plan sabtu yang tak jadi

da lewat petang baru segar mata ni. malam tadi tido lewat sangat sebab menyiapkan keje. akibatnya, pagi tadi, kepala berat sangat. sakit kepala sangat- sangat. nak buat apa pun tak larat.

sepatutnya nak gi wedding pa'e & anep kat seremban pulak. yela, nak tgk pa'e dgn kasut setinggi 5 inci itu. tapi apakan daya, tak mampu nak bangun. lagi pulak, semalam braxton hicks kembali menyerang. masa kat ofis. dkt 4 jam la tahan sakit.

oleh kerana false alarm makin kerap dan lama, maka resah gelisah la hati ni. bukan takut nak bersalin, takut kerja tak sempat disiapkan sebelum BERHONEYMOON PANJANG. yela, check-up minggu ni da 36 minggu. maka, siang malam pagi petang dirumah mahupun dipejabat gigih menyiapkan kerja.

my workstation at home. nak makan pun tak sempat. makan roti je. to my baby r****, tunggu mama settle keje, baru bole kua ye. aci tak cakap gitu?

nia yang minggu ni terabai sikit. papa nia yang melayan dia. ok la, practice tuk jadi kakak. so far ok. under control. bila dia nangis tu, aku pekakkan telinga, pandai dia bawak diri, pegi kat papa dia.

note : pa'e, sorry sangat sebab da janji nak gi seremban tapi tak dapat. sorry ek!

note2 : ade 2 tag dari adik aku ina dgn bed, malam ni aku buat ye.

16 comments:

fazilzura said...

lor cian nye ko beb ..
but jwtan kalau dh tingi , gitu ler..

tu yg aku dok carik keje yg x kan bly membawkkan kerja balik ke rumah... dh maleh nk pegg jwtan penting.. now nk balik je umh, lepakkkkk.. x pk dh psl keje2 opis...

alyyani said...

fazilzura : kebetulan aku nak confinement time tgh busy audit kan. tu yg haru biru skit tuh

ada. said...

ececehh secret plak name baby baru.


hee. da tau da. :)

r*****

hehe.

alyyani said...

ADA : WEH, TU LA, INA CAKAP KO DA TAU YE. FAMILY AKAK PUN TAK TAU LAGI TAU. ADVANCE TUL KO. MASUK KO, ADE 4 ORANG TAU. ;)

amalfc1303 said...

weyh sian kat nia dh terabai di sbb kan ko bz ngan keje. pasni nia dh ada adik nia plak terabai. xpe ko jge adik. abg wan jge nia.

haru said...

sy jwb ek

rania...yay 100 markah utk sy..tq2

(clap2!)

hahahaa

haru said...

owh clap..rayna a****a..

hahahahaha....

mcm nma ckgu yg ngajar sy lak..ckgu rayna

mamashasha said...

alya aci wei..aku pun mcm tu masa shasha kat dlm perut aku selalu ckp kalau nk kuar pun tunggu mama h.over sumer dulu ye...lagi satu aku ckp biarla hari yg gynae aku ada senang tuk papa cuti....biasele org2 finance mmg tgh bz awal tahun dgn audit kan...ko wat slow2 la beb don't push urself ok...awak tu dah nk bersalin....emosi kene kontrol....

**tension je ini kali ke2 aku komen tadi dah type panjang2 terdelete pulak***grrrr!!

Elyn said...

uiks keje sampai ke umah..... jgn nnt ko bwk ke katil labour udah la hiks

LYaFRINA said...

skejap jer eh. dh 36minggu... nanti bla dh cuti bsalin... blog pon bpantang gak k??? hehehehehe... nk gak tgk coming soon r**** A*****...(RA)

ppb_ppkp said...

allyani..alhamdulillah..berkat kerja siang malam cari rezeki..akhirnya...ot hujung 2009 nampak jugak...kalo tak..dapat jer.habis..dapat jer habis...

p/s : hehehe..aku gred U29 ja allayani..memang ada Ot..ehhehe

..allyani...aku kalo bab bawa balik keje kat rumah..alamatnya tak siap.hahah..aku kena sudahkan kat opis baru boleh..kekek..
amboi...rahsia ek nama adik nia.. aku teka...rania jugak..btl tak??
eh..ko pantang mana nanti

alyyani said...

ina : demi mencari rezeki utk anak2 weh. sikit pengorbanan itu perlu. hahaha.. mcm kite dulu. mak ayah kan busy je manjang :D

haru : komen 1st tu sebab ko ni da angau dgn nia kan. sampai silap2 sebut nama. ko mmg kecoh tul!

bed : tu la, kena ckp dgn baby selalu kan. aku pun harap dipermudahkan semua.

** selalu jd gitu gak weh. mmg tension. kite kalau udah mengomen tu mcm type entry ye tak? heheh..

elyn : ko jgn tak tau, kat LR dulu pun, boss aku siap call tanya keje. hahaha..

lya : don't worry lya. blog takkan bercuti dalam tempoh berpantang. aktif mengupdate bergantung kepada kelapangan masa je. nama je honeymoon tp honeymoon paling huru hara kot. heheh..

imah : kali ni, berjaya aku siapkan keje gak. tak la siap tapi bergerak la dari 1 ke 1.

aku insyaAllah bersalin kat perak. pantang semestinya kat perak.

ibu damia said...

wah wah....dah ader nama yer utk newborn nanti...kongsilah nama apa?

sibuk2 gak, kesihatan perlu dijaga...

alyyani said...

ibu damia : mmg nak share. tp ade je entry yg potong q nama baby. nanti alya reveal ye :)

tq ayu!

mamashasha said...

alya..biase ler aku mmg selalu wat n3 kat comment form..hhehe

alyyani said...

bed : samala kite.. :D

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in