minah bunga..

tunda lagi entry raya. tak sempat lagi nak bercerita. aku kalau dah start menaip tu berjela- jela. bak kata akak aku, dia tgk gmbr je. padahal tak baca pun aku aku type. lepas tu adik beradik aku ni cakap kalau bole letak gmbr nia je. tak yah letak gmbr aku. mmg hampeh. beria aku cite tau. tp aku tau ade yang baca.

so, to make it short, nak letak gmbr je la. gmbr nia je. minah bunga sorang ni. tak penah selitkan bunga kat rambut dia. rambut kan banyak, kena la letak kan? heheh...

ni baru selitkan bunga. "bunga matahari sangat cantik, kembang diwaktu pagi..." penah dgr kan lagu ni? :)

time ni sume da gelak2 kan dia. dia senyum je..

nia posing sikit, papa nak amik gambar. time ni dia tak perasan bunga tu ada kat rambut dia

haaa..bila org da gelak sakan, baru la perasan. ditarik2 rambutnye...

note : kejadian, rumah maktok nia kat kedah. bunga tu bunga hidup. aku? tgh gubah tepak sirih. sape kawen? tunang? adik ipar aku. bila? nanti kan entry seterusnya...

20 comments:

miemiey said...

bunga pon dah nak tombang tuh....rerajinnya maknya mengubah tapak sireh....

ibu damia said...

jangan cakap macam tu...masih ader yg sudi membaca entry allya....

p/s: pandai yer gubah bunga...kalau nak suruh ayu...mmmmm....buat org gelak je lah.....

p/s: kesian nia kena buli ngan mama pakai bunga yer...sampai org gelak2kan..

suhida said...

alya,dun wori..pjg mana ko type pun,aku baca.hehehe...
comey tul nia pakai bunga..hehehe..

jaijina said...

ish, rina slalu bace entry allya tau cume tak tinggal komen je..paham2 jelah kan sejak ade bb ni, nak lekat depan pc pon payah..

nia tetap cute, cam mamanye..hehehhe..

Nana Aziz said...

ala tomey nye nia selit bunga kat telinga..hehe..

nome said...

ekeke...ko buli nia ek alya? sib baik la ciput je bunga tuh, kalau besar cam bunga matahari...mesti haru biru nia tarik rambut dia

fazilzura said...

heheheh sweet je nia pakai bunge tu ...

** beb , sure ramai yg sudi membaco entry ko walau pjg berjela beb..

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

hahaha
kalau fatin, pantang orang cakap lawa, tambah gedik la dia

hahhaha

alyyani said...

miemiey : mak nye bukan gubah sgt. tukang tgk je lebih. konon nak belaja. hehe..

ibu damia : ni kes adik beradik sabo blog kite ni. hehe..

p/s : ish, tak pandai la. tolong pintal2 daun sirih je. idea tu takde pun. hehe..

p/s : alala tetibe sian lak kat dia kena gelak. huhu..

suhida : sama la macam ko. panjang mana pun tetap aku baca. heheh..

rina : ooo busy dgn aisyah ek? patut la tenggelam timbul. takpe2, paham2.. :D

nana : aku nmpk mcm kelakar tgk muka dia gitu. hehe..

nome : klip kecik letak atas kepala pun dia ala2 rimas, kalau letak bunga matahari kembang mau mengamuk kot. hahah..

fazilzura : hehehe..muka blur je kan?

sama la dgn ko gak, panjang berjela tetap aku baca. :)

tinie : heheh... nia tak paham lagi perkataan cantik tu. tu yg muka blur je.

Ezzah said...

pheewwiiittt!! amboii..anak dara nih bukan main lg ekk.. :P

alyyani said...

ezzah : hehehe... kite yg syok tgk, dia tu tak tau ape yg berlaku kot. :P

fiza said...

fiza hari2 baca entry alya tau..saper kata tulis panjang tak der org baca..comel nia pakai bunga yer..

alyyani said...

fiza : tq fiza sebab tak jemu singgah. sama la mcm alya gak. tp bunga nye tu cam nak layu. kalau kembang elok mesti lg elok rupenye kan?

Jiey^Mien said...

hehhehe..
klasik betul la Ly..
:P

Ryn said...

dah ruper mcm 'perempuan melayu terakhir' gitu...hehehehe...boh kain batik sure mantoppp...hehehehe

alyyani said...

jiey : heheh.. dgn baju from indon tu yg nmpk klasik tu kot eh..

ryn : hahah..menarik idea ko. lepas tu nyanyi lagu bercanda dipasiran pantai... :D

elani makrai said...

hahaa...nie kena pakai sanggul n kebaya baru complete transform jadik minah bunga...ala2 pompuan mlayu terakhir :)

p/s : pandai alya gubah tepak sirih...mmg pandai or baru berjinak2 tue?

alyyani said...

nurin : hehehe... kalau nak sanggul tu rasa mcm payah sikit je,. bukan payah skit, payah banyak. nak ikat rambut pun kena kejar dia. huhu..

p/s : tak pandai langsung. dah semua org buat keje, kite join la tolong. hehe..

p/s 2 : nurin, ade lg? ingat da selamat berada di kapal terbang :D

NurShahFamily said...

hehehhee cute la nia nie walaupun dlm keadaan dibuli

alyyani said...

nur : nanti alya tunjuk dalam keadaan dia nangis pulak. terus tak cute. hehe..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in