adel dah sebulan

oh, sungguh cepat masa berlalu. pejam celik my baby adelia dah sebulan. how time really flies. apa pun aku bersyukur kerana diusia adel yang sebulan ni dia seorang yang sangat cool. she is really behaving so well.

and she manage to corp up with her sister's behavior. contoh? kalau nia nangis adel mesti senyap dan tengok je. memang most of the time nia lagi banyak nangis ye. huhuhu.. kalau nia terlepuk (sengaja sebenarnya) dia tak nangis pun. mcm da lali dengan perangai kakak nye tuh.

betul la anak ke-2 ni mmg jenis yang sangat cool la. macam mama nya ni. kan? hehehe... kecik2 dah terserlah sifat cool itu. memang lain la macam masa nia dulu. bukan nak banding cuma 2 beradik ni punya perangai yang berbeza masa diorg baby. nia ni banyak ikut perangai papa dia. nanti- nanti la aku cerita ye. esok appointment untuk cucuk adel.

gambar malam tadi.

21 comments:

Ezzah said...

comel nya adel..makin tembammm...dah mcm baby umur 3 bln! :)

Ezzah said...

btw alya..betul kot org ckp anak no 2 nih lagi cool..mcm dania dulu gak laaa...cool jee..dalam pantang pun baik je...si abg plak yg melebih..eheheheh :P

AieZa said...

yup.. anak no 2 mmg cool.. aku pun cool.. tp walau camana pun anak no 1 aku rasa sayangnya lbh kut dr anak no 2.. tp tu family aku la.. aku tgk parents aku syg arwah abg aku bebeno.. tp aku relax je.. xdela nk mik hati ke pe.. ater kata cool kn..

oYa said...

wah alya...lama aku tak buka blog br berkempatan tgk adel...comelnyerrrrrrrrrrrrrr.......comel sgt2..tahniah dpt dua2 anak yg comel......

camne best dok banok normal heheee

nizza-abira said...

makin tembam la adel...
kiut sgt tgk dia tido
muaahhh utk adel =)

Ryn said...

oh aku ank sulung...besar t/jwb ooo...back up adik2...

adel so chubby, berkat susu mama dia ler nih...aku sokong ko fully BF hope terlaksana dgn jayanya...chaiyok!!..oppps..sorry terkeluar tajuk..

fazilzura said...

alahai cute nye diorg tido .. time ni le aku syahdu , lg2 kalau akil tido dulu .. leh tangkap leleh .. entah le nape..

ko harus fully bf beb , aku pun nk fuly bf smp 2 thn .. heheheh akil kejap sgt smp 10 bln jek ..

LYaFRINA said...

olooooo..
comeynya dua beradik ni,.. sama2 gebu n montel.. syok tgk dia org lena..

**waaa... skejap jer.. dh sebulan.. tp rse cam bru jer lg bsalin..

LeaKhalid said...

kejap je erk mase berlalu...

kak nia...behave okay..jg adik elok2 ye kakak...~hehe

mamashasha said...

sekejap je kan,memori ko nk bersalinkan adel berlalu,,,cute+tembam sungguh bb adel ni....bagusla save sikit kalau BF ni....

alya...org kata 2nd bb nii mmg cool...aku baca citer ko cemana adel lali dgn peel nia tu sama je mcm anak buah aku...kakak menangis dia senyap je tgk....kakak dia dok gomol dia pun dia cool je tapi bila kakak dia tak nampak dpn mata melilau gak mencari....

ryn aku sgt setuju anak sulung byk t.jawab supe mcm aku...

sorry lah alya kalau aku komen panjang berjela......ko tak marah kan...semlm aku call nape masuk v.mail?

cik mas said...

memang wajah adel nmpk lembut sangat..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

anak ke-2 cool..? sama la mcm jue gaksss.. hehehehe..

nome said...

ekeke...aku setuju konsep ryn ngan bed...ate aku pun anak sulung...maka tggjwb tu sgtlah besar dan sentiasa mengalah ngan adik badik...

tp adel mmg cool...senang ko jaga dia alya...labuh lak tu pipi dia...geram aku nengok....

Leen Die said...

huh semangat betul adel..bulat gebu gebas gitu..biasalah ly anak sulung manja lebih sikit...chueml sungguh tengok dua beradik tue tido..hahhah..ko th tak abah Rayyan dah tanya bila nak dptkan adik utk Rayyan..wink!!..aku ckp tggu dulu..huaahuaahuaa..tp klu nak pregnant pong aku nak pregnant bulan 6 coz leh bersalin thn depan.hahahahhahahah...weii nanti update bila ko balik kl.

Gieyana said...

cepat betui masa berlalu kan..ko pon sebulan gak ar berpantang kan...

comeyy tul Adel..Nia pon sama...

tinggal lagi 1 bln ar ko holiday kan..hehe

Damia Aleesya & Damia Ayunie said...

setuju...tak semua anak punyai sifat yg sama....ok lah tu adel more behave than Nia....senang alyya nanti...

mmm....hargailah masa bercuti alyya...comeyyy jer 2 beradik tu tido..

Shida said...

wah,sekejap jer dah sebulan kan..alyya pun dah tak lama bercuti tu..hehe..
adel nmpk sihat betul la..berkat susu ibu kot..comey gambo berdua tgh tido..nia pun nmpk dah makin matured kan..

fabulous.farah said...

betl-betul..mak i cakap mcm tu jugak..masa i kecik ngan kakak i..along i manja lebih..sebab dia jeles nak perhatian kut=p

amalina binti anuar said...

sudah tdo bersma ye dua beradik nie. comey je dua2 nie tdo.

alyyani said...

ezzah : tu la kan. Allah nak tolong kita jugak sebab gap diorg tak jauh so no. 2 ni lebih mudah nak diurus banding dgn yg sulung.

aieza : hahah.. tp aku dgn akak aku ni parents aku layan sama rata. dalam cool2 aku ni, kalau kakak aku dpt lebih aku jeles gak. ahhaha.. cool dari segi perangai la.

oya : tq oya! best tak? best bila tgk anak da ku, sihat & sempurna. tu mmg best!

nizza : tembam sebab menyusu pun kuat nizza. takpe la kan? janji sihat :)

ryn : ye aku setuju tu. tu yg tak leh nak bape cool. sama la dgn akak aku dgn wan tuh.

takpe2, aku pun perlukan sokongan nak fully b/f nih :D

fazilzura : ko mmg sentimental bab2 anak ni kan. sama la kita. naluri ibu gitu.

akil smpi 10 bulan? nia sampai 7 bulan je ko. ye2, kita boleh! :D

lya : tu la dia. mmg cepat masa berlalu. nia tu baru nak lena sebenarnya. tgk flash camera terus terbukak mata. nasib da ngantuk sgt bole tido balik. heheh..

alyyani said...

lea : tu la, camne nak soh dia behave ye. kecik lagi kan? ape je dia tau. lea best la, kipi pun da makin besar. huhu..

bed : Bf ni bukan save sikit bed, tapi save banyak. ater, rege susu enfalac tau la bape sekotak kan.

betul la bed, part yg kalau takde depan mata dok melilau cari. sama la dgn nia. dok adel- adel je mulut dia. huhu..

ye la bed, ko mmg layak jadi kakak sulung pun. sama macam dak ryn. maxis cam gam... skit 2 3 hari ni. tu yg ramai org call masuk v/mail.

cikmas : ade can tak luqman nak minat? heheh..

jue : yeke? patut la mcm bole ngam je kite :D

nome : takpe2, aku paham je tuh. lg pun ok je kan? sulung2 tetap korang sporting gitu.labuh pipi? heheh.. tu la, so far alhamdulillah tak terasa susah.

leen : ha weh, abah rayyan da bunyi2 tuh. dah ready la tuh. ape lagi leen, on je la. heheh.. ok2, nanti aku roger ko. 11/4 aku balik kl.

gie : tu la gie, da tak lama la lagi aku nye honeymoon ni. huhuhu..

ayu : mesti damia pun gitu gak kan? character lain2.

shida : nia nmpk da besar, tapi makin cranky la. kena banyak sabar. huhu..

farah : ye betul farah. i agree with u. tujuan nya nak dapatkan perhatian. sian jugak kan?

ina : mana tido sama nye. letak kejap je nak amik gambar. kalau tido sebelah nia, mau penyek adel dah dia tido suka pusing 360 darjah! hahah..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in