nasi beriyani gam johor di seri kembangan

esok cuti kan? apa program? kalau rasa nak makan kat luar, to warga Seri Kembangan, bole la ke nasi beriyani gam johor. dah ada cawangan kat seri kembangan. last weekend kitorg early dinner kat sana. dah lama aim nak gi makan sana, tapi asyik takde kelapangan. so last weekend berkesempatan.

menarik jugak sebab bukan ada nasi beriyani je macam kat bangi dgn putrajaya tu. ada lain- lain menu macam kat restoran lain. then ada seafood untuk dipilih. ada satay, nasi ambeng, ade western food jugak. lokasi? belakang shoplot domino pizza.

tempat makan dia pun selesa dan bersih kalau nak bawak budak- budak. kitorg dok luar. merasa angin sepoi2 bahasa..

dibuka 24jam ye.

sementara menunggu makanan sampai. nampak ada house for sale, saja call tanya harga. RM600k weh! double storey je pun. ridiculous la harga rumah sekarang. mmg untung kalau beli rumah dan emas sekarang ni. sebab harga akan melambung naik.

nasi beriyani dengan ayam goreng berempah untuk aku. tak mintak ayam pedas sebab nak bagi budak makan. RM10.80

nasi beriyani ayam masak merah papa punyo! (cakap versi nia) RM10.80

lupa nak cakap ada kaunter untuk roti canai jugak. sebab nasi beriyani ni nia cakap pedas, order roti kosong bagi budak2 makan.

licin pinggan. rasanya? macam tu la kan. ok je.

ada seafood fresh dari pasar borng selangor depan ni agaknye. pandai2 je aku. kahhhhhhh... ok la, bole pilih2. nanti kalau family aku datang, nak try makan kat sini lak.

note : selamat bercuti kepada negeri yang bercuti esok!

note2 : tadi kena panggil dgn principal school nia...panjang dicussion nya. kenapa? kalau aku rasa nak share, aku share la ye! :)

5 comments:

nome said...

aku nampak gambo nasi beriyani ni pun, dah tangkap leleh2...nampak lazat! boleh cuba nih....nnt aku roger ko yer kalau aku nak ke sana...takut sesat la pulok!

Mama Likha said...

nia ikut muka alya, adel ikut muka wan. :)

de' Elle Norizi said...

eh.ini dekat ngan rumah ibuLuna.
sebaris speed99 tu kan..tak silap,kedai nasi beriyani gam ni sebelah ngn kedai perabot yg selalu tak bukak tu kan..
mmg sedap sangat!

alyyani said...

nome : not bad me, bole la kalau nak try. kalau nak try nanti roger aku ye.

mama likha : oo yeke? 1st time ni org ckp gitu. selalu org ckp nia ikut papa, adel ikut mama. ada la tu iras2 :)

de' Elle norizi : betul la tu. awak tinggal mana? saya pinggiran putra. kot kita berjiran :)

Nana Aziz said...

weh..apsal ko kene pggil ngn pengetua..(haha,,bkn nk tnya psl ns beriani..haha)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in