pusat perubatan homeopathy

sabtu tak terikat dengan apa- apa appointment. cuma pagi kami anak beranak dah keluar rumah menghala ke selayang. kemanakah? ke sini

kami ke pusat perubatan homeopathy selayang. alkisah, selsema adel masih tak menunjukkan sebarang tanda nak kurang. pergi paed, doktor hanya cakap 'anak you ni nak asthma ni, so tanda dia prolong flu' eh gitu lak ek diagnose dia. aku cam, ok fine, tunggu je la bila asthma tu tiba baru nak cure? macam takleh terima la pulak kan. 

maka sahabat baik aku ni memperkenalkan pusat homeopathy ni untuk dapat kan rawatan. sebab anak dia pun ada asthma. tanda pun sama macam adel. aku tak tunggu la, terus ajak wan ke sini. aku belum habis kaji lagi beza nya rawatan biasa dgn homeopathy ni. banyak homework yang aku perlu buat. tapi yang pasti, homeopathy dapat pengiktirafan ministry of health, malaysia dan rawatan homeopathy ni dah meluas di seluruh dunia. eh panjang nya aku cite, korang baca kan? 

the view of the clinic. macam ofis je. ni view kat ruang menunggu. sorg kalau dah masuk jumpa doktor, agak lama jugak nak keluar. tak sabar nak jumpa doktor ni nak tgk cmne dia punya treatment. time ni, ramai gak yang dtg. lepas sorg- sorg yang masuk. 

nia yang buat macam rumah sendiri bila dah jumpa mainan. segan jugak aku masa memula masuk sini. mata semua memandang je. sebab aku 1st timer kan. yang lain mungkin dah biasa. tanya- tanya jugak kat org sebelah macam mana rawatan kat sini. ada makcik yang ada problem mata tu cakap, ada perubahan tu yg dtg lagi. harap adel pun gitu la kan?

eceh adel. duduk macam org besar je. kalau tgk kan dia, mmg takde masalah. dia aktif macam baby- baby lain. jumpa doktor pun jawapan yg sama, lung clear. so dpt ubat selsema biasa je. tp tu lah, non stop hingus dia. 

macam mana cara rawatan : kat sini ada 1 alat yang bole scan 1 badan, kalau budak dia akan gunting sikit rambut dan letak kat alat dia untuk scan. kalau untuk org dewasa, kena pegang kat satu alat tu jugak untuk scan. untuk adel, rambut dia akan digunting. gunting lah doktor, rambut anak saya banyak. so alat tu akan scan bahagian mana yg ada infection. kalau ade, akan ada bunyi pada alat tu menunjukkan ada infection kat organ tuh. kalau adel, dalam paru- paru dia la yang bunyi yang tak boleh didengar melalui stetoskop kalau yang doktor biasa buat. quite impress and yet tertanya, kalau bukan doktor mcm bole jugak buat ni. hehehe.. pandai lah aku. then lepas scan tu doktor akan bagi penerangan semua dan ubat yg serasi dgn badan dia. untuk adel, dapat 1 jenis ubat. ubat cecair untuk dititik kan dalam mulut dia. lama jugak kitorg dalam bilik doktor tuh, lepas satu soalan, satu soalan kitorg tanya untuk puaskan hati.

hasilnya? baru 2 hari pakai, hmmm.. flu dia dah kering la. tgk nanti progress dia. nanti aku update lagi. kami as parents berusaha mana yang boleh nak bagi anak- anak sihat. aku seorg yg sgt percaya pada doktor or paed. tapi bila sampai satu tahap tak nmpk apa- apa hasil, aku cuba cari alternatif lain. moga ada perubahan dan adel sembuh sepenuhnya. amin...

19 comments:

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

errmm.. temnpat nie memang selalu dgr org dtg berubat..
pape pun, semoga adel cepat sembuh..

fabulous.farah said...

wah bagus..doc pon selalu syor amik kaedah alternative ni kalo ubat-ubat dadah xjalan..demia anak mesti parents baut ape saja

suhida said...

alhamdulillah..hrp2 adel cpt sembuh. :) ko tak cek ke bdn ko? kekeke...

mamashasha said...

alhamdulillah harap adel getting better and flu nye stop....sian kat dia...mmg kita tidak menidakkan kata2 dr perubatan tapi tak salah mencari jalan alternatif demi kesihatan dan kesejahteraan anak2 kan alya?

adel duduk macam dah 8 bulan je...hehe gud girl!

mamashasha said...

alya, sehari 3 entry !!! syabassss.....

kak mas said...

bagus ye homeo ni.. mudah2an progress adel semakin baik..

LYaFRINA said...

waaa.. dgr mcm bagus.. ada progress kn.. rasanya, lya pon blh cuba berubat kat sini kan??? nanti apa2 hal..lya tnya alya eyh..lokasinya..

**ehemmmm.. mmg adel duk mcm org besor... comel y amat dia.. gebussss...

kinna said...

amani pon selsema jugak..boleh la bwk ke sini nti..thanks 4 sharing :)

nome said...

bagus2....ko mmg mama yg terbaek! syabas!

semoga adel akan sentiasa sehat :)

alyyani said...

jue : jue biasa dengar ek tmpt ni? alya 1st time. tu pun suhida dah try and berkesan. dia la yg rekemen. moga gitu la ye.

farah : haish, tul tu. act tak bagus bagi ubat drug ni kat budak. kesian pun ada. bagi dah berbotol2 tapi tak jalan gak. so kena cari alternatif lain la pulak

suhida : aku tak cek. wan cek! nak tau, dia resdung. doktor suruh kurangkan makan telur. kagum gak aku sebab doktor tu tau dia tu kuat makan telur. lepas ni tmbh la modal aku nak membebel. hehehe..

bed : tul tu bed. aku ni mmg percaya pada saintifik. tapi bila sampai tahap tak reda2 gak harus lah cari alternatif lain. usaha semua la kan bed. harap ada la improve. dia tu bukan suka baring. suka diri dgn duduk.

eh 3 ke bed? 2 je la. yg hat bawah tuh sabtu. :D

kak mas :tak pasti bagus ke tak kak sebab saya baru 1st timer. ragu2 tu ade gak. tp kena la cuba baru tau :)

lya : bole try. tp rasa nye ada pusat perubatan homeo kat pantai timur. bole cek website :)

kinna : selsema ringa2 bole refer klinik biasa kot. macam my adel ni dah almost 3 months selsema. sian kan?

nome : aku sanggup buat apa saja utk kebahagiaan anak2 aku. :D moga gitu la me. thanks!

fiza said...

Fiza pun selalu dengar pasal klinik homoepathy ni..ader yang sakit cancer pun leh ok..Hope adel cepat sembuh yer..wah cute la adel posing macam bdak dah besar jer

az rina a.k.a jaijina said...

serasi ye adel ngan homeopathy..kalau rina dulu macam tak serasi jek..

alyyani said...

FIZA : HARAP GITULA FIZA. KALAU TAK, TAK TAU LA NAK BUAT CMNE LG. HUHU...

RINA : SETAKAT NI TAK NPK APA2 SIDE EFFECT TP ADA KURANG SIKIT LA. RINA DULU BUAT RAWATAN APA?

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

alamak..tak tau pun homeopathy ni utk sakit2 cam ni...ingatkan utk pesakit kanser atau yg kronik cam jantung n buah pinggang jer..

apa2 pun kita sama2 doakan yg terbaik utk anak2 kan...sebagai ibu bapa rasanya patut kita cuba macam2 alternatif gak...

p/s: dah lama yer adel selsema...mungkin faktor nursery tak..kot2 kebersihan atau budak2 yg membawa penyakit..

alyyani said...

IBU DAMIA : TU LA DIA, SKANG NI HOMEO DAH BOLE UNTUK RAWATAN SAKIT BIASA JUGAK.

TAH LA AYU, NAK KATA ENVIRONMENT NURSERY DIA TAK BERSIH, BUDAK LAIN OK JE. ADEL NI DRAG SAMPAI BERBULAN. SAMPAI DAH LALI DIBUATNYA. HARAP KALI NI ADA LAH NMPK HASILNYA..

Iryani Noor said...

alalla.... tgk gaya die duduk tu... chomell betull..

camner progree adel?? ok tak?? leh bitau kt member2 lain nih.. hehe..

fathimah adanan said...

bleh wassap sy x..nk tw ktne..0162578748

fathimah adanan said...

bleh wassap sy x..nk tw ktne..0162578748

Madihah Imtinan said...

Search je waze.. pusat perubatan homeopati selayang..kat tmn desa bakti

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in