sepetang berenang bersama

kalau weekends, takde aktiviti, mmg syok betul blogging. rasa lapang je fikiran. tapi kalau dah masuk hari bekerja kena la curi- curi masa nak blogging jap.

semalam kitorg tak gi mana pun. cuma kua utk lunch je. bila dah petang, nia dah macam kebosanan. aku tgk cuaca kat luar pun ok, terus la bawak nia turun pegi swimming.

aku pun join gak. memula wan tak mo turun sebab nak tgk badminton final. aku cakap, turun la tolong amik gambar, kang takde modal nak cite dalam blog. hahaha.. bole tak? memula ingatkan wan tak turun. tapi tetibe dia turun lak. hehehehe... menyokong aku tuk jadi blogger tegar gitu. lagipun da lama tak amik gambar nia tgh swimming. last pun masa umo dia 3 bulan.

2 minggu lepas da bawak nia swimming gak, tapi kejap je lepas tu hujan turun. kali ni dapat swimming lama sikit. tambah pulak org tak ramai. kitorg mmg conquer la pool tu.

nia sangat teruja bila dapat masuk pool ni.

tambah bila takde org, lagi la syok. tak mau dok kat pool kids, nak pegi pool org besar. ade floaties bole la kan..

time ni, nia da mintak kua dari pelampung ni. tapi kitorg tak bagi. then dia buat position camni..

suka tgk gambar ni sebab kaki dia macam berenang tau. pandai lak dia buat gitu..

lepas tu, nia nak dilepaskan, kitorg pindah kat kids pool lak. suka sgt dia jalan- jalan kat situ. then ade intention nak rendam kan muka lak tuh. ala- ala nak berenang. aku pegang, dia lepas kan tangan aku. macam da pandai ye.

tgk la mama nia, dah macam badak berendam je. hahah.. elok kan kalau swimming bila nak dekat ni. menguatkan otot & stamina. tapi kena la berenang, kalau berendam takde la sebarang senaman yang dilakukan. hahah.. tapi lenguh gak lepas tu. rasa letih la jugak. walaupun berendam. ;)

note : korang yg nak bawak anak korang swimming meh la datang umah aku... bole nia ade gang swimming..serious ni tau!

26 comments:

mamashasha said...

alya....excited betul muke nia....aku paling suke gambo nia yg buat muke bile nk mintak kuar dr pelampung tu...ya allah best ni kalau shasha dpt joint...dia tak sabo dah nk mandi pool....

ada. said...

hahaha. satu lagi gambar seksi mama nia. huhu. lawa rambut mama nia nih lebat macam nia jugak :)

haru said...

arghh comelnye nia mndi..

org prgnant xblh brendam bai..kan lmas babi tu.hahaha

NurShahFamily said...

pandainye nia blajo berenang... sgt comel nia buat aksi di dlm air..

KIRIS's mom.. said...

jelesnya tgk korank swimming bergather2.. terasa macam nak terbang balik msia terus n berendam sama..huhu... btw..hope to see u and nia yang cute tu one day.. :)

fazilzura said...

haku baru tau umh ko ado pool beb ...
situ ramai cine ke melayu .. ?

cepat banak , aku terjah

amalfc1303 said...

weyh lama dh xmandi swimming pool nie. nie yg kena g umah ko plak nie. leh mndi pool.

alyyani said...

bed : kalau dekat ni mesti ko selalu dtg kan? 1 day korang kena datang berenang2 dengan nia..

ye la, dia tak mau dok dalam pelampung tu. banyak kali mintak dilepaskan. mcm terror kan

ada : perli ye.. ;)

haru : tak paham komen ko ni.. babi? ke baby??

nur : tu la, org tak ramai, lg best dia floating sana sini..

kiris's mom : aaa tu la, hopefully 1 day kite leh jumpa. nia & kaseh can swim together. waa mesti comel kan? sana tgh winter ke? kalau summer pun takleh swimming eh?

fazilzura : sini ramai melayu. time swimming balnace la. tp biasa chinese ada time2 dia. cmtu gak dgn indian. tp selalu time petang yg kitorg turun tu mmg penuh pool. tp takde org lak time tuh. kalau ramai, aku malas nak turun..

haaa nanti dtg terjah tunggu aku setel banak ye :D

ina : tu la weh. bila korang nak datang umah aku ni. korang kalau dtg, malam pun jadi je nak swimming kan?

Gieyana said...

Alalalala..comeyy Nia ngan Pelampungnya...Nureen pon pantang tgk kolam kt apt aku nie haa...adeeiii! tension kalau bw dia mandi kt situ...x nak balik!!huwaaaaaa........

alyyani said...

gie : aku rasa nia kalau da get use to the pool mcm nureen gak nanti. tu yg tak nak biasa kan. cewah.. hehe..

mamashasha said...

insyallah shasha mmg suke...budak2 kalau dalam air mmg excited sungguh...

ibu damia said...

kalau dekat nak aje join swimming ngan Nia ni, free kan....tapi apakan daya jauh...nanti ajar nia slow2 swimming ngan selam kan muka...insyalah practice make perfect...

LYaFRINA said...

olooo.. tomeynya nia...
nanti blh la jd profesional...
Bdak2 mmg suka main air kn...
kalu jumpa j air... nk berendam jer..
ssh nk naik smula..
btul k ni...
haaaaa... kang lya p serbu rmh alya bru tau....

haru said...

oppss slh taip daa.jgn mrh ek kak..hehe

baby la

Leen Die said...

wah aku nak p umah ko ly..tapi kena tggu ko abis pantang lah weii..huhuhu..ko due bila weii?

fiza said...

Allya duduk kat condo yer..bestnye ader pool..kalu syakil umah ader pool hari2 dia nak mandi gamaknye..
cute jer nia berenang

eiNa said...

waa..bestnya Nia.. Aira makin ngidam nak mandi la nih...

shah-ila-ain said...

tp kannn nape erkk bebudak suke sgt mandi berendam n main air nie erkkk...nia wahhh sok2 sure pandai berenang ni....

mcm ain tak penah lagikk bawak dia p mandi dlm pool mane2...cuma mandi dlm kolam plastik dia tuhh..kalau dah masuk situ tak reti2 nak keluar...

Ryn said...

bestnya berendam kat pool...

nia, nnt auntie temankan nia eh kat pool...adam takleh sebb dia bukan muhrim...kahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh....voley?

[I][T][A] said...

syoknyer tengok nia berenang-renang..

AieZa said...

aku nk terjah.. yeh yeh.. tp tunggu ko banak laa.. baru bestt..

izzahazfar said...

kalau dekat...nak je jumpa akak..hehehehe...teringin nak bawa akmal mandi manda mcm tu...

kak masa bersalin mmg elok klu berenang..tp camner yek nak berenang kalau mcm zah yg tak reti ni..hahahah jenuh la zah mcm katak...hahaha

alyyani said...

bed : tu la, tunggu aku abis pantang esok ek. kite arrange aktiviti berendam beramai ramai..mesti best..

ibu damia : takut nak rendam kan muka dia. terminum air chlorine tuh. nia ni allergic senang kena batuk & selsema tu yg tak bape confident. tp ayu da ckp gitu, nak lak try buat. tu la, kalau dekat bole join kan? yup, free je :)

lya : betul la, ape tak betul pulak. kalau lya nak dtg bgtau je. kalau alya ade, cuaca ok, bole je nak entertiane :)

haru : nasib baik nia takleh baca lg tau. kalau bole baca, mau ko bg ajaran sesat kt nia tau. hahah..

leen : bole2.. tunggu bulan 4 eh. aku due 14/2 wei

fiza : eh2 bukan condo. apartment. selesa dok sini. kemudahan semua senang :)

alyyani said...

eina : yeke? mmg aira suka main air gak la ni kan? :)

mel : nia lak takde kolam sendiri tu. yela, takde space nak letak pun kat umah aku tuh. tu yg pakat terjun pool jek.

ryn : kaaahhhh.. belum akil baligh takpe kot aunty ryn. nia sporting jek. hahahh...

ita : mmg syok. sampai da kuar pool pun mata tu still tgk kat pool tuh. sian lak. hehe..

aieza : bulan 4 ok!

izzah : bukan zah je tak reti. akak lg la kan. tu yg mcm ape je bila dok pool tuh dengan perut besar cmtu. hahah..

nome said...

suwitnyer anak banak mandi dlm pool...pandai nia berenang...cayoklah!

alyyani said...

nome : hahah.. mama dia gak tak panadai berenang, berendam je pandai..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in