celebrating father's day

ahad lepas kami ke midvalley nak belanja papa makan la sempena hari bapa ni. niat nye nak lunch kat tony romas. tapi memasing sebenarnye lapar nasi. opposite tony romas, chicken rice shop kegemaran kami terus la kami tuju ke chicken rice shop je. save duit mama 

nak share. kalau berjalan skang ni, nia tak mau dok dalam stroller. jimat lagi duit  tapi dia pulak nak sorong stroller tuh. agak jenuh jugak la sebab nak kena ikut step nia kan. mmg menarik perhatian ramai la sebab org dok tgk kesungguhan dia sorong stroller tuh.

yang dirai. oh, present untuk father's day yang wan tgh pakai tu ye. tak plan pun nak bagi present tapi masa gi sogo nampak t-shirt tu kena kalau wan yg pakai. terus la beli. tambah ada no. 8 mmg his favorite number.

oh, maklong nia pun join the celebration jugak.

us. korang ingat muka wan dengan senyuman dia yang ni ek.

makanan pun dah sampai. 'yaAllah sedap nya pai tee ni mama.' aku baru tau dia suka makan tu. 3 ketul dia saja yang makan. nanti mama buat beli lagi ek.

adel nya perangai haritu mama bagi A+!

dalam kul 4 macam tu, maklong nia pun balik dengan kawan dia. dia terus balik kedah sebab esok dah kerja. kitorg pun meneruskan cuci - cuci mata. time ni dalam crocs boutique, adel dalam sling. beli masa nia dulu. kalau pakai carrier, wan yang dukung, kalau sling, elok aku yg pakai la kan. cam biasa, mama yang dukung mesti lena punya

adel dah bangun & minum susu, aku letak dalam position ni pulak. oh, kaki diorg flexible so tak sakit pun. dia pun ok je. nia lak baru je tido time ni.

sebelum balik, kitorg singgah toysRus kejap nak cuci mata jugak. bagi nia main kat play area situ jap. tetiba kan, mata aku tertumpu kat entrance dia. aku nmpk sesuatu...

haaa.. optimus prime baru je keluar. terus aku bagitau wan soh bergambar. korang tgk sengih wan yang ni dengan yang aku soh ingat kat atas tu tadi, kemain lebar lagi senyum ye bang. 'bukan nia yang seronok, tapi papa yang seronok!' - papa cakap

bukan prime je ada, bumble bee pun ada. lagi seronok la papa diorg ni. sengih jugak lagi. sebab aku yang nampak prime dgn bee keluar dulu so dapat lah amik gmbr dengan diorg dulu. lepas tu terus berpusu org dtg serbu. kitorg mmg peminat transformers. pegi tgk wayang berkali kali cite ni.

mama adel pun nak jugak amik gambar dgn prime. 

aku rasa, papa nia & adel sangat lah seronok pada hari itu. :)

23 comments:

Iryani Noor said...

adehh lapo plak tgk makanan bnyk2 atas meje tu.. kekeke...

alahai nia nak tlg tolak stroller yer.. nampak ke jln kt depan tu.. heheh..

pakai sling yer.. mcm senang je nk dukung anak p mana2 kan.. chomel je tgk adel dok diam2 dlm tu sampai terlena dlm tu..

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

memang nampak keseronokan wajah wan masa bergambar2 ngan tranformer tu...

hehehe...nampak cam senang jer nak dukung adel guna sling tu...bestnya adel..dalam dakapan ibu dia jer mesti terus lena...senang ler kan nak bawak pi mana2..

so sekarang mesti dah expert bawak anak2 keluar sekaligus...kalau dulu macam tak confident jer kan..ayu bagi A+ utk alyya n wan bab2 jaga anak masa outing....

ayu n hubby tak leh lagi bagi A+ utk diri sendiri...sebab maid ader tolong...kalau rasa serabut atau tak leh handle jer..terus pass kat maid..hehehe

tapi anak2 tetap rapat ngan ayu n ayah damia...

alyyani said...

yani : tu la pasal. mmg dah time perut patut lapar nih. hhehe..

nia bukan nmpk jalan pun, pakai tolak je suka dia. so papa dia la kena assist.

adel mmg lena betul dalam sling. lebih comfy kot banding dgn carrier. alya beli kat babyloft.com :)

ibu damia : seronok sgt dia ayu. banyak kali gak la amik gmbr kat situ je. adel kalau dpt mama dia yg dukung mmg lena je. kalau org lain mmg dia kureng sikit. so sorg jaga satu la kan. dah steady skit la ayu banding dgn dulu. :)

fiza said...

Wah happy betul papa nia n adel kan.. Tapi allya ikhlas puji wan tak senyum pun dah handsome dah..ha..ha..
Wah meriah betul bila dah ader anak 2 ni yer

nome said...

bukan main ceria wan aritu yer...dpt mkn makanan peberet, pastu dpt plak bergambo ngan optimus prime & bumble bee...lglah heaven...

alyyani said...

fiza : mmg happy betul dia. tersengih2 je dia. alamak, fiza puji wan ek? ade la yg kembang ni kang bila baca komen fiza ni. hahahaha... mmg meriah sgt2. baru 2 ni tak menang tgn dah.

nome : ko tgh jela muka dia tu me. mmg suka benau dia dpt jumpa prime dgn bee. mmg heaven!

amalina binti anuar said...

oit jumpa transfomer tu. asal nia cm xda perasaan je jumpa ngan transformer nie? sbnr nye korg yg excited jumpa transformer nie. hehehehe. jumpa bumble bee xtahan tu.

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

waahhh.. sonok nya jalan hujung2 minggu kaaann.. lagi2 ala2 ada celebration tuee... haruslah di rai dgn baik.. hehe

kak mas said...

hat gmbr ats tu wan senyum cam malu2 jer..

mamashasha said...

orait la tu sempena meraikan fathers day outing + dinner kat luar...sgt happy aku tgk wan jumpa transformers tu...adel cute nye aku tgk....nia too...rajin dia tolong tolak stroller...compare dgn carrier, sling more comfortable eh?

LYaFRINA said...

waa.. best..
lya ada plan gak nk belanja makan.. tp x sihat mlm tu..ntah sakit perut y amat..pedih..

nia tu... sedap punya pasal.. smpai ttutup mata..adel lak steady je kan.. makin montel..

zteesyahmi said...

hi. sdapnya nasi ayam.

ehem ehem.. shawl baru? ;)

suhida said...

hehhe..one happy family. :)
mmg sengih sampai ke telinga wan.

fabulous.farah said...

muka wan dan dr tepi mcm nia..huhu..nia ikut wan rupenye..

alyyani said...

ina : nia takut. kitorg la yg over. hahaha.. nasib la baru keluar, kalau tak mmg tak dpt nak amik gmbr la sebab terpaksa berebut.

jue : saja nak merehatkan minda jugak then nak bawak budak2 jalan2. :)

kak mas : hat atas yg mana kak? mmg pemalu org nye. heheh..

bed : tu lah, happy benau la wan tu dpt jumpa dgn idola dia. hahhaha... kalau kena cara pakai nye mmg sling jauh lebih selesa dari carrier bed.

lya : nia kalau time makan mcm2 ekspresi ada. heheh.oh tak sihat ke? takpe, makan2 tu bila2 pun bole kan?

zteesyahmi : sedap2! hehe ;)

suhida : tu la pasal. nmpk terus 36 batang gigi dia. eh betul ke? heheh..

farah : ye, nia mmg exactly muka wan. :)

ada. said...

haha nak tergelak kejap!

betul la akak yang ada nampak hari tuh. ada tengok dari jauh je hehe.
kecik betul dunia.

takut nak tegur, kang silap orang pulak.

mamashasha said...

Alya, cantek shawl kau..I like!

~aSHa~ said...

hepi betul papa dia dpt jumpa bintang kesukaan...dari dibelanja makan sempena fathers day.....ehehehee

amalina binti anuar said...

nia takut sbb bsar sgy la transformer nyer. nak2 1st time jumpa kan..

alyyani said...

ada : laa apsl ko tak tegur? lain kali kalau terserempak tu tegur la ye,. untung2 akak belanja ko makan ke tgk wayang ke. heheh..

bed : antara shawl yg aku beli kat jalan TAR aritu. heheh..

asha : mmg dia rasa bahagia betul la aritu kot :)

ina : mmg dia takut. sikit lagi nak nangis. tp masih bole control lagi.

amalina binti anuar said...

ala yang si ada tu takut nk tegur ko la. dia usya ko dri jauh jer. ape la nk takut ngan kngah nie. hhehehehe...

ye la syoq pe dpt jumpe bumble bee. xyah g disney land pon xpe kat malaysia dah ada.

alyyani said...

INA : ALA AKU JE PUN. BUKAN NYE PUAN ROKIAH. HAHAHAH... CEH, NAK LA GI DISNEYLAND. KALAU SETAKAT PRIME DGN BEE JE WAT MENDE.

amalina binti anuar said...

tu la pasal. dia ckp dia nmpk ko ngan klong. ina ckp asal xtegur. apa la nk takut ngan kngah nie. hehehehe..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in