rilekskan diri di jusco

sambung cite hari sabtu. penat amik gambar kan, rugi la kalau tak publish :p lepas ke pusat perubatan homeopathy kat selayang tu, kitorg patah balik ke seri kembangan tercinta untuk beli groceries kat jusco.

port nia kalau dalam kereta. aku cakap kat wan, lepas ni "kita beli lori la bang. kan ada tempat duduk kat tengah2 tuh. bole nia duduk." hehehe...

adel kalau duduk dalam car seat dia, insyaAllah takkan menangis ye. kalau tak dia tgk gelagat kakak dia tu, mesti dia tido.

barang yang dibeli. hari sabtu = hari tanpa plastic bag ye. nak plastic kena bayar 20sen. so better bawak bag sendiri. senang.

masa banyak lagi, wan pun masuk kat play area kat sini. dia nak ber-car race. apa mimpi papa nia dgn adel ni pun tak tau la. selama- lama lalu sini tak penah pulak nak singgah. ni tiba- tiba je. layankan aje. nia time tu baru lepas nangis tau. nak tau sebab apa?

sebab mary go round ni. penat je papa masuk kan token. sekali letak nia, meraung dia sampai terhempas camera kat tangan wan tuh. adeh la.. spoil. camne nak naik genting camni? tgk mama main je ke nanti? 

sebab benda ni masih lagi berpusing dan takde org nak naik. papa letak syarat je la, letak adel. 

jalan- jalan lagi dia nampak ni pulak. dia pun naik. tapi tak bayar pun ye, kang bergerak kereta tu, meraung dia, sape pulak nak naik nanti? rugi je.

kitorg lepak- lepak kat bangku tepi tuh, nia dah boring, ape lagi, kacau adel la..

nak suruh nia duduk diam senang je, bagi dia makan.

in the end of the day, everybody were enjoyed. nia happy dapat jalan- jalan, adel happy dpt tgk dunia luar, papa happy dapat release masa main car race dan mama lagi happy bila dapat jusco voucher RM70. hehehe... masa kat customer service nak beli gift voucher untuk client, saja la cek point, then budak jusco tu cakap skang dah bole redeem. aku dapat la RM70. happy!

13 comments:

suhida said...

weh,menan kete tu dah sebelah fish spa tu.tak buat ke?kekeke... aku bawak mil aku try, dia kata nak dtg situ lagi, nak buat fish spa tu lagi sekali. :P

mamashasha said...

ooo in busy mode ye? patut la tak berupdate blog ni...wei aku setuju tu...penat je snap kalau ko tak publish! hehe....port kat tengah tu jadi tempat shasha jugak....mcm nia takpe lagi bila shasha ditengah mmg mengundang ketidakselesaan kaki dah ler panjang.....shasha pun gitu nak main bila pusing takot pulak! aku selalu bg naik tak yah boh token....sebab dia takut.....bagus adel dlm kete tido.....cute je gambo nia kacau adel & pegang burger tu....byk nye barang...hehe standard la kan.....best tu dpt 70....point kau 7000 rasanya....aku ingat ko redeem tuk belian hari tu saje...ekeke

fabulous.farah said...

huhuhu..semangat nia dapat roti. hehe. best nampak u kuar ngan anak2.hehe

LYaFRINA said...

owhhh.. p main kat game tu.. satu tmpat y meyeronokkn utk hilangkn tension.. skala skali kan..

oitttt.. sempat lg tuh nia kacau adel.. dia buat aper tu?? tp cute sgt2....

kat sini buat masa ni xde la kena byr lg utk plastik y digunakan. hopefully.. xmelandala pntai timur.. skrang plastik g2pun dh buat bisness kan..kalo dulu FOC jer.

wanie_putra said...

hehe...yg paling syok dlm citer ni mama nia la...dpt voucher...
najla plak pantag tgk menda menan yg masuk duit tu..aelagi tak abis syiling jgn harap nak behenti..masuk sendiri lak tu...
yg paling cool adel la...
betul lan anak no 2 ni di cool jer..mcm iris la...kakak kecoh2 dia tgk jer...
anyway tahniah atas increment...

Chik Na said...

redeem voucher yg every 6 month tu ke? banyak gak Alya dapat .. boleh beli 2 pek drypers tuh..

alyyani said...

suhida : ye sebelah fish spa. aku kalau pegi sini mmg lalu je. geli la nak buat. tmpt dia dah cantik skang tau. ko datang la lepas tu jgn lupe singgah umah ye.

bed : tu la bed, dah hujung bulan ni kan. mau tutup akaun. ye, penat snap sana sini lepas tu simpan je. kat sini je la nak tunjuk pun. kalau nak cuci belum tentu. hahah.. port shasha gak eh. tu la kan, ade je cara nak menghiburkan diri. kadang nak drive pun payah. tp nia dok situ lebih pada nak kacau adel sabojela aku. adel mmg steady je. kakak dia je mcm2 hal sikit. nia makan bun la bed bukan burger. hehe..ha'ah point aku 7000. gila banyak dah bersedekah ke jusco ni dalam masa 6 bulan. tu yg bole redeem. ada lagi yg aku carry forward. belum guna lagi voucher tuh.

farah : nia semangat kalau dpt apa saja makanan. :D kitorg best dpt bagi anak2 happy :)

lya : tu la dia. apa mimpi pun tak tau la. :) oo pantai timur belum lg ek? sini dah dikuatkuasa. skang mcm2 design beg ade. cute2 semua :)

wanie : hahaha.. itu la pasal. tak dpt notification dr jusco pun soh redeem. kebetulan gi situ. then dia cakap bole redeem. apa lagi, mesti la syok. ye la, adik dia cool je kan, kakak dia nak kan perhatian tu yg macam2 pe'el. tq wanie :)

chik na : oo every 6 month ye kak. sy pun tak sure. ye kot. sy ingat setahun sekali. tu la kak, cukup beli 2 pek drypers tuh. :)

az rina a.k.a jaijina said...

dah lame rasenye tak jenjalan macam ni..mmgler, sesekali dapat rilek macam ni mmg best..

rina punye jusco card dah x-pired..nak renew, tp macam kedekut nak kuar 16 higgit, hikhik..

nome said...

vavava...mau ke genting ka??? aci tak aku ikut sekali...kahhhhhhhhh

memasing muka epi je dpt sopping ke jusco...lg2 ko la beb...dpt voucher 70 hengget....heaven!

alyyani said...

RINA : BETUL RINA. TAKDE TERIKAT DENGAN APA2. :)

KALAU MMG BIASA BELI BARANG KAT JUSCO, JUSCO KAD TU KENA LA ADA. KALAU RINA AGAKNYE JARANG BELI BARANG KAT JUSCO KOT EK? :)

NOME : MAU KA? JOM2! ROMBONGAN NAIK KE GENTING. HEHEHE...

TAK TEFIKIR PASAL REDEMPTION. KEBETULAN JE PEGI, DPT. HEHEH..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

JJ equine juga destinasinya eekk..?? hehehe.. jue suka gak gi JJ sebab selesa kalo bawa budak2... malas nak sesak2... kalo bab nak makan, gi la JJ au2.. penuh ngn kedai makn.. mcm2 adaa...

p/s : alya kena beli alza laa.. kat tgh tue budak leh duduk.. hehee

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

dah pernah pergi dah Jusco ni..hikss..tau2 sendiri lah bilakan..

aleesya + ayyunie lak pantang nampak keta tu, asyik nak naik jer...kadang2 tu siap ader second round lagi..

semua happy kan dapat keluar...alyya lagi ler...siap dapat RM70 voucher tu...dah lepas sebulan punya diapers utk nia dan adel tu..

alyyani said...

jue : depan umah gak dituju jue. huhu.. tp tu la, tmpt makan tak banyak choice. tak penah pegi lg jj au. bole la nanti..

oh alza ade eh? nak kena skodeng alza ryn ni. aci tak ryn :)

ibu damia : tau sgt.;) tu la, agaknye tak didedahkan awal kat nia kot. tu yg dia takut kot tuh. tak disangka dpt rm70 mmg happy :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in