dah sampai...

alhamdulillah, kami selamat sampai di perak jam 1.30 petang tadi. bangun pagi tadi, pack barang. plan nak gerak kul 9 tapi nak pack 2 bulan punye barang mmg amik masa, nak load kat kete lagi. so kitorg gerak kul 10 tadi.

boot kete yang penuh dgn seat belakang. ni baru nak masuk anak 2. dah kena berkira- kira beli MPV nih.

bubye cemara (nama apartment kami)... see you all on april!

sebelum tu, singgah breakfast kat mcD...

kitorang makan kat meja, dia makan kat mr Ronald. syok je dia duduk bawah tu sambil makan

dalam 10.30 kitorg memulakan perjalanan. perjalanan lancar. jalan tak jem. cuma cik rania tak reti dok diam. naik senak la perut aku melayan dia..

kalau pasal berjalan no. 1. tu yg seronok je sepanjang jalan.

sampai je paksu nia tengah bakar ikan keli dgn ayam. mmg best lunch arini. aku tambah nasi 3 kali! hahaha... ok la tu sebab semalam aku tak makan nasi kan. da lama tak makan masakan mak. mak masak udang besar masak lemak, ikan keli bakar, ayam bakar cicah dgn air asam. (saja bagitu menu nak jeleskan adik- adik aku. korang jeles tak weh?)

aktiviti pertama nia lepas sampai? next entry....

15 comments:

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

bye nia.. nanti kita jumpa lagi.. waceeehh..!! terasa macam anta korang balik jerr... walaupun u all di perak, but hari2 kita still jumpa kan.. kan...

~chekuna~ said...

selamat jalan alya..semoga semua selamat2 belaka..selalu la update blog yer..tak sabar nak tgk newborn baby adik nia..:)

ainal said...

teliur gak la tym type komen ni! huhu.. xpe, saba2.. seminggu je lg.

Jiey^Mien said...

wahhh.. sonok la ko kat umah ly..
harus online sepanjang waktu..
malatoppp

suhida said...

alya,slmt bersalin ye.smoga semuanya mudah.dan cpt balik kl ye.ngeee..

@lfidah said...

akhirnya..selamat sampai perak..semoga alya selamat bersalin...nnti bolehler selalu online..

alyyani said...

jue : bubye aunty jue! jauh di mata tapi dekat kat sini kan? tu la, rasa macam kita ni hari2 jumpa je kan.

chekuna : da selamat sampai pun kak na. alhamdulillah. harap semua nya berjalan lancar. amin...

ainal : seminggu lagi bertambah la bibik aku! :D

jiey : bukan harus jiey, jatuh hukum wajib!

suhida : aku balik kl nanti kita jumpe ye. insyaAllah. tq suhida!

fidah : yup, sentiasa online. 2 bulan ni bill letrik mendadak la. hahaha...

fazilzura said...

wahhh ko mmg kan , saje je nak tepek menu2 yg sentap kan aku huhuhu..

oh ko dh smp sana yek .. semoga selamat sume nye yek..
pehtu pantang kasi cun balik....

alyyani said...

fazilzura : tu baru sebut tuh. belum tepek gambar lagi. saja nak bagi adik2 aku jeles. heheh..

waaa ayat ko bepantang tuh tak tahan...

amalina binti anuar said...

weyh nk gak makan ayam ngan ikan bakar. nnt soh yan wat kat kitorg plak yer. alahai xsabr nye la nk jmpe ngan nia kan.

alyyani said...

ina : saba weh.tak lama je lg..

LYaFRINA said...

waaaa... dh balik kampung...
berehat la puas2 yer... suka la nia kat kg ramai kawan...n ramai org nk melayannya..

Chik Na said...

alhamdulillah da selamat sampai rumah mak yea... mesti seronok da ade kat kampung.. take care, dah bersalin jangan lupa postkan N3 tau..

Ryn said...

penoh bonet...hehehehe...tp afdal laa penoh ater peacking utk 2mths kan...

ko mcm aku laa...segala mak nenek nak bawak...pdhl pegi 2 hari je...

alyyani said...

ryn : itu wajib! sebab ye la, sebab kita tak suka nak pinjam2 bila dah sampai nanti. semua nak pakai sendiri punya. so tak nak ade yg kurang, hangkut la 1 umah. ahaha..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in