cari makan di malam krismas

di malam krismas, perut aku terasa nak makan prosperity ayam. aritu makan daging kan. lepas solat isyak, kitorg keluar rumah terus ke mcD depan JJ ni. tgk kat parking area je, dah tau, full house mcD malam tuh. mmg agak dah sebab kua umah pun kul 9 malam.

bila apa yg dihajat tak dapat, tak tau dah nak makan apa. wan ajak ke pizza san Francisco bangi. tau dah tu, nak makan kambing tak mandi la tuh. sampai bangi dekat kul 9.30. tmpt tu pun full house jugak. takde tempat nak duduk pun. sekali ternampak adnan abu hassan. :)

deret pizza san francisco ada secret recipe. sebab kan hari da lewat, kedai mesti da nak tutup, kitorg dinner kat SR je. yeay, dapat makan kek! aku mesti la suka :)

dalam SR pun ramai jugak orang. walaupun kedai dah nak tutup, lepas kitorg masuk, lagi ramai yang masuk lepas tu. cam biasa la, muka staff da ketat. hehhe.. nia sementara menanti makanan sampai.

our dish, wan dgn menu kambing tak mandi nya ;), aku makan tomyam noodle, nia lak kids burger, tapi parents dia yang banyak makan. oh, lama betul tak minum green apple kasturi. ada sekali pegi dgn ita & lin, kitorg order air yg sama, tapi dapat air lemongrass! tutup hidung la minum. hahaha..

nia khusyuk makan. tin pepsi tu cun lah, new packaging ye? chocolate indulgence da selamat dalam perut kami.

belakang meja kitorg kan, aku ternampak seseorang yang aku kenal. rupanya lecturer aku masa kat UKM. puan ainon yang cun dan masih lagi cun ajar kitorg costing. memula ingat tak nak tego. sebab aku ni, kalau jumpa cikgu- cikgu ke lecturer yang aja dulu ke, mmg style tak tego. tak patut kan?

tapi mengingatkan mak aku sendiri seorang cikgu terasa diri dihargai kalau ade ex- students dia keep in touch dengan dia, so aku decide utk tego jugak. lagi pun, aku suka dia. costing pun dapat A. hehehe.. nak balik tu, aku tego dia & she seem so happy bila tgk bekas- bekas student dia da berjaya. dia masih lagi kat UKM mengajar costing.

note : sepanjang balik dari SR, mula la bercerita dengan wan camne zaman study dulu. masa kelas dia buat presentation utk kilang ADABI. mmg antara presentation yang takleh aku lupa sebab sgt best.

note : nak amik gambar org tgh ramai pulak walaupun jam da kul 10.30. so say hye & bye je :) tapi mmg cantik lecturer tuh.

14 comments:

LYaFRINA said...

makk oiii.. tkjut tgk... nia hbis k mkn smua tu.. asya kalo ltak nasi seciput pon xhbis... alya pon blh thn gak dlm xtvt mkn2 ni.. hbis k??? lya mmg xmampu nk ltk dlm perut.. lg mnakutkan tgk dish wan tu.. bnyak.. kalo lya laaa... mkanan sbyak wan tu kongsi dgn fain jer.. tu pon blum tentu hbs.. sbb tu la fain slim sgt kot.. heheheheh... lya mmg xleh mkn apa2 msakan kambing.. trus skit kpala.. kcuali lambchop...( tp mkn lambchop ok jerr..xskit plak kpala..nape erkk???)..

LYaFRINA said...
This comment has been removed by the author.
Chik Na said...

he he he ...kalau lah awal -awal decide nak makan kar SR.. tak yah p jauh-jauh :-)

mamashasha said...

Alya..tekak org putih kamoo ye..dr mcd ke
SR.kambing xmandi tu sedapke?xpernah try lg
Sabo jelah malas nk tegur lecturer..aku pulak
Yg aku close aku tegurla yg suam2 kuku aku buat
Dek je..hehe

alyyani said...

kitorg pun tekejut tgk lamd stew tu gituh. kuah nye mmg banyak betul. tapi puas makan la. hehehe.. kitorg ni nmpk je slim2 (dulu la masa tak pregnant) tp makan bole tahan gak. nia tu bagi dia makan tu sebab meal yg kitorg order dia takleh makan :)

chik na : mmg betul sgt tu k.mas, smpi ke bangi nak makan. padahal depan mata ade SR.

bed : hehehe..kitorg weekdays mmg makan nasi, tapi weekend mula la nak makan merapu. menu tu award winning so sedap la kot. aku tak makan kambing so tak rasa pun. nanti ko leh try tp kena make sure perut betul2 kosong la. wan lepas makan tu, 2 tahun tak mau makan kambing katanya. hahah..

aku ni tak bape glamour cam ko kat uni (bak kata kak noran aku), tu yg selisih bahu kadang buat dek je. ;)

fazilzura said...

ni harus bby baru ko suke makan wstern ni ... dok hari2 mak nye telan mknan omputih

alyyani said...

fazilzura : harus? aku rasa wajib dah kot. hahaha.. sama la kes masa pregnantkan nia dulu. nia pun da mintak western. ;)

AieZa said...

asal lamb stew tu byk bebeno kuah n cair?? slalu pekat jerk.. tp kambing tu mmg sedap.. award winning.. aku bkn la penggemar kambing.. tp yg tu MUST try.. best! 10 thumbs up.. eh aku ade 2 je.. hehehe

Elyn said...

kom mkn2 kat SR tak de org datang nyanyi2 kat ko?? aku last year kot org mai nyanyi2... gile la macam kami plak sambut krismes ekekek

alyyani said...

aieza : itu yg aku pelik, kuah dia mmg banyak. mau tak tekejut laki aku. yup, kitorg nye menu malam tu semua yg award wining. so most recommended to try. cewah!

elyn : yeke? aku rasa kalau ade org nyanyi, rimas dibuat nye dah SR tuh sempit. belaga- laga kerusi. hahah..

nome said...

cedap tol ko mkn ek...bikin tekak aku terangkat

ibu damia said...

ayu pun sama alyya, ader sifat tak baik iaitu kalau jumpa ex-lecturer mesti segan nak tegur...bukan niat tk nak tegur, tapi takut lecturer tu tak kenal kita lagi....

ayu suka makan tom yam kung kat SR...

alyyani said...

nome : tp takleh lawan menu2 lunch ko yg lebih variety. i like!

ibu damia : sama ke? ehhhe.. itu la. sebab mmg diorg takkan kenal alya punye, tu yg pk2 gak nak tego ke tak.

jarang makan tomyam kat situ, tp tekak nak makan tomyam pulak malam tu :)

amalina binti anuar said...

klong blik perak aritu blnje kitorg mkan mcd gak. mkn prosperety. hehehhe. dpt gak mkn mcd sblm blik U aritu.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in