulu, berembes2 ayor mata. teruk bebenor. baik pengantin, mahupun pengapit sampai lah ke yg menyaksikan majlis nikah kitorg. 

haritu, semua orang pun happy- happy je. walaupun debaran yg hebat dirasai oleh pengantin. dari pagi nya dok kejung. debar punya pasal kan. semua berjalan dgn lancar. ayah pun steady bila bagi amanah kepada bakal menantu nya tu. antara quote yg terpahat dgn kepala aku. 
kalau sekalipun daing dan azy berpisah, biarlah hanya cangkul dan tanah sahaja yang memisahkan daing dan azy, Maka dengan berwalikan ayah kitorg sendiri, hanya dengan sekali lafaz AZYYATI ANUAR sah menjadi isteri kepada DAING MARUAK SADEK.
jom tgk kakak aku yg gorgeous bila pertama pakai make up tebal!

pengantin sedang diandam oleh kak ely. kak ely tak mau org panggil dia mak andam. tapi nak org panggil dia juru make up. mak andam tu mende eh? :)

tetamu sampai selepas solat Isyak. sebelum tu diadakan majlis tahlil. tetamu dijemput makan malam dulu.

the only my daughter's pic. nia langsung takde sekeping pun sebab awal lagi dah masuk tido. kepenatan... akak aku tgh berdebar. hehehe...

introducing, our new family member, Daing. Daing ni keturunan bugis. esok anak2 ko nama daing la pangkal nye ye long? hehehe.. advance aku fikir. :p

sebelum tu, along aku ditunangkan. cukup syarat je ni, sarungkan cincin je.

hanya dengan sekali lafaz....

haruslah sekali lafaz kan. tok imam dah tulis siap- siap. sekarang mmg gitu kot eh? long ko jgn marah, gurau je. akak aku ni, sejak- sejak kawen ni sensitif benau. hormon berubah gamaknye. kahhhhhh.. ya ampun!

ecececeh.... lepas solat sunat, upacara membatal air sembahyang la pulak. taat pada suami ye long. ewah! en daing pun sama ye! :)

muka kelegaan bila yang wajib dah selesai. seriously, kitorg pun lega dan happy sangat!

yeay, haji anuar's clan getting bigger! alhamdulillah....

6 comments:

Ibu Mifzal Arsyad said...

Tahniah Azyyati & Daing..

Seronokkn bila buat majlis nikah kawen ni w/pun penat..

Ps : tarikh kawen kak alyya sama nga ainey.. :)

izma sofea soffean said...

cayalah kak ngah..ur the heroin....gambar kopek nyior ader?

atanayuiman @ Jue said...

tahniah.. tahniah..
semoga berbahgia selalu.. :-)

OneSimpleMother said...

seronokkan bila ahli keluarga bertambah ni.. congrats untuk alya sebab dah ada abang ipar.. hehehe

Fieza said...

Tahniah buat along alyya..pasni msti nia n adel dapat sepupu lak..

yantie said...

Tahniah utk along alya & husband. Semoga Bahagia Ke Alam Syurga. :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in