tag 26 - interesting facts

haaa.. tag lagi? ok2, kali ni tag ni senang je. heheh.. tag ni aku dpt dari kak mas. tag pasal fakta menarik utk dikongsi. jom kita tgk :)

a. write five (5) interesting facts about the person who gave you this award.
  1. kak mas seorang surirumah sepenuh masa. dulunya seorang jurutera kat TM. betul kan kak mas? correct me if i'm wrong :)
  2. punya sepasang cahayamata. faiz & sufia
  3. pandai masak! sebab selalu bagi aku terliur bila tgk blog dia :)
  4. walaupun tak pernah bersua muka, aku dapat merasakan yang kak mas ni seorg ibu yang penyayang.
  5. bejauhan dgn hubby sebab hubby nye kerja diluar negara. tu yg kak mas jadi fulltime housewife. betul kan kak mas? pandai2 je aku ni, tapi rasanya betul. :)
b. jot down ten (10) interesting facts about yourself and your hobbies
  1. aku seorang yang mudah didekati walaupun pertama kali berjumpa
  2. aku seorang yang periang
  3. aku seorang yang suka makanan barat
  4. aku seorang yang suka membeli belah
  5. aku seorang yang suka pegang remote kalau tgk tv
  6. aku seorang yang takleh tido kalau takde suami dan anak disisi
  7. aku seorang yang kalau tido, takleh tido kalau selimut terbalik. rasa lain macam. kena cek jahitan selimut tu dulu.
  8. aku seorang yang suka garu lutut ketika memandu
  9. aku seorang yang suka tido kalau ada masa lapang
  10. aku seorang yang suka blogging. akan bukak internet utk blogging sahaja. tak caya tanya wan.
c. pick your ten (10) more deserving recipients and describe them
  1. amalina - adik aku. tak bole kalau tak tag ko. skang tgh cuti sem. wajib la buat
  2. akmal - sorang lagi adik aku yang ade blog. tp blog nye dah penuh habuk + sawang. jadi wajib la ko buat gak.
  3. jiey - aku rasa macam nak tag ko la kali ni. sebab aku kenal ko zaman 'sekolah' lagi. seorang yang sangat kelakar sebenarnya. oh, punya anak yang glamour sape lg kalau bukan tuan rayyan
  4. jue - kenal didunia blogger. pernah berjumpa beberapa kali. seorang yang sangat mudah didekati. ibu kepada iman zafran
  5. ryn - kenal didunia blogger. pernah berjumpa gak. seorang yang sangat cool. mama kepada adam
  6. suhida - kenal didunia blogger. pernah berjumpa gak. seorang yang sangat bersopan pada mata aku. mak kepada razzi & izzat.
  7. nome - kenal didunia blogger. pernah berjumpa gak. seorang diva. hehehe... ibu kepada leesya
  8. zura - kenal didunia blogger. pernah berjumpa gak. seorang yang halus suara nya. heheh... ibu kepada akil
  9. bed - kenal didunia blogger. looking forward nak berjumpa kerana aku rasa dia seorang yang easy going. mama kepada shasha
  10. nurin - kenal didunia blogger. tak penah berjumpa tapi rasa da rapat sangat sebab rasa maca kite ni satu kepala. ummi to ammar uzair.
ok, sila buat ye kawan2 kerana tag ni tak memerlukan korang upload gambar. heheheh...

16 comments:

fazilzura said...

aku sgt2 tau ko syg akan diri ku ..

waaaaaaaaaaaaa tag lg yek huhuhuhu ...
dh 2 utang aku dgn ko

alyyani said...

fazilzura : wah, ayat bodek ye ko. 2 hutang sudah... bila mau jawab? ok lam aku halalkan yg tag gmbr tuh sebab nmpk susah sgt keje sekolah nye. tp yg ni ko buat la ye. heheh..

ibu damia said...

yehaaa..tak de keje sekolah kali ni...

huhuhu..keje sekolah yg dulu pun tak siap2 lagi....pening ooo..kalah subjek add math...

alyyani said...

ibu damia : heheh... itu la pasal. tp kite lg suka tag org. hehhe..

Ryn said...

dah jawab yeay!

AieZa said...

yesssssssss.. aku xkena..

ooppsss.. kena cek blog cik rynn di atas plakk...

alyyani said...

ryn : hah ko org pertama! aku tau dah, kalau bab2 upload gmbr mmg ade yg tetbe hilang ingatan. aku sduah terjah!

aieza : sila tgk di blog ryn ye, nama kamu top of the list! hahaha...

nome said...

aku kena wat la plak
sib baik utang dulu aku dah settle
hat ni aku jwb skrg

alyyani said...

nome : jawab jgn tak jawab..nak tau fakta menarik pasal ko. :D

nome said...

aku dah jawab dah alya..sile terjah...

mamashasha said...

alyya...hoping kite akan segera berjumpa di alam maya ye....syg ko....tq kasi tag lagi....hutang lagi ye...

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

owh.. tgk kat blog ryn ada nama daku.. tgk sini pun ada.. maknanya memang wajib kena wat.. hehe

alyyani said...

nome : terimakasih kerana bertindak pantas. aku amat menghargai nye :D

bed : bejumpa live la bed. di alam maya dah biasa sgt. heheh... aku tau ko tgh busy, tapi aku takleh tak tag ko. hihih...

jue : ha, jatuh hukum wajib dah tu jue :)

Chik Na said...

pandai alya...sume betul, dapat markah 100%

interesting fact...tak leh tido pakai selimut yg terbalik ... kalu tgh tido terbalik plak selimut tu...????

Jiey^Mien said...

Utang dulu beb! :P

elani makrai said...

alya...tak sangka ada 1 lagi tag kena. hmmm, kn tunggu jap ehhh. yg satu lagi pon tak wat lagi.

p/s : tapi napa nak copy tak dapat eh? ingat nak smpn wat draft dulu. huhhuuu...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in