dinner kat luar pada hari bekerja

kebiasaannya, kami akan dinner dirumah kalau hari bekerja. tambah pulak sejak adel lahir. tapi malam isnin lepas tempah baju tu, kitorg decide nak terus dinner kat luar. sebab tgk mood anak- anak ok. kalau dah ke bangi tu, mata papa nia & adel ni nampak pizza san francisco dia lah. nak makan kambing tak mandi dia.

kalau musim bola ni, mesti nak cari port depan tv. kalau dekat dengan dapur pun sanggup! time ni yang portugal lawan korea score 7-0

mood adel mmg ok sangat malam tu. 

 our meal. notice me? malam hanya susu mama. 

nia yang tgh makan aglio olio...

adel pun dah kekenyangan dan tido. bole la mama makan dengan amannya pulak.

sampai muncung- muncung nia makan tuh. sedap sangat la tuh.

note : ni kira mama belanja papa untuk father's day la. al-kisah masa celebrate hari papa kat midvalley haritu, wallet bole pulak tertinggal dalam kereta. masa kat kaunter nak bayar, baru perasan. sudah nya, papa jugak yang bayar. so kali ni, treat by mama pulak. :)

24 comments:

mamashasha said...

Rasanya dh lama wan tak pekena kambing dia tuh!
Since ada adel kot.betul tak alya?
Suka nya tgk nia menikmati olio dia!
Ya adel nmpak behave sekali utk dinner
Kat luar mlm tu..senang je bf kenyang tido
Lah dia..
Okla tu alya, sama dengan je sape bayar.
Hehe

alyyani said...

bed : ada sekali kitorg makan masa adel lahir. tu yg teringin tu. dah lalu terus la singgah. tak fikir tmpt lain dah dia tuh. sedap dan banyak aglio olio tuh. nia pun suka. 1 satu aku kureng sgt nak dinner kat luar sebab malam aku bf, ater segan sikit. huhu.. cover2 tuh. ye la bed, sama dengan je kan sape2 pun yg bayar. :D

ainal said...

pegi c2 x mkn pizza ke? huhu..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

wow wee...malam susu mama yer...pasti lena terus lepas minum susu mama..

suka betul wan makan kambing (tak mandi)tu kan...alyya makan tak kambing??? ayu kureng lah...kalau makan pun secuit jer..dgn syarat yg panggang...

bagus nia dah pandai makan sendiri..senang ler bawak pi jenjalan..

Elyn said...

selera betui nia makan ek!!! geram aku tgk sampai muncung2 hehehe

kinna said...

smp muncung mulut nia..kiut :)

LYaFRINA said...

alya.. kiranya lya+fain+wan blh jd geng la..sbb suka mkn kambing tu.. tp just lamb chop la..lain2 masakan kambing ngak boleh telannnn..

adel ni putih melepak la.. rmbut tu lebat y amat.. bila pnjang msti comel..

kak mas said...

sedapnya mknan2 itu. bilala kitorg nk kuar mkn luar malam hari. sejak luqman lahir tk penah lg dinner kt luar. mcm tk konfiden jer nk bwk budak kecik tu dinner kt luar. takut dia meragam. hubby kt tunggu dia bole duduk dulu. lmbt lg ler jwbnya.. :)

nome said...

baru aku pasan, bukan molot nia je yg moncong2 tau alya...molot si wan pun sama gak...khusyuk potong kambing tuh...kahhhhhhhhhhhhhh

sedap tol foodz yg korang order...cayaklah

alyyani said...

ainal : tak. kalau makan mesti tak habis punye.

ibu damia : ye, susu mama je. tu yg jarang dinner kat luar. alya tak makan kambing. seigigit tu bole kot. lepas tu tak mau. nia kena makan yg kering2. kalau ber sup alamatnye kena ganti baju la. nak pakai bib tak mau. :)

elyn : dia tu selera besar. tolak batu dgn kayu je kot. hahah..

kinna : bersungguh makan. kalau sedap dia buat la muka sedap :)

lya : oh yeke, kalau alya mmg out. rambut adel lebat tp agak kasr. huhu..

kak mas : tunggu luqman duduk kak? betul gak tu kak, nanti payah gak nak handle kalau budak kecik dah merengek. tp luqman behave kan je kak :)

nome : ye betul me! nikmat makan kambing tuh. hahaha..

Ibu Mifzal Arsyad said...

hehe..sekali sekala dinner kat luar time hari keje apa salahnya...ainey pun semalam makan luar gak w/pun di tengah2 menunggu gaji ni..hehe..nsb baik hr ni dah gaji..

Chik Na said...

dah lama tak berblog dan singgah rumah alya.. cepat betul adel membesar..padahal baru 3 minggu tak jenguk sini ;-)

nadja said...

wah adel pun bersemangat tengok bola eh kak..hehehe

az rina a.k.a jaijina said...

pizza san francisco yg kat corner tu kan?

tk penah lagi sampai sini..maklumlah abah echa bukan nooo suke makan western..kalau buleh nak nasik jugak..tp ibu echa ni wstern mmg peberet..

alyyani said...

AINEY : BESTNYE GAJI ARINI. KITORG NEXT WEEK KOT. KE ESOK. EHEHEHE..

CHIK NA : CHIK NA, WHERE HAVE U BEEN? TERTANYA GAK, KEMANA CHIK NA NI. GI JUMPA HUBBY KE KAK? NANTI UPDATE BLOG YE :)

NADJA : HAHAH TU LA PASAL. SAMPAI TERTIDO DIA..

RINA : PENAH LALU EK? A'AH SITU LA TEMPAT DIA :)

amalina binti anuar said...

ina tau abg wan msti makan kambing kan. erm menarik lameal nia makan tu. bila lagi nk rasa ko belanja kngah. lama dh xrasa ko belanja makan nie.

ko saja ke atau xsengaja tinggal kan wallet lam kete. ko dan2 la tinggal wallet kan. last2 abg wan yg bayar yer.

pelita kegelapan said...

rambut adel dah mcm hakim kat court tuh..yang bergulung-gulung kat tepi tuh..i like..

amalina binti anuar said...

ko siot la yan. kuang jaq la ko nie yan. ala kalo rmbut ko pnjng pon kerinting gak la.

seb baik la ko bru je pas gunting rambut kan.

alyyani said...

INA : EH BUKAN ARITU AKU DAH BELANJA KORANG KE MASA KITA OUTING GI IPOH TU KAN? TU LA KO DOK JAUH SGT SAMPAI KE PERLIS TU SAPE SURUH, HEHE..

TAK SENGAJA WEH, GABRA GAK AKU INGAT WALLET DAH ILANG MASA TUH. NASIB LA DALAM KETE JE.

PELITA : NANTI KITA TGK DIA TERANGKAT KE ATA SKE TURUN KE BAWAH. HEHEHE..

INA : YAN MMG SIOT. RAMBUT DIA PUN SAMA. LEPAS TU SIAP NAK BUAT REBONDING LAGI TU KAN. HAHAHAH...

amalina binti anuar said...

hahahahaha, tu la pasal. ko tgk la rmbut baru dia potong. getik la pulak aku. depan nagn blkng xpotong. potong tepi jer.

ye la tu la ko belanja. xpe2. nnt turun kl nie ko belanja yer. heheheh..

weyh semalam mk ckp rasa nk turunkl jer. sbb rindu kat nia..

AieZa said...

nampak gaya nye aku kena test blk mkn kt san francisco nih.. korang mkn sedapp jek aku nengok.. napa la yg aku order xbrp..

oh ye seat yg korang duduk tu ialah seat yg aku duduk gak masa 1st n last time mkn kt situ.. masa tu aku prgnt kn hana.. hahaha.. lama kn aku xjejak situ..

alyyani said...

ina : aku dpt bayangkan cmne rupe rambut dia. rambut nak masuk belajar ye. getik ye? hahaha... la, bukan next week nak turun ke. jumpa nia gak kan. then minggu lagi 1 jumpa lagi. sabo2!

aieza : lama tuh ko pegi. tp ye la, pengalaman pertama tu benchmark tuk semua kan. kalau dah rasa tak sedap tu tak berani nak masuk lagi. biasa la tuh. mungkin ko bole cuba lg. tp aglio olio tu tak yah k try sebab so- so je weh.

amalina binti anuar said...

kalo ikut kan minggu nie pon nk turun kl sbb cikgu skola ayah kawen kat belah laki dkt kl. dh mak ngan kitorg g ganu xda la turun minggu nie.

fabulous.farah said...

rasa nak try la makan kat sini..huhuhu

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in