@ solemnization ceremony : izma & pyan

lepas ke sungai buloh, kami meneruskan perjalanan ke kuala selangor. ke rumah pakcik aku. (nasib 1 jalan, kalau lain jalan, mau ade yang kena skip kan? heehehee..)

hari itu, 21/11/2009, cik nurizmaliza (along ima) telah bertukar status kepada puan dan menamatkan zaman bujang nya dengan en soffean (pyan). ima merupakan salah seorang sepupu aku. kitorg ramai along. sorang lagi along da kawen, ade lagi 2 along yang masih single. along ayu & along azy (akak aku le ni).

kitorg sempat sampai sebelum majlis nikah bermula. sampai je, naik kebilik pengantin, tgk pengantin tgh final touch up. cantek nyela... teringat zaman kawen dulu. :D selepas solat asar, kami ke masjid utk majlis nikah.

bapa pengantin sedang menyampaikan sesuatu kepada anakanda tercinta. time ni pengantin rilek je, kitorg lak yg over ala2 sebak gitu. huhu.. sebab ayah pengantin suara nya da tersekat- sekat. ye la, nak melepaskan anaknye kan..

the moment of truth, dengan 2 kali lafaz, pyan & along ima sah bergelar suami isteri. (sebab tersebut 'nya' pun kira tak sah ek..)

bacaan taklik oleh suami kepada isteri..alhamdulillah selesai sudah..

anak dara sape la yang terlepas ni...melilau dia tgk budak2 lari sana sini.

upacara membatal air sembahyang diadakan dirumah. sebelum upacara membatal air semayang..

amboi pyan, tadi kat masjid pucat je muka ko ye, ni dah sah, sengih sampai ke telinga. heheh..

so sweet...malu2 kucing lak pengantin baru kita ni :)

kebetulan nia pakai baju purple gak. wajib la bergambar dengan pengantin. tapi muka dia dah ketat sebab penat sgt kot..amik gambar atas pelamin lak..

to pyan, welcome to the family...

the cousins...

sekali lagi, dengan keluarga kami pulak..

13 comments:

azyyati anuar said...

congratulations to my cousin n her husband...kawin jugak kwn aku ni ek..

sgt sweet la korang...semoga berbahagia sehingga keakhir hayat...

jumpe di tepen ok...

elani makrai said...

hmmm, lama menghilang. sib baik ada 2 post update. hehee

alya, sakan korang jalan kan...
tapi alya mmg kaki still maintain la. hehee kurus gak, tak la nampak mengembang sangat. n still larat dokong nia...syabas bete :P

lama dah tak g kenduri kawin. time nikah mmg sume akan sebak kan...hmm, apatah lagi pengantin.

nome said...

alya: very the malu2 panten yer...jaga2...jgn loper bagi salam dulu yer...kahhhhhhh

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

rindu plak tima nikah dulu
hahaha

sweet jer pengantin kan

izzahazfar said...

anak dara itu comel la...rasa mcm nak pinang..huhuhu

Chik Na said...

cantiknya pelamin cousin Alya ...

Terkenang plak masa dolu-dolu...menitis airmata K.Mas setelah disahkan jadi isteri En. Zaidi...

alyyani said...

along : selesai dah majlis diorg. tak dpt la nak gi kat tepen lak. ko lak nye turn pegi..

nurin : mmg penat sebenarnye last weekend. tp kena la attend dah family yg kawen kan? hehe.. tula, kaki tu maintain. tang perut je kedepan. mmg pun kitorg semua sebak nak2 bila ayah dia sendiri nikahkan anak dia..

nome : very the tau! nak pegang tangan pun kena suruh. heheh... hahahah.. bagi salam dgn baca bismillah ye pyan.. ;)

tinie : itu la pasal, tgk org kawen, teringat time kita jd raja sehari dulu kan?

izzah : hehehe... belum ade g masuk meminang lagi tu zah :)

chik na : ye kak mas. cantik & luas sgt. puas la beposing.

saya time nikah dulu, belum dinikah dah nangis2. huhuhu...

alyyani said...
This comment has been removed by the author.
nizza-abira said...

tahniah buat cousin alya :)

amalina binti anuar said...

wweyh mne gmbr potong kek nyer?
tunjuk la skali.
hehehehe..

congrte to along yer.

alyyani said...

nizza : tq nizza. harap dia baca ni. :)

ina : nanti2.. gambar nye banyak takleh sumbat kat satu entry..

[I][T][A] said...

Selamat pengantin baru utk cousin alyya... Comey sangat pengantin..

alyyani said...

ita : yup2, mmg comel sgt pengantin ni. sepadan gitu kan?

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in