sessi berkunjung balas...

yaAllah, another weekend is around the corner but the story of my last weekend haven't finish yet. bagai banyak sangat aktiviti nye pun. i'll try to get it done by today. macam tak bole jugak je. redha je la ye korang.

lepas check in, kitorg keluar semula lepas maghrib menuju ke rumah rakan blogger, ayu a.k.a ibu damia a.k.a ratu shadira. dah ada tittle baru nih. hehehe.. tapi masa kitorg pegi tu, belum dapat title lagi. honored to be the 1st to know about the beauty contest. kebetulan dah pergi rumah dia kan.

mmg dah plan nak slot in jumpa dgn ayu sebab mmg dah janji akan buat kunjungan balas lepas mereka sekeluarga berkunjung ke rumah kami 2 ke 3 bulan lepas. tu lah cantik dan indahnye budaya kita kan? kalau dulu masa belum kahwin, pandang remeh je hal ni. bila dah besar, baru lah paham. 

back to our story, kitorg plan nak sampai rumah ayu dgn khairudin jam 8.30 malam. on time jugak kitorg sampai   sebab ayu dah send direction through garmin. so ikut je la direction dia. sampai2 je, disambut oleh both damia dgn ayah dan ibu nye. seronok dapat berjumpa kembali. kali ni terasa lebih selesa sebab rasa dah rapat. ye la, kat blog pun dah share hampir semua pasal life, so nak sembang pun tak kekok. to ayu & husband, thank you for inviting us, dalam kesibukan sempat lagi masak- masak semua. nampak diorg berdua ni punya tight schedule tapi masih melayan tetamu sebaik mungkin. happy to meet you guys again. 

eh, berperenggan pulak cerita. jom tgk gmbr lah. ni versi kuning eh. for better and yellowless version, check out ibu damia's blog. :)

sampai- sampai terus catch up macam- macam story. lepas satu topik, ke satu topik. 

suami- suami menjalankan tugas tanpa perlu disuruh. hehehe..

suka dgn aleesya sebut nia..friends.. kat belakang tu, tak habis- habis lagi bergossip nye.

hidangan yang disediakan untuk kami. ayu, nasib tak hidang nasi, sebab malam kitorg tak makan nasi. so, sedang elok la dgn hidangan yang dihidangkan ni. :)

sambil makan sambil borak lagi...

khusyuk nye. oh the dish was great. ayu cakap sebelum ni lagi best ek? ni pun bertambah kitorg makan tau. :) nia pun sama, semua dah takde kat meja makan, dia masih lagi makan ye.

kalau ke rumah ayu ni, tak lengkap kalau tanpa dessert. yg ni mmg aku perasan la kalau kawan- kawan dtg rumah dia. nia pun syok la ek. sebab selama ni mama dok sekat dia makan ais krim je. kali ni, bagi la chance.

semua dah kenyang, sambung bergambar lagi. 

the picture was suppose to be clearer. tp sebab wan ni suka sgt godek setting dia. ngalahkan ada DSLR ye bang. :p. ni je la yang terbaik yang mampu camera aku hasilkan. nape aku posing gitu? nak bagi adel nmpk jugak sebab time ni adel dah ngamuk nak tido. 

last but not least, bergambar di favorite location a-must-take-photo at their house. buaian keramat ye. tak perasan pun sebelum ni yg kalau org dtg rumah ayu, akan amik gmbr kat sini. sebab malam kot, buaian pun tak nampak masa masuk. adel tension je, mama dgn papa tak habis2 lagi bergambar. sampai terlupa nak amik car seat dalam rumah ayu. masuk je kereta terus adel tido. 

dalam kul 10 lebih kami mintak diri sebab mmg dah time budak2 nak tido tambah pulak banyak lagi ayu nak prepare untuk beauty contest dia esok tu. plan seterusnya kami nak ke danga bay. tapi kan, kepala aku rasa berat sangat. ye la, sebab dari kul 3 pagi sebelum tu sampai jam da nak kul 11 malam tak rehat langsung. dah tu pulak kul 2.30 pagi nak tgk uruguay lawan german pulak lagi. tapi dalam masa yg sama, bila lagi nak pegi kan. so pegi jugak la, tp bila dah nak sampai, tgk kereta berderet2 nak hala ke situ. kitorg lalu je la tgk mmg parking full. diorg cakap, kalau malam lagi happening. tapi sebab mama pun dah pening, budak2 pun dah tido, terus ajak wan balik hotel je la..

note : lega sebab dah berkunjung balas sebab kalau tak rasa dia macam hutang yang tak habis bayar lagi. seriously rasa gitu. apa pun, happy sebab kita makin rapat, kan ayu? :)

15 comments:

az rina a.k.a jaijina said...

bestnye boleh berjumpe dengan geng2 blogger..alyya bile pulak ek nak datang umah kami ni? hehehe..

alyyani said...

rina : mmg seronok dpt tambah kenalan ni rina. wah, rumah rina kat mana pulak ni? kalau sudi nak jemput, kiorg ok jek! :D

fabulous.farah said...

wahhh..kenapa tak makan nasi malam? jaga makan eh..bagus2..farah pulak makan nasi malam. adoi

alyyani said...

farah : mmg jenis tak makan nasi kot time malam. malam selalu makan roti je. :)

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

apa2 pun gambar no3 tu memang lucu...kita berdua sampai tercebih2 mulut bergosip...ekekeke...

btw thanks alyya n wan sebab sudi berkunjung ke rumah ayu...ala kadar jer sediakan...huhuhu masa suntuk..

betul alyya, ayah damia komen yg bolognise ayu kureng sedap sikit...ntah napa tak macam selalu...tu lah, mungkin nerbes ngan beauty contest tu...(ada kena mengenakah??)

btw kan, betul lah kata alyya. b4 kawen dulu anggap macam tak kisah kita gi rumah sapa, sapa dtg rumah kita, tapi sejak2 dah makin matured ni, rasa benda2 macam ni perlu dipupuk....semoga hubungan persahabatan kita berkekalan...dan semoga makin rapat jugak..

alahai...malam minggu memang danga bay havoc..tapi tak berkesempatan pulak alya nak pergi...insyaalah..next time..

p/s: malu I you panggil ratu shadira...hihi

Shida said...

best nye dpt jumpa geng blogger n kita akan jadi lebih rapat...teringin sangat nak jumpa alyya n ayu...

pssst...alyya,bila nak ke teganu pulak???hehehe...

mamashasha said...

sesi berbalas kunjungan ye....bagus!blh merapatkaln hubungan silaturrahim....

alyyani said...

ibu damia : tu la pasal ayu. perasan tang gmbr tu. 2 2 buat mimik muka sama. tah topik apa masa tu tak tau la kan. hahaha..

sama2 ayu, tak ala kadar la. ok je tu. paham yg wrong timing gak kitorg dtg. redah je la kan. heheh..

ade yg lebih sedap ye? kena dtg lg la nmpk nye ni. yg ayu masak tu pun dah sedap je tekak alya ni makan. :)

yup, setuju tu. dulu masa muda tak amk kisah pun, skang ni bila dah berkeluarga baru la rasa penting benda2 tu kan? harap gitu la kan :)

adik alya pun beria call soh pegi jugak. tp serious tak larat. siap kena telan 2 biji actifast nak bertahan tgk bola. huhu,, takde rezeki ke danga bay.

ish, 1st ratu shadira harus la bangga! :D

alyyani said...

shida : ye shida, bila la turn kita nak jumpa pulak kan? ganu ek? tmpt holiday favorite wan tu. mana tau ade rezeki, turn kita lak ke kan :)

bed : sebaris je bed? jiwa kacau kah? gitu la bed, yg jauh makin rapat. mcm tu la jugak kita :)

nome said...

perghhh...so no more utang2...ekeke...kunjungan balas udah dibuat....cam beraya plak aku tgk gambar korang td...best2..

alyyani said...

nome : tu la dia nome, berkunjung2 ye. gitu la kan budaya kita. :)

mamashasha said...

idakle kacau aku sibuk kat bawah....

alyyani said...

BED : BARU AKU TAU KO TGH BUSY.

mamashasha said...

aku baru naik je nih...dari pg tadi kat bwh....

alyyani said...

bed : sempat lagi tu reply! sabajela aku. hahahah...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in