RED day @ kenny rogers

ramai yang tau harini 13/1/2010 kenny rogers melancarkan hari makan secara sihat. promosi yang ditawarkan adalah to wear red + 1 set quarter meal = free 1 set quarter meal.

sebenarnya aku baru tau pagi tadi, bila manager aku cakap pasal hal ni. padahal aku rasa ramai da dapat email pasal harini. kalau aku tau, awal2 aku da pakai baju kaler merah. bukan baju je, lipstick merah pun diterima.

bila belek balik mailbox kat outlook, mmg ade dpt email pasal RED day ni. (jenis tak tgk email forward la ni. heheh..) maka, terus aku text wan yang korang sedia maklum peminat kenny.

balik rumah, wan da ade. selalu dia lambat balik, kenny punye pasal kan. terus kitorg bersiap dengan berbaju merah. kebetulan cikgu kat nursery nia ikat rambut nia pakai getah merah. tu pun dikira gak tu. sampai je, wan cakap, malu je pakai baju merah ni. tah2 kita je. rupa2 nya, kenny full house. siap kena beratur lagi. ni aku tgh beratur. nia nak tarik aku gi jalan. wan tolong kejar nia yang lari sana sini.

suasana di luar. orang beratur nak tunggu turn makan. semua merah! yang lalu lalang dan tak pakai merah terpinga pinga ape yg berlaku kat sini?

saba nia, 2 lagi sampai turn kita. tak lama sgt tunggu pun.

akhirnya dapat tempat. baru tau side dish takleh pilih. huhu.. ok la. free kan? sape nak bagi. terus je kitorg order tak tunggu lama sebab kat luar ramai lg yg tgh kelaparan. nia "we want food!" sambil ketuk2 meja cam biasa.

disebabkan tempat kitorg betul2 tepi entrance, so orang yang beratur kat tepi tu buat kitorg tak nak lengah2 time makan. setel je makan, air da habis. terus pack muffin & kua. nia sambung makan muffin kat bench tepi tu sementara tunggu papa beratur nak bayar. semua kena beratur tapi semua sanggup! heheh...

ok, da kenyang! jom balik. next year 13 january kita datang lagi ye :D

note : congrats to my manager sebab baru dapat babyG jam 2.45 pagi tadi. anak ke-4 dia. 3 anak pertama lelaki. cuba jaya! :D sorang da selamat, 3 org lagi tunggu turn, termasuk la aku ;)

25 comments:

haru said...

mak oii..bsarnyer prut.hahaha

nia nnti dtg qlate kite mkn budu ek..lg sdap dr rogers pebenda tu.haha

NurShahFamily said...

wow nur tak tahu pun pasal nie... kat jb tak de pun... nur pun peminat dia gak hehehhe...
syok la nia dpt dinner kenny roger roaster hikhikhik

mamashasha said...

alya...perut ko dah nampak beso...hehe dah nk due pun....sabo jelah kan....sumer kene q..takpe bukan rezeki aku nk mkn free kat kenny semlm...len kali....kahhhh nia cute je ketuk2 meja....

psstt aku pun jenis yg tak baca email yg org fwrd2 tu....

Elyn said...

smlm b4 lunch aku pi kenny kat ofc ni. full house ko. dh la tak le tapau, nk dine in pun penuh. huh melopong la tak dpt mkn smlm!!

LYaFRINA said...

haa.... best mkn.. lya kalu nk mkn kenny rogers.. main packing je.. mkn tepi pntai..
asya bhaya... nakal..hehehehehe...

**dah nmpak besr sgt perut alya... aritu x nmpak lg..

nome said...

wakakaka...sama ar ko ngan aku smlm ek..terjah kenny...ate beli satu percuma satu kan..sapa x mo...tp mmg salute la derang yg nak mkn kenny smlm..sumer pakat pakai warna merah..i loikeeee!!!

alyyani said...

haru : bawak adik nia, mesti la besar. ala cdiq, nak makan budu takyah gi kelantan pun takpe. kat sini pun ade. dulu akak gila gak budu, tp da lama tak makan. bila nak makan balik, tak berani lak. hehe..

nur : ramai gak yg tak tau. tp kat web kenny ade announce. tapi, sape yg bukak web kenny kan? hehe.. next yr bole pegi :)

bed : itu la dia. tak larat dah tu. org dok tgk je dia ketuk meja. tu yg kena bawak sudu plastik. kalo tak dia mintak sudu besi tu. tak ke malu kitorg. huhu.. tp ok la, service cepat, pekeje ramai skit so tak tunggu lama.

elyn : sebelum pegi tu aku da warned wan, kalau penuh ke kena tunggu lama ke jgn salahkan aku. dia soh book aku cakap kena walk in & dine in je. mujur awal gak kitorg datang. lambat 10 minit, melopong gak la cam ko.

lya : waa makan kenny tepi pantai. best nye open air. kat sini tak de pantai. hehe.. lg pun tuk dine in je smlm.

nome : free punye pasal beb, sanggup & semua sporting berbaju merah. macam ade 1 pesta lak.

Ezzah said...

waahhh waahh..mak buyung ni smgt ni pakai baju merah. Eh..nmpk besar plak kan perut alya ;)

alyyani said...

ezzah : da nak masuk 36weeks, gitu la size perut nye kan ;) mmg semangat berbaju merah. nasib muat t-shirt itu ;)

Ryn said...

satu family merah...hehehehehe...berjaya gak terjah kenny ye...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

adusss.. semaalam de terlepas laa.. tak sempat nak terjah.. sebab sibuk shopping kat jcard day tue.. sampai jusco nak tutup da.. hehehe

ibu damia said...

huawaaaa...tak tahu pun pasal promosi kenny ni....tak der rezeki ayu lah tu....

fazilzura said...

YE BETUI .. smlm RED day ..
mmg sgt2 ler ramai beb .. aku pun terjah time lunch , but time diner x dpt nk pujuk pak ajil cz kiteorg terjah SOGO yehuu

wanie_putra said...

alya..prepare awal bkn ape tumpang ada rezeki ....nanti tershot ker apae ker susah plak..hehehehe...

adik najla?hehehee girl jugak..arutu scan kat jameaton dia kata girl..hehehe senang nanti leh share2 brg dgn najla...main masak2...hehehe..

alyyani said...

ryn : berjaya gak beb. hehee..

jue : jue gi jj maluri ke? mesti shopping sakan ni. wan tanya alya nak gi tak. tapi mcm tak larat dah la. tgk korang shopping je la. huhu..

ibu damia : ingat nak letak kat blog pasal red day smlm tp tak sempat sgt. takpe ayu, kenny buat ni as annual event, hopefully next yr ayu & family leh join.

fazizura : ko gi time lunch ye. time lunch pun da penuh kan? waa ke sogo. sopping la tuh!

alyyani said...

wanie : sama la kita. baju bole recycle. tp tu la, minggu ni ingat nak setel kan semua. pack barang masuk dlm kete semua :)

Iryani Noor said...

uiii aiii.. panjang nyer que tuh... kalu yani la dh sakit2 pinggang beratur mcm tu.. ehehehe... tp utk makanan sanggup ku redah

eiNa said...

hi salam singgah!! 1st time drop by thru elyn.. jum xchange link syok bace cite u.:)

alyyani said...

iryani : kalau diri tak sakit pinggang kot. lenguh kaki je. tapi tak lama sangat nak tunggu. kalau lambat, mmg confirm lama kena q ;)

eina : ehehe..blog mummy wafiq yg glamour itu. ok2, exchange link ;)salam kenal kembali..

iem said...

hai,
salam kenal
cedapnyee dia makan

alyyani said...

iem : salam kenal kembali. kalau free2 ni tambah2 lagi sedapnye ;)

amalina binti anuar said...

weyh dia bkak tuk 13 jan je ker. 13.3 xda ker. hahahahaha. igtkn mkn free weyh. rupanye kne bayar. okey la tu kan.

alyyani said...

ina : merepek la kalau nak bg free. bukan beratur panjang dah tu tp bejela- jela. 13.3? banyak la ko!

zura@iwan said...

usihh...ko pon beratur gk ek mkn KR...ramai tul...

alyyani said...

zura : sanggup tu sebab free 1 quarter meal :D

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in