ole- ole turkey

ahad lepas mak selamat sampai di KLIA dari turkey jam 7.30 pagi. daki KLIA ke ipoh dalam tengah hari. ayah amik mak kat ipoh dan selamat sampia ke rumah dalam jam 2 petang gitu. kami sangat excited! kami tu sape je, yang ada rumah aku dgn adik aku je la and of course the 2 babies.

sebab dah hari- hari dok umah ni, bila mak takde 10 hari, terasa sangat. alhamdulillah semua selamat & mak aku sangat seronok sebab merasa main salji. aku jadi tukang dengar je la. bila nak sampai tak tau la. huhu..

ni la ole- ole mak aku bawak dari turkey untuk kami 6 beradik. biasala, kalau dah gi bejalan mak aku mmg akan beli something. jalan kat malaysia pun mak aku akan beli, ni kan pulak ke luar negara. apa ye mak beli?

kalau gi mana- mana mmg la wajib beli tshirt kan? ha kepada yang berkenaan sila lah pilih nak design mana. advantage untuk yang duduk rumah ni, dapat la pilih dulu. haha.. kalau korang susah sangat nak pilih, yan dah tolong pilihkan untuk korang ye. heheh..

untuk cucu tercinta opah tak pernah lupa. mmg sekarang selain anak- anak, mak aku mmg akan beli untuk menantu dan cucunya. nia dengan adel terus pakai tuh. mama dia yg excited lebih nak tgk. hehhe..

vest untuk nia & adel..

dolce & gabana, guess, anna sui & bag turki tak de brand..aku punya? yang hat warna merah tu. ok tak? ok kan? aku kirim kat mak aku mintak belikan. sangat la suka!

tula sebahagian ole- ole yang mak aku bawak dari turkey. seronok dengar cite mak aku sepanjang melawat kat sana. tak tersebut nama tempat nya sebab berbelit jugak lidah. next trip is to itali. korang (adik beradik aku) nak ikut? sila kumpul duit dari sekarang.

note : along & ina, ade lagi untuk korang, sweater, cardigan, pouch. ainal & akmal, kali ni pompuan dapat lebih ye. selalu korang je dapat lebih kan?

31 comments:

amalina binti anuar said...

weyh ina dh cop yg kaler putih tu ek. spe amik sipa la korg. korg pilih yg lain yer.

alyyani said...

ina : mmg yan da simpan untuk ko. cun & simple. cutting pun sesuai tuk ko.

fabulous.farah said...

cantik beg merah tuh..

kalau i thirt i amik yang first design..hahahah

yang takde kene mengene pon sibuk nak memilih=p

ainal said...

baju putih 2 cam smat je! huhu.. dh ade yg berpunya ke?

alyyani said...

farah : i pun suka yg tu. simple. takpe, bole bagi opinion mana yg cun.. :)

ainal : yg putih da ade yg booked. sila tgk komen no. 1 ye!

amalina binti anuar said...

weyh ainal yg putih tu ina punye ye. ko amik la yg kaler lain tu. tinggal merah ngan hiatm je tuk korg.

alyyani said...

ina : tu la, tak perasan komen ko ni kot. tetibe menjadi rebutan lak baju putih tuh. si yan ak bekenan pulak. ainal, ko kan biasanya amik design yg i love.. tuh kan? heheh..

amalina binti anuar said...

sume berkenan baju putih tu. ina punye tu. xpe2 t ina balik ina amik baju tu.

LYaFRINA said...

ALYA... COMEL2 DGN IMEJ BARU NI..
SDAP JER NAK MBACA.. RASENYA NK BUAT BFROUND KOSONG GAK AR.... HEHEHHEEH...

COMELNYER BJU Y NIA PAKAI TU... BESTNYA DPT BEG Y BRAND2 LAGI...
ALYA PUNYA MERAHNYA.... TP DESIGN TU COMEL SGT2.. MEH SINI SATU BEG TU...

alyyani said...

ina : ye ye ko punye. simpan dah.. then dgn tshirt melaka mak beli.

lya : tu la, skang suka background yg plain jek. simple. sila2.. hehhe..

dah lama tak beli handbag tu yg kirim kat mak tuh. :)

azi said...

cantik la rupa rumah baru alya skrg ni...hijau memang my favorite coler..hehehe

Ibu Mifzal Arsyad said...

wah bestnya..banyak tul buah tangan dr turkey

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

cantek2 baju untuk nia dan adel.. vest tue pun cantek la...

shah-ila-ain said...

betull tu cantek2 nyerr ole2....baju nia n adel pun sgt cantek...

LeaKhalid said...

i liokeeee vest tuh sgt2!! ~hehehe

Nana Aziz said...

mak aih..syoknye dpt ole-ole..bes giler..ko punye blog betukar wajah lg..bile ni?lame dh ke?

ada. said...

wow handbag merah tuh sangat cool!
terer mak akak pilih. nasib baik kak amal tak berebut handbag plak. huhu :)

Chik Na said...

k.mas suka ngan imej baru blog alya nih.. tajuk blog pun menarik

nadja said...

wah wah best nyer dapat ole ole dari jauh plak tuh.. eheehhe shopping habis

fazilzura said...

FULAWEIIIIIIIIIIIIIII..

makcikkk , bile lg makcik nak g ... sy nak folow bley ... i folow u ... ahaksss..

besh nye korg , dpt ole2 dr oversea lg yek ... lawo tu beg2 nye huhuhuhu..

** beb , ajo aku skit psl blog.. tgh wat rumah baru ni .. kalau bly nk 3 kolum, tp nmpak cm complicated sgt2

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

begitulah kalau gi bercuti..mesti ader ole2 punya...macam habit dah rasa....tambah2 sejak ader anak2 ni kan...ayu pun tak pernah miss beli baju t-shirt yg ader nama tempat kita pergi tu...

bestnya alyya dapat banyak ole2 kali ni..beg merah tu cantik....

fieza said...

wah banyaknya hadiah..best kan dapt pg oversea..
Allya tukar template yer..cantik ar..ajar la fiza macm ner nak wat bg cantik macam ni

[I][T][A] said...

banyaknya opah nia & adel shopping luar negara.. bestlah...

izzahazfar said...

opah yang baik....

mau jadi anak dan cucu jugak nih..

btw warna beg merah menawan kalbu la kak!

Shida said...

macam dah lama shida tak singgah sini,blog pun dah berubah wajah..bertambah gorgeous..hehe..
wah..banyaknyer ole2 yg nenek beli dari turkey yer...beg merah tu mengancam...

cik mas said...

wah gi turki u.. antara destinasi target akak nk lawat nih.. bilanya tak tau ler.. comeynya vest tuk nia dan adel tu :)

Ƹ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ tinieƸ̵̡Ӝ̵̨̄Ʒ ♥●•٠·˙ said...

walla walla
bestnya dapat oleh oleh

amalina binti anuar said...

ha tshirt melaka publish la gak. nk gak pilih yg mne satu. ada tak size S yg tshirt melaka tu?

Elyn said...

aku berkenan dgn vest tu!!

mamashasha said...

alya...byk ole2 opah nia bawak balik.....next vac. g italy?harus la ko ikut sama....bestnye.....

hbag kaler merah tu mmg sgt2 menawan....aci tak kalau aku tny rege nye?

saveme_zero said...

wahhh...smpi ke turkey mak ko berjln..bestnya la. bila la turn aku nak smpi..hehehe.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in