37 weeks check up

sebelum tu, ticker kat sebelah tu tulis aku 36weeks++, tapi sebenarnye aku skang da 37 weeks 3 ari. baru tgk kat buku rekod td. doktor pun bagitau. tatau la mana betul. tak kisah la kan, lebih kurang tu.

tadi berjaya half day ye. dengan seronok nye aku ke an-nur buat weekly check-up. kalau selalu, kena tunggu dekat sejam. tapi tadi, baru je nak duduk, da panggil tuk cek urin dgn bp. then baru je nak duduk balik, dah kena panggil jumpa doktor. hahaha.. suka sangat. da la kejap je, lepas tu half day lak, tak yah masuk ofis. bahagia!

kalau last week berat aku 57kg, arini, berat aku pun maintain 57kg. gak kalau last week berat baby 2.1kg, tapi tadi, berat baby da 2.5kg. lega sangat sebab baby's development ok. doktor pun puas hati.

tadi, dah dapat booking form. in case kalau sakit dah, terus pegi hospital bawak form tuh. fuh, masanya kian dekat. harap sempat la aku nak balik perak sebab prefer bersalin kat sana. doakan aku ye :)

ni admission letter yang baru dapat lepas check-up tadi. doktor cakap da masuk 38 weeks kena standby anytime je. kalau ikut pengalaman dulu, aku bersalin kan nia awal 9 hari.

21 comments:

fazilzura said...

wah jauh nye ko nk terjah banak beb ...

hope sume nye lancar

mamashasha said...

wahhh bestla kamoo ye check up nye sekejap aje.....blh relex sikit kan tak rushing....ko pegi dgn wan ke?

insyallah sumer akan ok....jgn pk yg bukan2 ye...aku doakan ko selamat sampai kat ipoh dan dpt bersalin normal seperti yg dihajatkan....amin

izzahazfar said...

kak alyanni...

selamat bersalin...moga semuanya dipermudahkan yer..nanti share la pengalaman akak dgn zah...mana tau..zah pun terpreggy awal..huhuhu

@lfidah said...

alya..kejap jea alya da nak bersalin...tak sabar rasanya nak tgk nia..insyallah pas alya turn sy pulak..hehehe..

saya doakan alya dan bb selamat bersalin..kali nie biar bersalin normal..amin..air selusuh da bt ke?

Ezzah said...

waahh..dah dekat dh ni, tp berani lagi ek alya nk p redah balik perak.,

apa pun, hopefully semuyanya berjalan dengan lancar! :)

alyyani said...

FAZILZURA : OIT, SENANG SEBAB AKU PUN NAK PANTANG SANA. MASA NIA DULU PUN AKU DELIVER KAT SPERAK. DEKAT DGN FAMILY..

BED : AKU PEGI SORANG, MMG 1ST TIME LA DAPAT CHECK UP KEJAP. YELA, DOKTOR CAKAP, YG APPOINTMENT PETANG SEMUA DATANG PAGI, TU YG PAGI PACK GILE. AKU BERSALIN KT LUMUT BED. NORMAL? HARAP SANGAT INSYA ALLAH..

IZZAH : TQ ZAH. MESTI SHARE PENGALAMAN ITU DENGAN SEMUA..

FIDAH : ALYA DOAKAN FIDAH PULAK LEPAS NI..ERR AIR SELUSUH TAKDE LA. NAK BUAT PUN TAK RETI. HUHU..

EZZAH : MASA DULU 5 HARI SEBELUM BERSALIN BOLE BALIK KEDAH DULU THEN TURUN BALIK PERAK. INSYA ALLAH HARAP SEMUA NYA OK..

nome said...

semoga ko selamat lahirkan bb kat perak...jaga kesehatan ko k..pulun la mkn western puas2 dulu...ekeke...

alyyani said...

nome : tekak ni rasa nak makan seafood pulak la.. hahah.. tq nome!

AieZa said...

alya.. aku aritu amik air selusuh beli kat darusyifa.. tp aku tak sempat minum pun.. beli la kt sana.. insyallah semuanya selamat nnt.. takecare.. duk perok sok jgn lupe update blog ye..

ibu damia said...

hopefully semuanya berjalan lancar...minta2 sebelum delivery dah sampai PERAK.....minta cuti bila?

alyyani said...

aieza : oo yeke? aku nak pegi la weekend ni. sabtu ahad bukak tak? dia bole main pegi je ke ek? bagi salam cakap terus nak beli air selusuh. gitu ke?

tq za, insyaAllah blog takkan ku pinggirkan. rindu kat korang nanti weh! :D

alyyani said...

ibu damia : err act tak plan lagi nak cuti bila sebab tak anta borang cuti lagi. tp mungkin 8 or 9 hb feb kalau tak sakit lagi la. mintak2 gitu la ayu..

Ryn said...

tak lama je lagi kan...kat mn ko bersalin pn hope everything selamat dengan jayanyaa...

alyyani said...

ryn : insyaAllah ryn. tq2!

NurShahFamily said...

alyyani,
jauhnya nak bersalin... pasni lama la tak dengar cite nia n new baby ... mesti rindukan.... apapun semoga semuanya berjalan ngan selamat.... take care key ...

Leen Die said...

ko terasa nak mkn seafood ke dlm pantang..huhh gerenti mengerutu satu badan. huhh..gilo ko apo ko niee..weh apa2 pun selamat bersalin dan ko push kuat2 kalau nak bersalin normal..heheheh dan selamat menempuh alam berpantang..cewah.....balik kl jgn lupa call..

pasal yg ko comment kat blog aku tue abah dia kusyuk sebab dah biasa mcm tue..smlm pun tym kitaorg baca yasin ngan jemaah isyak pun aku kena letak sejadah stau lagi utk Rayyan..huhuhuh..alhamdulillah mayb dah biasa kot ly. tapi betullah kita "ibubapa yg kena membentuk anak2 kiter dr sebersih kain putih ibubapalah yang membentuk smada anak2 menjadi nasrani, majusi atau yahudi"..ehh betul ke aku ckp tue..igt2 lupalah

ainal said...

tunggu ktorg blk, br besalin...! heheh..

Jiey^Mien said...

laaa..
dah tak lama dah ni ly..
hope everything ok nnt yea..
=)

alyyani said...

nur : sebab nanti nak pantang kat umah parents kat perak. so senang bersalin sana terus. tak dengar cerita? rasanya lagi actively updated kot. sebab tak keje. tp dah ade 2 baby kan, tu je la faktor yg buatkan tak dpt nak update ;)

leen : ish ko. agak2 la weh. aku nak makan seafood dalam masa sebelum bersalin ni la. asik pulun western je kan. aku pantang seafood 100 hari tau. bukan dlm pantang je.

tu la, rayyan dah terikut habit ummi dgn abah dia la. tu yg kite kena tunjuk habit yg baik je kan?

ainal : ko jauh la nak cakap baby dalam perut ni soh tunggu korang. aku da start sakit2 ni ha. camne?

jiey : amin jiey...

Iryani Noor said...

alahaii bestt nyer.. 59kg jer??? yani dh msk 70++ dh nih.. nie baru 7bln.. kalu 9 bln sok tak tau la camner.. ehehehhe....

owhh dh nk kena stand by ekk.. yani doakan moga segalanya dipermudah kn utk alya n baby. insya-Allah =p

girl_perak said...

wah dh nak dekat due la kak nie...
hope semua selamat..
kak dok kat perak belah mna???
umi pun balik pantang kat perak...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in