ADEL IS 1 !!

kalau orang lain, 3-4 bulan menjelang birthday anak, dah cerita pasal preparation nak sambut birthday anak teringin gak buat begitu tp laki i tak suka publicity la. dia tak suka perhatian. he's not an attention seeker. kalau hal kerja je dia suka seek attention. kahhhh... ya ampun bang! harus la kan, nak capai KPI.

ok, balik ke pangkal jalan. harini adel genap setahun. aku bawak adel dalam perut cukup 40minggu 2hari. the sickness is there sampai kandungan 5 bulan. other than that, semua normal sampai la lewat 2 hari baru adel keluar natural way. takde gesaan, semua nya sendiri. sedar tak sedar, setahun dah adel.

tak celebrate tak bermakna mama tak ingat birthday adel ye. we are really looking forward to our daughters birthday. that is why this entry is publish :p ok, 12 keping gambar dari adel lahir sampai usia setahun untuk tatapan korang.

this photo will always be my all time favorite. beberapa saat lepas teranan terakhir aku nak keluarkan adel. :) 17/2/2010

adel genap sebulan. on our way to hospital to take her 1st month immunization. 17/3/2010

photo was taken on 17/4/2010 - adel 2 bulan

16/5/2010 - adel 3 bulan. gambar diambil dalam kereta nak bawak adel pegi injection.

20/6/2010 - adel 4 bulan. santai dirumah...

20/7/2010 - adel 5 bulan. di R&R pagoh kalau tak silap. nak ke johor.

17/8/2010 - fasting month. adel 6 bulan... gambar versi mama baru belajar berDSLR

16/9/2010 - hari raya di perak. adel 7 bulan.

17/10/2010 - adel suka mandi! adel 8 bulan..

17/11/2010 - hari raya aidiladha di hospital. mama papa tak sihat. adel 9 bulan.

18/12/2010 - at jusco bought present for adam and aisyh'. adel 10 bulan

17/1/2011 - she got high fever on this date. ade 11 bulan!

latest photo. 15/2/2010 - celebrating her 1st birthday. aci eh mama enter frame :) adel 1 tahun! 

"my rihana adelia, my adel, my rihana, my tata, my jiji, 
HAPPY 1ST BIRHTDAY!
mama, papa and kakak nia loves you so much! 
stay cute, stay healthy,
membesar jadi anak yang solehah ye sayang. amin...."

note : berpinau mata aku pilih gambar! gigih!

29 comments:

Nurshahfamily said...

hapy besday adel hehehehe... jap je dh setahun kan ... semoga adel sekeluarga sentiasa bahagia dan dirahmati... aminnn

Mama Likha said...

hppy bday adel.. moga jadi anak yang baik2 yer. :) muah luv yu!


*adel masa lahir brapa kg alya..? nmpk semngat jgk kan :)

Affieza said...

Happy birthday Adel..makin besar makin cute plk...hehe

Mama Kyra said...

happy besday adel syomel..dh besar dh dia..untie doakn adel sntiasa sihat n mjadi ank yg terbaik tuk mama papa ye..

elani makrai said...

happy 1st birthday adel!
semoga jadi gugurl yang baik n dgr kata mama n papa...hehee

plg best gmbr adel baru lahir. takder gambar mcm tu masa time ammar. en suami tak mampu huuu huu...

airis naufal said...

hepi besday adel.. moga jadi ank yg solehah.. suke tgok rmbut adel mase 3 months tu.. comei..

azita said...

hpy besday adel.comey :)

Yu'xan Lee said...

yeayyyy hepi bufday adel, semoga sentiasa sihat2 jek, amin...

auntie rushing2 nk g meeting nih, gigih blokwalking blog mama adel sbb tgk gambo adel time bersalin tue, hehehe

Rizziela said...

kejap ada dah setahun anak dara ni

Semakin hari semakin comel...geram tengok dia...masa lahir pun besar kan?

izzahazfar said...

hp bisday adel...rasa mcm baru baca entry bersalin adel...hihihi semoga panjang umur dan murah rezeki ye..

hug n kisses
untie zah :)

rina a.k.a jaijina said...

diam tak diam, dah setahun dah adel ye..kejap je rasanya..

auntie nak wish Happy Birthday untuk Adel..semoga Adel membesar bagai johan, ekekeke..

peluk cium dari auntie & echa..

MaMa_AdHa said...

happy bifday adel.... semoga membesar dengan sihat dan menjadi anak solehah.. bila unty umi boleh jumpa adel nie.. geram kat lesung pipit tue.. nak satu boleh???

cik puan akish said...

hepi besday adel!!!!

konpem rindu akan bau adel time baru lahirkan..

=)

OneSimpleMother said...

selamat hari lahir adel.. smoga menjadi anak yg cerdik lagi pintar.. :)

kinna said...

happy besday rihana!

Shida said...

happy besday adel...semoga membesar dengan sihat dan menjadi anak yg cemerlang dunia dan akhirat.,..muuaaahhhhh....:))

Rashifa Rosli said...

happie besday adel !

zue said...

hepi birthday girl
ur birthday is same as mine
lets celebrate together...

nur.. said...

happy besday adel....kejap jer kan dah setahun...jgn nakal2 yek adel...

Chik Na said...

happy besday adel, semoga jadi anak yg berjaya dunia n akhirat.

samalah macam akak, normally birthday hanya disambut bersama ahli keluarga je.

suka tengok gambar adel dari lahir sampai ke setahun tu..nampak jeles perbezaan n tumbesaran dari bulan ke bulan :-)

nome said...

Happy Birthday to you
Happy Birthday to you
Happy Birthday to you my sweet adel
Happy Birthday to you
(tolong nyanyi versi besday yer :D)

auntie nome, uncle faizal dan akak Aleesya nak ucapkan selamat menyambut ulangtahun adel yg pertama...semoga adel membesar menjadi anak yg solehah, sehat, ceria dan comel selalu

Sricahaya said...

Happy Bezday Adel..moga jadi anak yg solehah..

kak, geramnya la tgk lesung pipit si Adel ni..nasib baik la gambar je..kalau berdepan mau ku cubit pipi gebuss tu..hehe

Fieza said...

Happy besday adel..makin besar makin comel. Nanti jadi anak dara mama tak larat nak kepung sebab ramai pak we kejar berkenan kat lesung pipit yang dalam n cute itu..Time flies sekejap jer adel dah besar kan..

amal_fc1303 said...

gmbr last sekali imbas cm nia pulak.

BabyAndKids said...

hepi besday adel.. be a gud girl yeaa..
muaaahhh!!

Ryn said...

HAPPY BIRTHDAY ADEL!!!

SEE YOU SOON!!

Anonymous said...

happy b'day adel! from uncle ainal..

@e_da said...

happy belated birthday adel sayang.. moga sihat dan jd anak yg baik ya... suka tgk pic adel baru kuar dr prut tu denagn pic dia dalam sinki.. comelsssssssss gilerrrrrrrrr

Nana Aziz said...

hepi belated besday adel..sekejap je ms berlalu..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in