update jap..

2 ari tak jenguk blog. kesibukan melanda. kerja aku 80% siap. lega sikit. in case kalo nak bersalin dalam masa terdekat pun aku da bersedia. eceh, bersedia ke? suspen gak sebenarnye. menantikan proses nak bersalin tuh.

pagi tadi, officemate aku selamat mendapat baby girl jugak. 2 orang da lepas, 2 lagi bakal menyusul. congrats to jon & neny! tak sabar gak rasanya. sebab da tak larat kot. harap semua selamat ye.

dalam pada aku sibuk dan dah tak larat ni, nia bagai tau yang dia bakal berkongsi kasih mama nya ni. makin menguji kesabaran aku la dalam melayan kerenah dia.

barang- barang semua da siap. barang baby da masuk dalam bag. barang aku je belum masuk bag. then belum packing barang tuk balik berpantang diperak. insyaAllah aku akan balik 3 or 4 hari sebelum due date. kalau tak rasa sakit lg la kan. sebab tak mo cuti awal nanti boring dok umah.

kamis ni, check up 37 minggu. berjaya mintak half day. ehhehe.. nak rest... till next update ye :)

latest us. ahad lepas, late lunch kat pizza san francisco. lihat pipiku, sama naik dengan perutku.

34 comments:

Shida said...

a'ah la alyyani,u nmpk makin tembam..hehe..tapi tu normal la..i ms preggy,my auntie tak kenal tau..berat bdn naik mendadak..hehe..sabo jer lah..dah tak lama..

NurShahFamily said...

bestnyerrr tunggu hari je nak dpt org baru hehehe ... apepun semoga alyyani n bb selamat & sihat yer...
mkn jgn tak makan ...nanti pantang xleh makan tu semua hehehehe

alyyani said...

shida : heheh.. tu la pasal. pipi tu obvious sgt. pasang azam nak pasang badan lepas deliver nanti. insyaAllah.. :)

nur : excited tp berdebar gak. even da 2nd time :) hehe.. mmg makan puas2 ni, nanti jd tukang tgk je :)

ada. said...

hoho. seri ibu mengandung teserlah.
nia, nanti jangan buli adik baru yer :)

alyyani said...

ada : nanti akak dalam pantang, nia buli adik nia. lepas tu paksu nia buli nia. tu lg aku takut. hahaha...

mamashasha said...

alya...penatke mengomen tadi?hehehe...baeekkkk punya.....tq la coz jadi pengomen tegar ye...sgt2 appreciate nanti kalau aku wat giveaway aku akan pastikan ko lah pemenangnye.....ngehhhh

melihatkan pada air muka & perut ko nampak sgt dah dekat hari nye....besar perut ko ye yang selama ni blh disembunyikan....hehe

Ryn said...

hehehehe...gambo hat ni plg ketara pipi mu tembun....semoga everythg went according to plan...& selamat semuanya...AMIN...

jgn lupa roger aku eh...

alyyani said...

bed : hahha.. ko tau tak, aku ni niat nak komen entry ko cimple2 je tau. sebab banyak entry kan. tp nye bila da start menaip tu mencurah lak idea & ape yg terbuku dihati. sudah nye dah jadi macam 1 entry. hahah.. malam ni, ketepikan kerja, blogging sahaja! :D muka tak larat bed, itu la dia. huhu..

ryn : yela, ko pun siap tanya bila gmbr tu kan? hahah.. doakan aku ye.

wajib aku roger korang beb! kalau aku besalin sini bole jumpe kan? eceh! :)

Gieyana said...

cepat masa berlalu kan..x sabar nk tgk bb ko..insyaallah semuanya ok k!

ainal said...

agak2, sempat x ko besalin tym ktorg cuti sem ni, leh r xperience lg nia dpt adik br plak! camne la kadaannye nnt ea.. huhu..

alyyani said...

gieyana : insyaAllah gie, doakan aku ye :)

ainal : ko cuti sem bila? bulan 2, raya cina mmg cuti kan? time tu insyaAllah aku da bersalin la kot kalau timing nye awal macam nia dulu. ke ko nak ade kat hospital mcm nia dulu tu?

ainal said...

ktorg stat cuti 13-21 feb ni.. ko due dlm date ni kn.. hrp2 smpat la ktorg ade tym 2, xpicially ari tym ko besalin nnt, xnk miss dat moment + ade nia skali tym 2 kn, msti meriah! hahah.. agak xcited ni.. huhu..

alyyani said...

ainal : due date 14/2. kalau kena timing nye ok la kan, ramai skit nak jaga nia. korang mmg over excited. masa nia lahir dulu pun mcm korang bapak nia ye. abg wan nak azan kan pun pitching lari sebab ramai sgt kerumun. hahah..

ainal said...

wei, ktorg manede tym abg wan azan kn nia dulu.. kali ni nk gak tngok camne rupenye, heheh.. clap2 nia pn msuk skali dlm operation room 2 nnt klau dh xmau dgn org, asyik nk kat mama die je kn! huhu..

aJA said...

bulatnyer pipi ko alya..hihhihih mmg bbeza sblm preggy..slmt bersalin yerk..aku doakan sumernye slamat nnt.

alyyani said...

ainal : takde ke? dia kata ade. tak kisah la kan. korang kan ajk tanam uri nanti. hahaha.. jadi driver aku bawak nia ulang alik gi hospital. wajib la ada. haa.. bab masuk dalam ot tu ade terfikir gak tu. haha..

aja : bulat weh. sebulat perut aku. tgk pun ngeri. aku kah itu? hahah.. tq aja,, harap2 semua selamat..

ainal said...

aah kn lupe plak, rmai ajk sbnrnye sbb bnyak tugasnye nk nanam uri ni klau ko nk tau! mak tukang cuci uri, akmal tukang cari kain putih utk balut uri, yan tukang korek lubang smpi paras lutut, ayah tukang tanam uri, aku plak tukang payungkan ayah tym tanam uri 2 nnt! hahah..

alyyani said...

ainal : tu la sebab nye kena besalin kt sana weh, kalau kat sini, sape lak yg nak uruskan semua tu nanti. almaklumla, ilmu agama kurang didada. hahah.. ko tukang pegang payung ye. yela time tu ujan kan. akmal cite proses nye. ade step2 nye kan. nasib la korang tak terlepas bas.

ainal said...

ha 2 la, rushing gak tym 2, dh la nk anta yan dulu ke slim dgn jlnnye jem gler, mmg cuak r riso telps bus, takut kene anta smpi ke johor plak! tp ayah yg bwk kn, 2 yg cnfiden leh smpi sblm bus grk!

mmg bnyak gak stepnye 2, aku pn x ingat, tp ayah kn ade wat fotocopy camne teknik2 n kaedah nk nanam nye 2, folow je la.. heheh.. tp better serah pd yg pakar la kn! huhu..

cik mas said...

comeynya alya.. dengan perut dan pipi tu :)

LYaFRINA said...

aLYA... moga2 slamat bsalin yer..
lya doakn kselamatan alya n coming soon RA...
x sabo nk tgk..

izzahazfar said...

tembam ke kak...?hehe

selamaT BERSALIN..!

azi said...

dah nampak dah rupa org dah dekat nak bersalin....tembun!!hehe... time2 camni rasa nak rehat jer....hope everythings ok....teringat dulu masa deliver 2nd & 3rd baby ...sempat dok hospital 45 min jer terus deliver...he

alyyani said...

ainal : tp semua on time gak la kan. lega gak. mmg patut serah pada yg pakar..

cik mas : heheh.. takut tgk gmbr sendiri cikmas ;)

lya : harap semua nye selamat lua. tq2!

izzah : tak tembam ke? tembam betul tuh. huhuh.. tq zah!

azi : semoga saya dpt deliver semudah akak la ye. amin...

Leen Die said...

eleh ly ko memang lah..ko duk mcm tue nampklah tembamnya..tp aku jumpa ko last week biasa je aku tgk..huhuhuh...bila ko balik kampung weii

nome said...

gebusnyer pipi ko alya....tp aku soker...nampak makin cun...semoga ko ngan bb samat banak nnt...sblm nak bersalin nih, lepaskan keinginan mkn sedap2 k...

alyyani said...

LEEN : ISH KO NI, TEMBAM LA LEEN. KO SELALU JUMPA AKU TU SEBAB AKU BELUM MAKAN TENGAH HARI LG. LEPAS LUNCH JE, GITU LA RUPE AKU BEB. AKU PLAN NAK BALIK 3 4 ARI BEFORE CNY. HARAP SIHAT LG LA. HEHE..

NOME : MMG GEBUS. PIPI NAIK DGN JAYANYA. CUN KAH? BANYAK LA KO. TU LA, TETIBE TEKAK NI NAK MAKAN MACAM2 SEBELUM KENA PANTANG NANTI :)

fazilzura said...

wah .. baru le nmpak perut and pipi ko kembang gebu cm mufin KR gitu ...
hrp2 ko mudah bersalin leps ni yek

shah-ila-ain said...

adeihh alya...comelnyerr ko hehe...mcm mane nia erkk bila tengok perut ko yg moncet tuhh..ko bg dia pegang n rase2 perut ko tak..hehe

Chik Na said...

da sarat benar nampaknya Alya ... perut pun dah kan main besau..

oYa said...

wow makin berseri2 ko mek....advance.heheheh zuka tgk peyot ko... windu masa petnen hari tu wakakakaka

alyyani said...

fazilzura : muffin KR? hahah i like! aku harap pun begitu juga. yg penting aku dgn baby selamat..

mel : ehehe.. ko perli aku ye mel ;p nia tgk perut aku yg besar itu, sedap je dia nak landing weh. nak letak kepala. aku bagi je dia pegang, tp dia bukan teringin nak pegang perut, nak panjat atas aku soh aku dukung dia. ahahah..

chik na : tak saba k.mas..

oya : wah, berseri ye. ehehe.. ko rindu ke oya? ko jangan, kang darwisya lak nak dpt adik. hehehe..

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

eh eh ko dh gomok
hahaha
bestnya nia nak dpt adik dh kan

alyyani said...

tinie : hahahah mmg gomok!

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in