wedding ceremony : izma & pyan

program diteruskan. selepas majlis nikah, malam nye diadakan majlis khatam Quran. gitu gini, kitorg pulang ke hotel lebih kurang jam 12.30 tgh malam. walaupun sepupu, tapi bila ade kenduri kahwin ni, da rasa macam family sendiri. tu yg excited sgt tuh.

signboard diletakkan bunga manggar sebelum dipacak ke landmark tertentu..

time ni nia dok tahan mata sebab da pukul 12 lebih. walaupun dia ngantuk tetap tak nak tido sebab ramai orang. kat kuala selangor ni kitorg stay kat de palma inn kuala selangor. baru tau kat k.selangor ade de palma. nasib baik ade bilik kosong. dapat la 2 bilik utk mak ayah & kitorg. sampai bilik da kul 1 pagi, terus tido...

pagi- pagi kul 7.30 pegi breakfast dulu kat cafe hotel. makanan kat sini, tak sedap langsung. tak banyak choice. cereal pun takde. makan je la ape yg ade. sebab baby chair takde, nia dok je la atas meja.

nia suap mama pulak..

lepas check-out, terus ke rumah pengantin. theme utk bersanding hitam silver. kebetulan nia ade dapat dress dari aunty lin kaler hitam silver. jadi, wajib la pakaikan. ni pakcik aku, a.k.a atuk sedara nia..

pengantin da turun sebab pengantin lelaki suda sampai utk bersanding. amik gambar dulu jap :) berseri betul muka along ima aku ni...

pengantin sedang diarak utk ke pelamin...

bersanding diatas pelamin yang sangat indah...

pasangan pengantin yang bagai pinang dibelah dua..

makan beradap..alala sweet nye. sampai ketua kena gini yek.. heheh..

petang nye pulak diadakan majlis potong kek...

inila dia hasil kutipan pada hari ini. sangat2 lumayan! heheh..

posing lagik...

last but not least, sepupu- sepupu yang ayu2 ni wajib enterframe dgn pengantin ye.. :D

note : maaf kalau gambar terlalu banyak. sebab nak tunjuk kat adik beradik aku yang tak dapat nak attend the wedding...

11 comments:

nome said...

sgt2 lomantik la panten nih..siap ada sesi lap mengelap masa mkn beradap..so sweet...nia pun comel gilak pakai baju dress kaler itam silver tuh...i loikeee!!!

Elyn said...

huhu aku no hal layan je tgk gambar!!

Ryn said...

amboi nia...mkn beradap ke tuh..hahahaha...

sweet panten...romantik ooo...
SELAMAT PENGANTIN BARU!!..

masih berhutang TAG ngn ko..Huhuhuhu~

alyyani said...

nome : itu la beb, sempat lak adik aku snap. harus jadi bukti smpi ketua ni. heheh... aku suka gak dress nia tuh tapi tak banyak gmbr lak. huhu..

elyn : tuan nye blog la jenuh upload beb. huhu..

ryn : itu mcm makan takde adab tuh. hahah..

sila jgn buat2 lupa pasal hutang itu ye. ;)

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

nia sama macam fatin
duduk atas meja hahahahaha


layan jer tgk gambo pengantin :)

Chik Na said...

suka nengok dress hitam silver Nia tu ;-)

alyyani said...

tinie : heheh.. yeke? itu la pasal, semua mata memandang la ape lg..

chik na : tp tak banyak gmbr nye k.mas, adela dalam 2 keping je. huhu..

elani makrai said...

takper...layannnn...
mmg best. tringat time kawin dulu huhuhuuu ;P

alyyani said...

nurin : nak tau tak, tgk gmbr kawen ni, tetibe terbelek gmbr kawen sendiri. hehehe.. tah ape2 je kan? ;)

[I][T][A] said...

meriahnyer... gaun hitam putih nia tu sama dengan baju raishalah.. baby kikokan.. tapi raisha punye merah putih.. pada mulanya ita belikan raisha baju yang sama colour mcm nia pakai tu... tapi ita gi tukar balik ambik putih merah sebab baju warna hitam raisha dah ada..

alyyani said...

ita : ha'ah la ita. ooo ade merah putih ye? alya tak pnh perasan design ni. sebab ni pun bday gift dari member alya. cantik dress dia kan?

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in