cuti Nuzul Al-Quran

harini selangor cuti. maka aku dgn wan pun cuti jugak. terasa weekend ni panjang bila jumaat dah start cuti. heaven! tapi banyak pengisian dihujung minggu yg panjang ni.

bermula dgn tadi, aku baru balik dari melawat newborn baby. akan update dalam  next entry. esok pagi, seperti semua sedia maklum, kitorg akan tolong bukak pintu sogo. nak shopping raya. ahad pulak ada berbuka puasa dgn gang sekolah. in between, nak kena amik baju raya yang ditempah yang dah lama siap. nak pegi tempah hamper hari raya untuk majlis buka puasa ofis next weekend. nak pegi amik kuih raya. pendek kata, banyak lagi la benda yang perlu dibuat.

tapi cuti harini dari pagi sampai berbuka tadi kami anak- beranak hanya lepak dirumah. sebab hari jumaat kan, wan kena pegi semayang jumaat, maka berkubang la kami dirumah. kalau dirumah lagi rajin la amik gmbr dibanding kan dengan keluar rumah. :D dalam kul 8 malam, terus kitorg ke bangi.

sahur pagi tadi. skang ni senang sikit, bila adel merengek rengek je bagi dia botol susu, senyap la dia. dah mula pegang sendiri, lagi senang nak sahur dan berbuka.

nia yang sedang breakfast secawan nestum dan roti dan biskut

tak boleh tgk adik dia senang ye. konon tolong pegang botol susu adel la tuh.

budak mmg cepat imitate kan? ni nia yang tengah lap mulut adel lepas adel habis minum susu. ganas sungguh!
dua beradik yang sedang main kejar- kejar. syok tul tgk time ni, adel pun sama naik laju je nak kejar kakak dia..

penat main, dalam kul 3, adel pun tido..

same goes with her sister. next entry - pay visit to a newborn baby...

12 comments:

mamashasha said...

wei late entry nih ! haha aku dh lama nak tny nih....adel takde bantal busuk eh?

tersentuh tgk nia in action tu, nampak sgt prihatin dgn adel, pegangkan botol & lap mulut adel...main dgn adel pun nampak both of them close sangat...

alya, time sahur tu sorang ke kiri sorang ke kanan...dua-dua berjaga sekali tu...hari2 mcm tu ke?

ini gambar kat umah dari pagi hingga 8 mlm kan...baper persalinan yg ko ganti? same goes to shasha ada kot dalam 4 pasang sehari...

byk nye planning besok, hope everything goes well...selamat bershopping...

amal_fc1303 said...

asal baju t'ganu tu nia pulak pakai?? bagi kat adel kan baju tu...

nome said...

wahhhh..syoknyer dpt lepak kat umah...lg2 dpt tgk gelagat anak2...meriah umah kamooo beb!

makin terserlah watak kakak nia terhadap adel...pandai main ngan adik...senang kamoo nnt alya

penoh ek xtvt ko wiken nih...almaklumlah raya tinggal beberapa ari je lagi..happy wiken yer!

AieZa said...

amboi comeinya dua beradik nih main.. gelak besar nia ehh.. adel pun dh pndai main..

byknye benda ko nk kena wat weekend nih.. dah penuh schedule.. arini nk tolong bukak pintu sogo eh.. hebat lah ko.. hehehe.. best ke shopping pg2? aku tak pernah lg shopping pg2..

nnt update ko tolak pintu sogo tau.. kahhhhhhhhhhhhhh..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

tu lah best kan kalau jumaat cuti...rasa panjang jer...

wahh...selamat bershopping....moga apa yg nak dibeli tu semua dapat lah kan..

pandai nia jaga adel...tak lama lagi bila adel dah besar sikit, leh main2 yg lebih adventure lgi tu..hehe..

alyyani said...

bed : late entry ater mata bulat lagi konon semangat nak ke sogo. kahhh.. adel takde bantal busuk bed. dah ada 1 je aku punye makan nia conquer sorang la bed.

berjaya aku snap gmbr nia in action tu. mmg takde keje sunggh.

hai gitu la bed, satu hari makan 3-4 helai salin baju.

bed, apa yg dirancang tak berjalan dgn lancar. takpe lah, ade hikmah disebalik kejadian kan.


nome : ko cakap raya tinggal bape hari lagi aku dah gelabah. sebab banyak sgt benda tak prepare lagi. ade je halangan. harap semua berjalan lancar la ye me,

harap nia jadi kakak yg baik sampai ke besar la me. insyaAllah. mmg havoc umah aku beb!

aieza : tak kesampaian aku aku nak bukak pintu sogo arini za. huhu... tah bila la nak tolong bukak pintu sogo ni. 2 beradik ni kalau gelak mmg galak. adik dia pun dah sama naik skang ni.

ibu damia : tu la dia, mmg terasa panjang, aktiviti pun penuh. harap gitu jugak ayu tp malangnye program ke sogo harini terpaksa dibatalkan atas sebab yg tak dapat dielakkan. huhuu..

nanti diorg ni mcm aleesya dgn ayyunie gak la kan?:)

alyyani said...

bed : lupa, ye. budak2 ni setiap sahur mmg akan bangun. mcm dah set time lak. cmne la nanti lepas raya nanti bed.

alyyani said...

ina : masa adel bukak baju tu, dia pegi pakai pulak. muat kot!

kakngah said...

bantal busuk tu.. klasik betol la.. hahaha!!

adam dah 11thn, sampai skrg pakai bantu lbusuk lg.. kemain syg dia kt bntl busuk dia...

Chik Na said...

rajin nia tolong jaga adik..very good gurl

Elyn said...

jumaat aku kejeeeeee!!! jeles ni...

Iela Fazielah said...

amboi.. golek2 sakan adik beradik tu kt rmh dgn mak dia.. best cutikan?? akak lg best!! hahah... tp akak suke betul tgk si adel.. putih melepak.. pastu muka dia mmg sgt cute le...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in