another transformation

last week baru je nia buat fringe kat depan. tapi atas masalah kesihatan yang tak dapat dielakkan, nia sekali lagi telah ditransform kan rambut nya. kali ni bukan opah yang buat, sebab opah nia ada meeting kat melaka sampai esok. kali ni, maklong nia dgn paksu nia yang bawak nia ke saloon untuk ditransformasikan. mari kita saksikan..

sebelum transformasi

kejadian di saloon. paksu nia yg tolong menenangkan nia

tesedu sedan nia nak tunggu sampai rambut dia habis digunting

ok, dah nak siap. korang dah nampak camne rupe baru nia kan?

mmg aku tetunggu nia balik. dia balik je, terkejut tgk rambut baru nia tapi teruja jugak. mmg aku sgt lega bila dah dipotong rambut nya. ni la rupa terbaru nia.

baru la terang muka nia ni. baru la nampak area mana yg dia suka garu tu

baru la nak senyum. aku tgk video yg diorg rekod, mcm kena dera je nangis nye, sampai penat nangis dibuat nya. kesian, tp kena potong gak

happy kan da potong rambut tuh. ringan je kepala.

posing sikit dengan adel dengan rambut baru tuh.

lepas ni, nak potong rambut nia camni je la. besar sikit baru bela rambut panjang balik. apa yang menyebabkan aku mengambil langkah drastik tuk potong rambut nia ni? mmg masalah kesihatan yang akan aku ceritakan dalam entry berikut nya. excited nak tunjuk rambut baru nia. tu yg post entry ni dulu :)

30 comments:

Ibu Mifzal Arsyad said...

cun nia nga rambut barunya..mmg budak2 elok rambut pendek..kita pun senang nak jg..tunggu besar sket br simpan rambut pjg..

nadja said...

akum kak.. hah chumel pin nia potong rambut tuh.. heeh budak2 girl skang memang chumel berambut pendek.. cute jer

suhida said...

nape,ada kutu ke alya?
tp nia lagi comel mcm ni.aku lagi suka rambut pendek cani,nampak mcm awek jepun pun ye.kekekeke...
*teringat masa kecik dulu,aku tak pernah rambut panjang.

alyyani said...

ainey : tu la dia, kalau sebelum ni sayang sgt dgn rambut dia tu, sekarang rasa lega sgt bila dah dipotong.

nadja : heheh.. tu la dia, senang nak handle lepas ni :)

suhida : bukan kutu, lain nye kes. nanti aku story. wah, awek jepun ye nia. ehehe... aku dulu pun mane ade rambut panjang. sian nia jadi mangsa keadaan kena dipanjangkan rambut nye, heheh.. lepas ni dah tau la, better berambut pendek.

Shida said...

a'ah la alyya,nia mcm jepun..hehehe..dah tak sama mcm dina sbb nia dh berambut pendek..pernah jgak terfikir nk pendekkan rambut dina..mesti meraung2..

fabulous.farah said...

huhuhu..kenape potong pendek terus? naseb baek menten cute

mamashasha said...

Lain sungguh rupa kakak nia..sayang je tgk
Rambut lebat nia tuh takpe kang besar sikit
Baru simpan balik.

Alya.aku pun ade masalah yg sama.udahle cuaca
Panas skrg ni turut menyumbang kpd rimasnye
Aku tgk shasha yg tergaru2 kat kepala risau aku
Sekali tgk naik ruam dah.last week berdarah
Sikit sebab kuku dia panjang. Dahle kedekut
Yg amat utk diikat rambut.mmg aku nekad nk
Potong.esok lusa kalau bwk g saloon harusla
Kejadian yg sama dgn nia terjadi..

alyyani said...

shida : tu la dia. sebenarnye marah sebab kena pegang. padahal gunting rambut bukan menyakitkan pun. dina masih lagi bole bertahan ek. alya mmg tak leh tahan tgk nia dah. kalau dulu bole handle skang tgh pantang tak sempat nak uruskan rambtu dia tuh.

farah : terpaksa farah. takpe2, lepas ni nak tgk sampai mana pulak bertahan panjang nye ;)

bed : tape la bed, kali ni je. tu pun terpaksa sebenarnye. hantar mms ke mak aku, mak aku marah nape dipotong lagi rambut nia tuh. ater dah terpaksa. shasha pun aku tak penah tgk rambut nye di ikat. tp rambut shasha tak selebat nia kan? shasha tak penah potong rambut lg ke bed?

Jiey^Mien said...

comel je wehh gamba yang first tu..
=)

~chekuna~ said...

alya..takpe nia rambut pendek..
besar2 nanti..baru simpan rambut panjang..
kakna faham sgt kalau masalah kesihatan kalau rambut panjang...
luqman pun sama..rambut panjang jer habis 1 badan naik ekzema..tu yg sentiasa botak.. ada anak jiran kakna..kalau rambut panjang..asyik selsema..tak tahu lah nia...apa masalahnya..nanti citer ler..he he..

eiNa said...

wahh nia berambut baru.. nape sampai potong pendek cam ni alya..

alyyani said...

jiey : gmbr yg 1st? mcm tak bagi nia potong rambut gak la ni ek. heheh..

chekuna : yeke kak na? selsema pun punca dia dari rambut gak ye? tu la, tak penah tgk rambut luqman cmne. ekzema ye. takpe la, yg penting anak2 kita sihat kan? kalau anak saya lelaki pun, gaknye saya botakkan je. tak pening kepala. sekarang ni mcm2 penyakit ada. kesian kat budak2 kan.

eina : tu la dia eina. bila potong camni baru nmpk banyak bendayg tersembunyi. kalau tak kena selak2 baru jumpa. heheh..

AieZa said...

aku ingat rambut baru gambo yang first.. rupanya gambo yg ujong2.. hehehehe..

aku dh tau kenapa.. tot ko dh post.. lom lg rupanya.. aku tunggu yer.. nk tgk cemana rupanya..

alyyani said...

aieza : excited nak tunjuk rambut baru nia tu yg kua entry ni dulu. mmg aku amik gmbr tang tuh. ngeri bila tgk balik. nanti aku story.

nadja said...

itu dekat jusco wangsa maju seksyen 1 datang la boleh nia main puas-puas hehe

alyyani said...

nadja : oh yeke. menarik2 tuh. :)

Nurshahfamily said...

nia tetap cun hehehe

amalina binti anuar said...

alahai pendek gak la rmbut nia nie yer. pe mslh kesihatan nia nie. xpenah tau pon. tau batuk ngan selesema jer.

fazilzura said...

budk2 mmg harus rmbut pendek jek.. sian diorg panas... mmg ler lawo budk2 gurl rmbut pjg.. tp kang , mcm2 ado ... kutu ke , kudis ke.. bend2 tu senng jangkit dgn budk2.. b4 ni pun akil penah kene gatal2 , jangkit kat taska, dok garu2.. tp x nmpak.. pe lagi, kasi potog pendek .. baru nmpak, dh drh2.. cm nk kudis dh .. harus g clinik.. now dh ok

nome said...

cantek rambut baru nia nih! aku soker...dah besar sok, baru bela rambut panjang ye sayang...skrg ni kan musim panas...bebudak rimas kalau rambut panjang nih...elok potong pendek..gud idea nih! ekeke...

shah-ila-ain said...

haha...nia rambut dah pendek...sure berangin jerr dah kepale tuhh...tp memanglah budak2 kalau kite biarkan rambut panjang nie kesian rimas dia...lagi jenis rambut lebat mcm nia...ok lah tu baru nmpak muke dia tuhh...comell..

LYaFRINA said...

waduhhh.. tranformasi yang amat menjadi skli..
cam style helle berry dh..
hehehehehehhe....
Rambut nia lbt... ok la kalo ptong pendek.. xdela dia rimas sgt...

wanie_putra said...

comenya nia....geram sgt tgk...sama dah rambut nagn adel...

Chik Na said...

lagi bertambah cute la Nia dengan pesyen rambut baru nih ...

p/s: akak sufia pun dah rambut pendek gak.. now ni senang dah nak urus rambut kerinting dia..

Elyn said...

aku pun tunggu masa je nak kerat rambut wafiq tu. org ckp bebudak kalo rimas takreti nk ckp, so lepas di kerat rase ringan kepala br senang hati heheh

Leen Die said...

Lama sungguh tak menjengah blog mama nia..blog auntie pun berhabukk jugak..neway aly pic nia yang atas tue nmpk iras muka ko..hehehhe..chumel gitu rambut pendek..aku th citer apa ko nak citer tue..aku tggu ok ko citer..putihnya bb adel

alyyani said...

nur : tq aunty nur ;)

ina : dah post, sila baca. tp bukan berkaitan dgn kutu mahupun kelemumur ye.

fazilzura : bila dah dipotong, mmg nmpk la area mana yg dia suka garu tu beb, dah berbekas. kalau tak dipotong, ape lg jadi, tak tau la kan

nome : ye la kan, tambah pulak rambut nia jenis tebal lg kesian tgk. mcm mama dia tak reti nak potong lak. member dah rimas tuh.

mel : tu la mel, yg kita pun rimas, ni kan pulak budak kecik. lg la tak terhandle. aku rasa mesti dia lebih selesa skang ni.

lya : hahah helle berry? i like! agaknya akak alya tunjuk gmbr helle berry kot tu yg amoi tu potong style gituh. heheh..

wanie : lepas ni turn adel lak kena cukur. huhu..

chik na : heheh.. tq2 kak mas. mam dia lak yg kembang. sufia pun potong rambut gak? pendek ke still bole ikat? kena pi tgk ni kat blog kak mas :)

elyn : betul tu beb! dah la wafiq nye rambut tuh lebat cam rambut nia kan. tah bape kali dah kena potong tu kan. ekeke..

leen : dah cite pun. baru ada masa nak story..

MUMMYAR said...

wah..cutenya 2 beradik ni ye...muka cam sama la bila dh potong rambut tu...cute sgt2....nk cubit2 pipi adel...hehe

@lfidah said...

alah sian rambut nia kena potong pendek..suka tgk rambut nia sebelum ditransformasikan...tapi oklah budak2 rambut pendek..tak rimas sgt..skrg nie dahlah musim panas..

alyyani said...

mummyar : heheh yeke khay? sama ek? dah adik beradik kan, lepas ni turn adel lak kena botak ;)

fidah : yela fidah, kesian pun ada bila tgk rambut nia bila panjang gitu. dia pun tak reti nak handle. tu yg potong pendek terus. senang..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in