j card members' day

sape2 yang tinggal area seri kembangan, serdang atau balakong pasti tau yang semalam, 22 - 23 december 2009, jusco cheras selatan buat j card members' day. biasa diorg buat sehari je. tapi 2 hari pulak. so harini, sempat lagi la sape2 yang nak terjah tu. cuma kena banyak sabar la nak merempuh umat bila nak memilih barang. :)

kalau plan nak pegi jusco time j card members' day nih, kita kena rancang ape yang kita nak beli. takleh nak pakai redah je. kalau tak, alamatnye penat badan je himpit2 dengan orang.

sebagai shopper tegar kat jusco, aku dgn wan tak lepaskan peluang nak memeriahkan j card members' day nih. semalam kitorg berjaya ke sana dan mendapatkan hampir kesemua checklist yang aku buat. ape lagi kalau bukan barang- barang newborn.

sebab kitorg tau ape yg nak dibeli, sampai je, terus tuju ke barang- barang baby. selesai beli barang baby, dapat gak beberapa helai baju nia kat section tuh. baju baby, gitu je la design nye. nak kena beli online gak. dapat 2 helai je baju baby. cam biasa la, baju nia je yg banyak. :)

da setel kat 1 level, terus turun bawah, level mama papa pulak la kan. heheh.. wan pegi section lelaki, aku pegi kat section pompuan, jumpa balik kat entrance time nak bayar. masing- masing dapat apa yang nak dibeli. lepas tu kitorg ke tempat barang basah pulak. wajib beli pampers.

berbaloi ke meredah orang yang ramai tu?

untuk barang sebanyak ni, semalam kitorg habis dekat rm400 je. macam- macam ada, pampers dapat jimat hampir rm10, barang2 baby minimum discount 20%, dapat amik 4 botol susu avent dgn tits dia sekali. 20% gak. baju- baju aku semua less 70%. seluar wan pun. ape lagi ek. nak list panjang sangat. tapi pada aku, mmg berbaloi. dapat apa yang dihajati. cuma nak cari bag baby takde yang berkenan dihati. dgn bottle sterilizer. dan semestinya minyak2 urut.

lepas selesai, kitorg redeem voucher pulak. untuk belian setiap rm100, dapat rm10 voucher. so semalam dapat la m40 voucher. ingat nak gi lagi harini, rasa macam nak beli banyak benda lagi.

note : kitorg ni mmg org jusco, kalau pegi jauh mana pun, jusco gak kitorg cari. contoh macam pegi sogo aritu, tak beli ape pun. sama la kalau pegi tesco ke giant ke. jusco gak penyudah nye. may be dah terbiasa sangat since jusco pun depan mata je. masing- masing ade port nak beli barang kan?

note 2 : barang almost done. nama baby masih belum ada lagi. kerja berat gak tuh.

26 comments:

izzahazfar said...

mcm best shopping kan..hehehhe...bla tengok akak sibuk beli baju new born....zah pulak teringin camner?

LYaFRINA said...

wow..byk btl erk shopping... Biasala... kalu designbaju baby2 tu... 1 spesies jer..... Bestkn shopping brg baby.. Lya nk sgt rse pgalaman tu.. Tp xbpluang... Masa asya dulu pon dh xde pluang... (spnjg masa duk hosp,rmh & lumpuh...dkt nk bsalin.. blh jln smula)Ingatkn 2nd time ni dpt la merasai pgalaman shopping brg baby..Tp nmpk gayanya, xde rzeki alya... Dah takdir baby ni pergi dulu...

~~ Lya pon..kalu pegi SOGO... mmg xreti nk bshopping... kurang bkenan.. Tp time diorg buat sale, ada la gak shopping sket2...(tp rsenya..sogo sale spnjg thn)

P/S:- alya...lya dh buat TAG GAMBAR2 LAMA 2....

fazilzura said...

amboi ko ... JJ tegar nampak ..
cm aku x pilih, kalau dpt g SOGO mmg abis aku borong.. kalau JJ aku tgk jgk .. cz aku ni penservey tegar eheheheheh ...

** weh 23-24 .. bkn arini dgn esok ke ?? compus daku

Leen Die said...

huhh..byk ko soping. aku semalam nak p lunch kat tun hussein onn tgk berderet kete parking.sebelum tue hajat nak mkn kat jj tapi dengan tgknya byk kete kitrg p lunch kat tmn tun hussein onn. weii ko letak nama raihan ameesya..hehehehheheheh..gatai22222

Elyn said...

aku lagi prefer pi jusco dari pi sogo. berbaloi2 la.

wei byk tul ko shopping. tak penat ke??? wink wink

oYa said...

WOW BYK SHOPPING...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

sama la kiter... jue pun suka pie jusco...

** dah lama tak terjah kcard day nie.. harus terjah nie..

ibu damia said...

sama lah kiter..suka gi jusco gak since jusco depan office ngan dekat kat rumah jer....

ayu masa aleesya ngan ayyunie pun tunggu Jcard sale borong barang newborn...memang berbaloi kan...

p/s: semalam wan ngan alyya tak keje ke?

Nana Aziz said...

amboi ko shopping x hengat. hee.. aku singgah gak smlm, tp xbeli ape2 pun coz nmpk org lebih dr brg. hee..

~chekuna~ said...

bestnya shopping..kakna duk kat jusco..tak tau pun ada j card.. & sebenarnya..kakna takde pun j card..h ahaaaaa....

cik mas said...

akak pun habiskan shopping brg baby kt JJ ker. tk cukup kat JJ bkt tinggi gi JJ bkt rajah pulak. pasni igt nk terjah sbg parade laks... nk cari diapers bag. tk sedar diri ni dah tk larat nk jalan pun nk beshopping lg.. hihihi..

nome said...

aku pun dpt gak invitation dari J Card member...derang siap pos surat tuk reminder...dasat oooo...selalunyer j card members ni wat sehari jerk..tp kali ni dah rezeki ko alya...derang wat 2 ari...mmg pulun la sopping kat situ...kalaulah skrg ni aku dok umah mak, mmg segera dah aku serbu jj sane...tp skrg ni aku dok jauh..haruslah frust kan x dpt gi

Mama Hana said...

JJ cheras selatan ade member card's day ke? alamak...rugi nye xgi, belakang umah aje...tp xtaula nak beli apenye..

Ezzah said...

waaahhh...larat lagi ek mak buyung ni p bershopping... :P

LYaFRINA said...

pssstt...psssttt... memberi cadangan:--

RAISYA ADRIANA
RAISYA AFRINA
RAISYA ALYANNA (cam mama dia j)

-->dulu lya nyaris2 nk ltk nama asya, Nur Fasya Alyana... Tp mcm xsesuwai...

Norry said...

amboi shopping sakan alya, email norry ur handphone no at norryabby@yahoo.com.my for pregnancy photoshoot. nanti nor tgk mcm mana n bila.

Chik Na said...

waahhh seronoknyanya shopping .. nasib baik akak tak tau pasal jcard day tuh...kalu tak mesti sama-sama beratur ngan Alya

miemiey said...

wah 400!!!!!banyak tu leh beli brg dapur 2 bulan......

ainal said...

jj ipoh pn ade wat j card members day gak smlm.. siap ade wat happy hour promotion lg, hand bag diskaun 80% dlm mase sejam! gler x gler nye.. berebut org dok memilih bag, besesak2.. temasuk la klong skali join da club usha gak bag yg ade kat c2, tp xde sa2 pn yg bekenan dihati.. niat nk beli kasut dinner pn x tebeli gak, sume nye x sesuai.. kire ktorg pi jj ipoh smlm just singgah utk smyg magrib je tnpa membeli ape2 brg pn! hahaha..

peh.. mmg crowded gler smlm kat jj ipoh, 1st tym tngok shoping komplek yg sebegitu rmai umat manusia yg dok membeli blah!

alyyani said...

izzah : akak lg syok baju2 tuk nia sebenarnya. kalau tuk newborn ni, gitu je kaler dgn design dia. teringin? kena la bagi akmal adik nmpk nye :)

lya : banyak ke? kalau nak banding dgn 1st dulu, time nia lagi banyak. time ni beli ape yg perlu & takde je.

takpe lya, ade hikmah. asya ade kan? shopping barang asya best gak :)

alya ok je dgn sogo. tp syok time shopping raya la. sebab banyak choice baju kasut seme. sogo jauh skit dgn rumah, tu yg jarang pegi.

p/s : alya dah tgk & dah komen. thanks sebab buat tag tu ye :)

fazilzura : pensurvey tegar tuh ole gang dgn wan tuh. sanggup survey sampai bulan- bulan. adeh. tp time j card kalo nak survey mmg tak de can la.

** aku baca komen ko, cepat2 aku betul kan date itu. ting tong skit kepala otak minggu ni. thanks beb!

leen : korang ni rajin tul lunch jauh2. kat area ofis ko takde cafe ke? ke dah bosan? kalau pegi time lunch lagi la pack, yela, semua especially yg pompuan2 terjah gak. waa best nama yg ko cadangkan tuh. ko mmg kreatif!

elyn : samala kite ye. aku tukang amik barang, tukang angkat sape lagi kalo bukan wan. tp lepas tu, sengal gak kaki aku ni. huhu..

oya : biasa je la oya. beli yg perlu.

jue : jue mesti da selamat menerjah semalam kan? best tak? :)

alyyani said...

ibu damia : sama la kita. sebab dekat. then semua ada. dah tau kat mana- mana semua. yeke? alya dari sebelum kawen mmg tunggu2 j card day. mmg worth it.

p/s : keje, pegi lepas keje :)

nana : hahaha tu la pasal. kalau pegi tak tau nak beli ape, mmg pening, aku pun pening. tak larat gak tuh, tp kena kasi setel cepat.

chekuna : kak na jaran pi jusco ye? heheh.. takpe2, nanti pegi buat kad. banyak privilege gak :)

cik mas: selagi larat, pegi je. heheh. waa tetibe nak gi jj bukit tinggi lak, sebab jj tu paling besar. lg banyak barang kan? kak mas lg syok shopping sebab 1st time kan? :)

nome : aku dpt invitation through sms. tu yg tau. tu la, biasa sehari, ini sampai 2 hari. mmg diorg nak buat clearance sales kot da year end, yela, kalo ko dok sini confirm ko terjah gak.

mama hana : mas, shopping baju hana, murah- murah semua. bole dapat banyak :)

ezzah : larat tak larat, ku gagahkan juga :)

alyyani said...

lya : waaa bole masuk list. thanks lya! :)

norry : oh lupe. ok2 nanti alya email. thanks! :)

chik na : heheh.. alya tau pun bila dpt sms dr jusco. kalau tak, ter miss gak tuh :)

miemiey : beli stock 2 bulan gak tuh. stock berpantang :)

ainal : sengal kak long ko. kalau aku ada, reti la kot dia nak beli. ini dgn korang. sah2 la korang pening tgk umat ramai. time happy hour kitorg dia jual jam. tp takde la aku nak meredah. kang aku tekepit. lagipun bukan nak beli pun. kalau j card day mmg gitu la weh umat manusia nye. patut la korang susah nak cari parking semalam.

mamashasha said...

alya....sangat2 berbaloi kalau membeli time JCARD day tapi aku tak sanggup dgn umat yg berkulit putih kuning langsat tu ramai bebenor...kalau kat bukit raja ni time JCARD day jalan pun jammed maunye tidak deme parking sampai tepi main road!!!tension je aku....habis 400 eh?mmg kekadang kiter tak sedor main ambik je tapi time sales mcm ni untung leh dpt byk barang....

alyyani said...

bed : hahaha.. mmg bed, kadang diorg yg over tau. takleh nak tolerate bagi jalan sume. lepas tu, sorang sampai 2 3 troli nak usung. bab parking takyah cite la, sanggup parking atas divider. aku pegi mmg time org tak ramai. so dpt la masuk parking lot. aku nye bajet pun tak burst lepas tu hampir semue barang dapat tu yg aku rasa puas hati sangat tuh

elani makrai said...

ala, best nyer j card sale. tapi klu nurin tau time sale nie mesti time yg takder duit. nyampah tau!

tapi best nyer korang...k la tue, plastic bag punyer banyak, baru spent kat 400. berbaloi baloi heheheee

p/s: jalan banyak2 baru senang nak bersalin hehehe....

tapi kitaorng pon org jusco gak. mmg best shopping sana...

alyyani said...

nurin : heheh.. takpe2, banayk lagi j card day yg akan datang. time da jd lecturer nanti, tak tau nak taruk duit kt mana. bole la shopping selalu :)

yup, asal tak over budget, mmg sgt puas hati dah tau.

p/s : hmmm dulu org ckp gitu gak time pregnant kan nia, tp susah gak. huhu.. insyaAllah..

kita mmg sama minat jusco gak :D

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in