tag from chikna

salam. mood blogging merudum la sekarang ni. apasal tah. sebab busy handle anak- anak kot. btw, tadi jalan- jalan tgk blog kawan- kawan, singgah blog cikmas, then nampak tag yang dia buat. baru la ingat yang tag ni pun aku kena buat. tag ni adalah dari chikna. tengah takde cerita ni, kita layan tag la ye.

1. first time jumpa with your hubby, bila and kat mana?
tak ingat date, tapi masa tu aku baru je keje, wan lak masa tu keje kat penang, kena outstation kat johor. dia singgah amik aku balik keje kat ofis. masa tu baru keje aku takde kete lagi. gi balik keje naik komuter.

2. love at first sight?
tak la. dah berkenalan melalui phone then baru jumpa.

3. who is he when the first time you meet him?
management trainee (engineer) at his workplace.

4. how long it takes for him to ask you out of a date?
tak ingat la tapi masa 1st time jumpa tu la 1st date kami. sebelum tu tak ingat berapa lama bersembang through phone jek,

5. first place dating?
katne eh abang? ya ampun, tak ingat aku. tapi kat mamak. minum petang lepas amik aku balik keje tuh.

6. how he proposed?
masa tu dating kat alamanda baru lepas solat, duduk sementara tunggu wan pakai kasut kot kat bangku tepi tu. then dia bagi aku h/p dia. tertera "sudikah awak menjadi teman saya, sehidup semati..." lagi tak ingat aku apa ayat nya. gitu- gitu la..

7. special date with your hubby?
8 December 2007 - tarikh sah jadi suami isteri

8. changes that he asked you to do?
banyak! tapi yang major nya dia soh aku cakap perlahan sikit. aku ni, korang tau la. speaker box. tapi dia ok je. accept me the way i am..

9. what is about him that you love so much?
his determination! kalau nak sesuatu mmg bersungguh- sungguh.

10. what is about him that you wish he would like change?
jadi lebih penyabar..

11. you will lose your mine and crack your head when he?
sama cam chikna. kalau dia tak reply sms & call aku.

12. you will smile through your eyes for the whole day when he?
hhahaa..korang agak apa? ;)

13. complete below sentences 'my love towards my hubby is as big as..'
untill infiniti...

14. nak pass tag ni kepada siapa?
-aieza
-jue
-bed
-zura
-nome
-ryn
-suhida
-zura

buat jangan tak buat ye! btw, tq chikna sebab tag alya. sesekali imbau balik zaman- zaman berkenalan dengan bercinta dulu mmg best kan? ;)

13 comments:

Ryn said...

sesungguhnya TAG ni sudah dilaksanakan suatu ketika dulu...huhuhuhuh...

LeaKhalid said...

huhuh..lea ade bg tag pade alya..nnt buat ye

alyyani said...

ryn : yeke? telepas ko dari 1 tugas ye, heheh..

lea : ok lea, tgh boring2 ni bole la jawab. tq! :)

mamashasha said...

beb tq...apsal tadi aku reviiew ko takde post baru...masuk kali kedua baru ade...peliksssss....beb tag ni mengimbau balik kenangan dulu-dulu....

alyyani said...

bed : itu la pasal. sesekali dpt tag cenggini, layan gak kan? buat ek..

mamashasha said...

ok will do....cehhhh aku tgh merecall and flash back nih....

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alamak...!! kena kasi pecah lobang nieee.. bahaya giler nieee.. nnt blog jue auto update kat FB.. nnt masing2 punya X akan baco... kihkihkih...!! ada kisah di sebalik percintaan kami...

p/s : takperr.. akan ku laksanakan juga nnt..

alyyani said...

bed : reresh balik memory masa bercinta dulu bed. aku pun jenuh gak nak ingat tuh.

jue : alamak ye ke? ada cerita disebalik cinta ye. heheh.. takpe2, take yout time. cover sehabis baik! :)

AieZa said...

jue.. sbb tu la aku idak meLINKkn blog ku dgn FB.. coz not everyone tau blog ku ini.. so biolah begini..

alya.. nnt aku wat ehh.. agak sukar gak nih.. kekeke..

nome said...

nnt aku jwb tag ko ni yer...tengah susun sinopsis tuk soklan2 tag ko nih...ekeke...

mamashasha said...

alya jenuh gak nk ingat 9 tahun yg lalu nye citer...

Chik Na said...

memang seronok mengimbau zaman bercinta dulu..suka cara wan propose.. kalau chik na mesti muka dah merah padam masa tu...

alyyani said...

aieza : ko da berjaya buat pun. dgn jaya nye tau!

nome : tq sebab dah jawab tag itu. i like!

bed : berjaya gak ko ingat kan bed?

chik na : berderau la bila baca tuh. tak tentu arah jap tapi kena maintain la sebab kat tmpt awam kan? ehehh..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in