hari ahad = hari kutip award

lega bila dah settle buat kerja rumah. masa untuk beronline la pulak. hari ni, aku nak kutip award yang tertunggak yang telah diberikan kepada aku.

award 1 : creative blogger award
pemberi award : bed. thanks bed!

kreatif ke aku bila ber blog? bole la kan.

award 2 : we love pink award
pemberi award : mummyar. thanks kak!

award c/w tag

1. link kepada orang yang bagi award ni : mummyar
2. nyatakan sebab musabab anda minat kaler pink : sebab masa sekolah dulu aku masuk puteri islam. puteri islam uniform dia kan kaler pink. hehehehe... tak lah, sejak lahirnya 2 RA aku ni. sebab most of baby girl's stuff is in pink color.
3. sejak bila suka kaler pink : sejak lahirnya 2 RA
4. nyatakan 5 barang yang anda paling sayang yang kaler nya pink : alamak, apa eh, sandal nia, crocs nia, pinggan makan nia, sudu garfu nia, baju- baju nia. barang sendiri nye nan ado! minat pink ke tak ni? hehehe
5. snap gambar anda dengan salah satu barang kaler pink : alamak!

 ini ok kan? :)

6. tag 5 kawan anda yang minat kaler pink : jue ibu iman, ayu ibu damia - diorg ber-2 ni mmg aku tau hardcore pink. :)

award 3 : Online bestfriend award
pemberi award : kak mas, mak luqman bakal besan

tq kak mas!

1. Write 5 interesting facts about the person who gave you this award
- mak kepada luqman yang kacak!
- suka gaya penulisan dia di blog nya. bersahaja dan dekat di hati
- nampaknya seorang yang kemas kalau melihatkan gambar- gambar dirumah dia kemas jek
- punya blog yang simple dan sedap mata memandang dan yang penting, cepat loading :D
- seorang yang berkulit cerah. :D

2. Jot down 10 interesting facts about yourself of your hobby (banyaknya..)
banyak sangat 10 tuh, aku bagitau fakta apa yang berlaku sekarang ni ye
- sedang menonton slumdog millionaire di star movie
- nia sedang minum susu
- adel dalam dukungan papa dia
- papa bagi chance mama siapkan entry ni. dari pagi tadi dok buat tak siap2 lagi.
- harini lepak dirumah saja
- plan ke one utama tak jadi sebab rasa sedap dok kat umah
- berjaya membersihkan rumah harini
- dan juga melipat kain stok seminggu
- lepas ni nak iron baju
- lepas tu nak mandikan nia & adel

3. Pick your 10 most deserving recepients and describe them
- amalina
- lamkasorous
- bed
- ryn
- nome
- aieza
- suhida
- jue
- bihah
- mummyar

kalau rajin dan punya masa, buat ye. thanks semua sebab sudi bagi saya award ye... :)

12 comments:

kak mas said...

tak cerah mana la alya.. belum cukup cerah utk dikategorikan cerah. gmbr tu sumer edit jer tu.. hihihi..

alyyani said...

kak mas : ish, rendah diri lak dia. cerah la kak. thanks kak bagi award ye. lain kali bagi lagi :)

~aSHa~ said...

cantik gambar kamu yg ni...

alyyani said...

asha : tq :) 1st outing masa habis pantang adel aritu :)

mamashasha said...

Alya, aku pun lupa dah yg kau hutang aku! Hehe
Wei best kan dok umah aku pun xjd keluar pg tadi
Ni baru keluar papa shasha potong rambut
We all follow tu pun sebab nk betulkn jam aku.
Bestnye settle keje rumah, aku belum lagi silap2
Xsiap gak ni. Tq weh bg award tu kang aku kutip ye.
Bagus hari2 ada entry baru at least bila aku terjah
Blog ada yg nk dkomen!

alyyani said...

bed : tu la bed, aku rasa ko pun da lupa pasal award ni. aku save je gmbr award siap2 then bila free aku buat la. aku patut td nak kua, tp lepas tgk umah kemas je, dah malas lak nak kua. malam ni layan bola je la. aku ni tgh ada mood blogging bed sejak ada watermark ni. ko layankan aje la ye.

mamashasha said...

Aku dh agak watermark tu memainkn peranan dismping
Layout+header baru!hehe ok je aku layan. Ni ha nk lipat
Kain yg menggunung.smbil layan eng vs germany!

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

hehehehehehehe..
dah amik award baru nak komen dan ucap thanks kat sini.. hehehe..
betapa excitednyaa..
dah siap pun..

suhida said...

alamak,seyes nye muka nia.hehe..tp tetap maintain cun.leh join contest tu.ni aku tag ko join contest.hehehe..nanti singgah blog aku ye.

Nurnabihah Mohd Nizar said...

aik? thanks kak!.. haha..

tangguh dulu kak! penat baru balik dr terengganu~ haha..

nome said...

fuiyooo!!! rajin tol! cayaklah...thanks ye bg aku award tu...insyAllah aku wat

alyyani said...

bed : hahah tu la bed. penat beli kalau tak guna rugi la kan. layan bola sambil lipat kain? aku lak layan bola sambil ber fb. best gile malam td.

jue : hahaha tgk dah. thanks. mmg tau jue minat giler pink tu yg tag jue tuh :)

suhida : ok, nanti aku jenguk...tq weh!

bihah : ye2, gi la punggah barang dulu baru buat. hahah..

nome : tgh free tak buat apa. bole la buat me :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in