tag 25 - gambar- gambar lama...

lama tak kena tag. dan lama tak meng-tag orang. tag ni aku dapat dari cik ada. korang wish la budak ni gudluck sebab tgh berperang kat dewan pekse. SPM start arini kan. sama la dgn adik aku asyran. diorg be-2 ni satu sekolah. tu yg aku kenal si ada ni.

panjang lak intro nye ye. tag nye satu arahan je, tapi agak banyak gak keje nye. heheh... tag nya berbunyi :

UPLOAD GAMBAR- GAMBAR LAMA KORANG
yang lama ok. bukan takat lama 2 3 hari tapi yang lama 2 3 tahu
n...

kalau nak cari gambar lama mmg jenuh kan? sebab dulu mana ade digital. so kena la scan gmbr semua. tapi kalau 2 3 tahun lepas, da ade digital so bole la aku tempek. lagipun mmg ade satu folder aku simpan gambar masa study dolu- dolu. jom kita saksikan...

gambar ni tahun 2001 (ha ada, bukan 2 3 tahun lepas, 8 tahun lepas tau akak letak. hihihi...) masa matrix kat kolej kurniawan. ni la dorm mate aku. kitorg nak pegi sambut merdeka kat stadium kot time nih. amboi, mak soh belaja, korang pegi bejalan ye. L-R : along, fadia, AKU, ely, enone, hanin. 3 da kawen, sorg akan kawen raya haji ni, 2 lagi? bila weh? best la time matrix dulu...

up sikit. gambar diambil pada tahun 2004. masa ni kat ukm nak tunggu kelas ke da abis kelas tak ingat. L-R : atas tuh, nasz, farhana, AKU, ita, nana & eton. semua da kawen kot ni. tak sure farhana dgn eton da kawen ke belum....

ni pulak tahun 2005, lepas abis kuliah. tak ingat subjek ape. audit kot. nak namakan sorang2, panjang lak list nye kan. so AKU yang duduk tuh.. :)

ni lak tahun 2005 kat tangga fakulti. lepas tutorial kot. L-R : AKU, awe, azma, shima. sorang masih bujang lagi... :)

ni lak kitorg nye last sem, last paper, last segala- galanya kat ukm. tahun 2005. kalau dah masuk dewan pekse, kena la pakai baju kurung. hheehe... AKU yang kat bawah berbaju biru :)

jeng jeng jeng.....hehehe... ni gambar tahun 2005. masa kat klcc. masa zaman bercinta dolu- dolu. kalau korang perasan masa belajar, aku takde kawan lelaki pun (adela kawan, tapi bukan gang). sebab tak biasa kot dah nama pun sekolah convent. tapi kalau dah bercinta, setia pada yang satu.. poyo tak statement? :D

last but not least, tahun 2006 masa holiday dgn family kat johor...

kesimpulannya, ade beza tak AKU, dulu dengan sekarang? :D

aku nak tag..sila bersedia ye kawan2....
  • nurin
  • ryn - walaupun ko bz, aku takleh kalau tak tag ko. :D
  • jue
  • bed
  • wana
  • nome
  • aieza
  • suhida
  • fazilzurakil
  • ayu - ibu damia
  • k.mas - chik na
  • lya - asha
  • zuraiwan
  • tinie - fatin
  • fidah - adriana
  • cik mas
  • elyn
  • imah
  • nizza
  • fieza - syakil
  • ita - raisha
  • leen - rayyan
sebab anda ditag? sebab saya nak tgk muka anda 2 3 years back. kalau bole 10 tahun lepas ok! buat ye.... :D

17 comments:

fazilzura said...

KO KEJAMMM ..

nape harus ado nama ku .. waaaaaaaaaaaaaa
malu beb, dulu x lawa gilos maut punye.. huhuhuhu .. lg pun sume nye gambo hardcopy... dulu2 mana ado gambo digital .. cmner nak tepek ...
(alasan baikkk punye)

Ryn said...

InsyaAllah....akn ku laksankan tag ini..hahahahaha..

mamashasha said...

aduyai...gempak punye tag nih!!!akan aku tunaikan satu hari nanti k....wei...each gambo nk kene explain cam ko explain ke wei? pas tu udah panjang list name yg ko tag tuh...abis ssape yg tinggal lagi utk aku tag???

LYaFRINA said...

aikkkk... lya pon tkena.. k lya lain tu???? heheheheh..

~~~ waaaaa... best tgk muka alya masa budak2... lain btl dgn skarang yerr... msti rindu zaman dulu2 kan????

ibu damia said...

hehehe...nampaknya ayu pun kena tag juga ni...aduisss gambar2 lama kena scan dulu lah nampaknya....nanti ayu cari...


p/s: oooo, jumpa pakwe tanggal spect....konon2nya control ayu gitu...

tak banyak sangat perubahan zaman dulu2 ngan sekarang, cuma nampak muka alyya so sweet sgt2 waktu dulu2.....sekarang sweet dah kurang coz kena amik kat Nia ngan baby dalam perut....wakakaka...

zura@iwan said...

tingat masa aku zmn mudo2 dulu...kurus la ko ye alya..haku pon dulu kurus wooo..kahhh

AieZa said...

uikk??? asal aku ada di situ?? ingatkan aku xkena.. perghh.. kena jugakk..

Ibu Mifzal Arsyad said...

ekeke..gmbar ainey x nak tgk ke?

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

errmm... kena wat keje sekolah lebih sikit nieehhh.. sebab dulo2 kan den tak pakai digital lagi..

Elyn said...

aku br ckp "ha lega name aku takde". tup tup tgk ade gak ces ko ni huhuh

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

hahaha
ni nak kena scan gambo ni..
nak buat nak buat
ko tunggu kemunculan gambo pada zaman tok kadok hahahaha

Leen Die said...

tgu aku free dulu weii..tp aku cam kenal jer budak nama eton tue..dia dulu matrix kat mana yer?dia matrik jugak ke?sebab aku pun dulu matrikulasi perakaunan perak kolej primer. Kiranya budak2 yg lahir 1981 nie first batch lah..ehehhehehe

Chik Na said...

hu hu hu...K.Mas pun terkena jugak yea... tima kasih pilih K.Mas

insyaallah .. sok sok k.mas jawab tag Alya yea..

nome said...

alya: saje je ko yer bg keje umah kat aku...tp menarek la...harus aku buat slow2...nak korek lemari lama cari gambar zaman dolu2...

elani makrai said...

alamakkkkk...

tekena gak...
huuhuuu homework susah nie.
kn cari gambar nie...
mmg payah tag ni yer...
sabar jer la...

alya, masa 2006 nampak lain...ada bambam sket hehee...

masa gambar ngan wan tue pgg tgn kat belakang yer...hehee

LeaKhalid said...

huhuhu...boleh gak lea tumpang nengok wajah2 kesayangan hamba waktu dolu2..~hehehe

[I][T][A] said...

Adusss susah nak nak jawab tag ni... pic kena scan dululah... kena ambik byk masa ni... :D

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in