we are the champion! apa yang menarik

apa yang menarik from my POV la ye.
  • tak tau mana datang nye AFF suzuki cup ni, alih- alih malaysia team mendadak- dadak performance nye buat semua pun mengikuti perkembangan dia.
  • sampai habis game tadi, aku dah kenal hampir semua player termasuk la star of the team khairul fahmi. kacak nye kau!
  • alangkah best kalau piala tu dijulang kat stadium bukit jalil. sure bergegar stadium kan?
  • kenapa camera indon dok fokus awek cun saja? tu je la yang nak dibanggakan ye tak :p
  • pemain kita semua org kita, tapi pemain indonesia ada yang diimport. something to be proud of!
  • dari minit pertama sampai minit terakhir, malaysian team bagi kita game yang sangat entertaining. selalu, sambil- sambil je bola ni. ni bole terpacak depan tv. with t&C apply la ye. i.e : bila budak- budak tgh tido!
  • adel takut dgr org jerit, so sampai tertido kena dakap dgn papa
  • nia kalau join jerit goal mmg best. jerit goal sambil jump- jump. then sebut go go ayicha!  (read : malaysia)
  • masa safee sali goalkan tadi, kitorg dengar org jerit goal dulu kat tingkat atas, haish, tak suspen tul!
  • kalau maintain the momentum dari segi corak permainan and the team itself, kita bole pergi jauh. world cup perhaps? amin...
kesimpulannya, kami laki bini sangat- sangat enjoy layan final kejap tadi di garuda, mahupun dia bukit jalil. 1 malaysia berhimpun kan?
his trademark. kalau lepas jaringkan goal, mesti cium bendera malaysia kat jersey dia. pada yang tak ikut bola, ni safee sali the top score. image, credit to google

the goalkeeper, kahirul fahmi. sangat- sangat bergaya mengawal gawang supaya bola indonesia tak tembus. image credit to google.

excited punya pasal, maka entry terus ditaip sejurus permainan tamat. :)

9 comments:

Shida said...

layan gak bola tadi tu...tak pasal2 menjerit2 anak beranak...hehehe...

AieZa said...

khairul fahmi hebat lah.. tgn mcm ade gam pegang bola.. insyallah leh g jauh mamat tuh.. bole tahan kacak gak dia.. hehehe..

K-Baby said...

Salam Mommy,
Nak invite Mommy untuk join contest dan menang cute slogan tees for your kids sempena pelancaran blog kami!
Thanks ya.
mykedaibaby.blogspot.com

Elyn said...

haha sempat je ko updet ek!!!

Iela Fazielah said...

mmg giler bola kamu ni.. cayok!!!! akak xtgk pun.. just jeling2 je..haha!

Sricahaya said...

Mmg syok tgk bola mlm tadi...suka tgk fahmi..cekap tangkap bola..

mamashasha said...

alya...cargas je kuar entry eh....harimau malaya the warrior! aku bangga! serious! tq PM sbb declare cuti esok....dpt cuti free kite wei disebabkan penantian berdekad2 nih...
AFFSUZUKI cup ni as 1st step to move forward! insyallah kita boleh ...kembalikan kegemilangan bola sepak zaman santokh singh, mokhtar dahari semua... aku kagum kita bariskan anak jati malaysia dipadang, kita taruhkan anak m'sia
as coach! meaning to say anak malaysia memang boleh...malaysia boleh!!!!indon ada suntikan import pemain mahupun coachnye jangan dilupa...

nome said...

go khairul fahmi go! eh silap, go malaysia go! hensemnya kamoo...keh keh keh...

Affieza said...

Sy pn layan smpai hbs dua2 game tu..Khairul Fahmi the best!!!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in