duduk rumah dan lepak- lepak

sabtu lepas aktiviti aku hanya dirumah. bermain- main dengan anak- anak, bersantai dengan suami, masak- masak, makan- makan dan operasi melipat baju yang penuh se-queen bed. then petang, aunty noran and uncle hozair nia and adel, datang lepak rumah. syiok ooo bila ada org lain yang sudi babysit anak- anak. i mean didepan mata kita la.

bila tgk kat video pengasuh mandikan anak majikan dia dengan cara yang tak bole terima dek akal, mmg hati aku disentap- sentap. sape yang harus dipersalahkan? it is all in our mind set kan. mintak dijauhkan dari anak- anak kita. eh lari dari tajuk, so last saturday sangat seronok dan santai berada dirumah. sangat jarang dapat peluang begini.

budak yang dah pandai tak nak share mama dia dengan kakak dia. dulu tak tau apa- apa, sekarang dah makin alert. kena tinggal dalam playpen sebab mama tgh mandikan nia. oh btw, rambut adel dah tak ke atas sebab dah makin panjang. rambut dia wavy.

nia dah siap mandi. waiting for aunty noran to arrive.gambar nia versi nampak dahi.

without warning, loceng pintu rumah pun berbunyi. ish, tak dan aku nak makeup. kahhhhhhhhhh... ingat terus nak main dengan adel, sekali, baru je dukung, adel bole lena..

hozair memberikan senyuman yang paling manissss...adel maintain tido.

nia main dengan uncle hozair. papa nia, kalau ada org nak entertain anak- anak dia, mmg seronok ye. bole rest kejap. 

adel yang sedang maintain tido sewaktu rumah tgh hiruk pikuk..

ada orang melayan dia, mmg seronok..

dah bangun sebab kakak nia bising. dapat la main dengan aunty noran

cousin aku dah balik, memasing sambung dengan aktiviti santai masing- masing. mama yang poyo konon- konon bawak balik kerja dengan calculator kat rumah, tak berusik pun. adel yang main calculator mama..huhu..

begini sekali ye nia tgk upin dan ipin. tak international la nia tgk upin dan ipin. kahhhh.... eh upin ipin going international je kan? ;)

haritu for lunch and dinner aku masak, masak lemak ayam, sambal sotong, kangkung goreng belacan dgn hati goreng kunyit.

last but not least, wardrobe adel ditaja oleh aunty nome. aku ingat, lama lagi adel bole pakai baju ni, saja la try kan haritu, sekali muat- muat je. nyesal tak pakai kan awal. huhuhu... lepas ni kalau nampak baju ni je adel pakai time malam, jgn kata adel takde baju ye, sebab baju ni comel, maka kena pakai basuh pakai basuh pakai basuh....disini menyesal...

note : korang tunggu entry ke MAHA ke? lepas ni eh... :)

15 comments:

elani makrai said...

haha skli rmbut adel dh jadik mcm nia la...yer la adik bradik la katakan...

baju adel comel la...mula2 ingat baby mn kn bendung. rp2 nye adel keke...rabun btul la...

@e_da said...

alahai sedapnya tengok menu... seronok bersantai ngan family..masa yg paling nikmat...

memang geram tengokmaid tu..saya tak boleh tengok..tak sampai hati tengok budak yang x berdosa tu

amal_fc1303 said...

wyeh comel giler baju adel tu.
suka pulak ina tgk nyer...
lawa kot..
memang sesuai la ngan adel tu.
dah besar dah adel yer.

alyyani said...

nurin : hye nurin. lama tak nampak :) rambut adel sama lebat dgn nia. tapi rambut adel kerinting and kasar sikit.

hahaha.. tension je adel sebab takleh nak jalan atas lantai licin. hhehe..

@e_da : sgt2 santai. jarang dpt gini. saya tgk pun tak habis. tak sanggup nak habiskan tgk. tu pun off volume. tak sanggup dgr budak tu nangis.

ina : tu la wei, comel kan? harap bole la pakai lama.huhu..

amal_fc1303 said...

boleh2...
kalo xboleh pakai lama tuk next anak ko pulak pakai pasni.
nia xmuat ke pakai baju adel tu?

elani makrai said...

alya, ada jer cm kdg2 x smpt nak comment...

ibuayahdamia said...

wahhh...dah expert memasak yer sekrang....ekekkee..

comel gambar adel yg last tu

aku said...

wei part bersantai dirumah, makan-makan, masak2, main2 tu susah nk dpt tau....harus dinikmati sebaik2 nya....nak2 pulak ada kunjungan dari kazen yg sudi menjaga and bermain2 adel & nia lagi la kan..tambah meriah! menu yg ko pilih pun mantop2..hehe jgn pandang sebelah mata kan alya....semua boleh...nk pekat ke ceroi ke sebut aje.....

adel nmpak cute sgt dgn baju tu...sikit je lagi ngam2 dgn dia wei...tinggi aku tgk adel ni...
nia kemain sonok lagi main2 ngan uncle ye....

shah-ila-ain said...

comelnyerr adel dah besarrr...selalu simpan2 baju sekali pakaikan dah tak leh pakai..hehe...biaselahh tuhh..
nia pun dah jd akak yg bijak..bila mau jumpa korang nie...

hmm..lauk yg ko masak tu mcm sedap jerrr...

az rina a.k.a jaijina said...

erm, sedap nmpk lauk² tu..mmg membangkitkan selera..

samelah, last weekend rina tak kemana²..tp petang sempat ke jusco tu pon ngan echa jek..abah dia keje..

nome said...

alya: pttlah aku sampai demam2 kat umah..rupe2nya ada terselit sebut nama aku...ekeke...comel la plak adel pakai baju yg aku adiahkan tuh...dah muat dah pun...nampak adel tinggi sgt...adel mmg comel...

aku pun baru pestime nampak fesyen rambut nia selit ke tepi...selalunyer fringe ke depan...cute!

wan syamzaima said...

byk nya menu untuk lunch dia..
tgk pic tu macam sedap jer..
nanti bila2 kami pegi sana blh la masak erk..:)

Sricahaya said...

putih gebu adel..

Iela Fazielah said...

mmg best dpt bersantai kat rmh.. kena lak ada org tlg jagakan baby kan... putih melepak si adel ni ek... suka akak tgk.. oh ye.. baju adel tu mmg lawa....

Mummy Zara Sofea said...

cute..huhuhu.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in