sepatutnya...

  • sepatutnya esok tak yah datang ofis, tapi cuti tak diluluskan
  • sepatutnya kalau raya haji, mmg ofis aku cuti lama, tapi tahun ni sebab bos celebrate raya haji kat australia dia tak bagi lak cuti lama. ish...
  • sepatutnya nak raya ni, bole rileks2 kat ofis, tapi memandangkan bos akan away utk beberapa lama banyak benda kena setelkan sebelum bos fly. ish lagi...
  • sepatutnya malam ni da ada kat umah mak aku kat perak, tapi sebab esok kena datang ofis stuck la kat cemara ni lagi
  • sepatutnya raya ni tak balik kedah, tapi kena balik sebab adik ipar aku tunang ahad ni. (tak kisah yang ni. cuma last minute kan, tak dan buat ape2)
  • sepatutnya hari ni dapat jumpa dgn bakal abang ipar, tapi hajat tak kesampaian sebab stuck kat sini
  • sepatutnya esok da janji kat cikgu nia, tak hantar nia, tapi sebab dah kerja kena gak hantar nia kejap
  • sepatutnya raya- raya ni orang balik kampung, tapi ramai lak kawan- kawan aku yang kawen weekend ni (maaf la nannee & along sebab tak dapat attend wedding korang. btw, aku da dpt jemputan dari korang)
sepatutnya :- bermaksud sesuatu yang kita dah rancang tetapi apa yang dirancang tak dapat ditunaikan oleh banyak faktor. maka, fikiran kena sentiasa terbuka untuk menerima seadanya. kita hanya merancang kan?

14 comments:

ada. said...

best tema nih.kita mampu merancang tuhan yang menentukan.

:D

Jiey^Mien said...

ingt gi mekah, ropenya gi australia..
hehhehehe..
:P

ainal said...

kene sentiasa besedia dgn segala ketentuan yg bakal menimpa! hahah..

sepatutnye blk umah bleh r dok rilek tenangkn pikiran, tp kene wat keje umah gak, ade je projek nye! huhu..

ade sa2 ko ter miss, sepatutnye ko attend weding along ima ahad ni, tp kene blk kedah sbb attend mas nye majlis betunang. heheh..

suhida said...

alya,huhu..mmg tertekan tu.baca pun aku trtekan gak.

Elyn said...

byk tul patut ko ek heheheh. aku pun byk gak patut2 ni!!

Ryn said...

bersabr banyak2 ye...

Reena said...

apa yang dirancang semua tak menjadi..tapi tak rancang...menjadi...thats life kan akak

alyyani said...

ada : itu la itu...

jiey : hahahah...tah bila la nak smpi mekah tak tau la. hihihi... sambut krismas terus tuh.

ainal : balik umah rilek? tak dapat la korang... ha tu lg satu sepatutnya kena tambah..

suhida : mmg agak tertekan la aku tapi aku mengambil langkah ikut je la...

elyn : aku jenis org yg suka merancang so bila banyak last minute plan ni, aku rimas..

ryn : mmg kena banyak saba beb..

reena : yela reena. biasa nya mcm tu la. huhu..

ibu damia said...

huhuhu....banyak betul sepatutnya....biasalah tu....keje tetap keje....ayu yg keje sendiri ni pun terpaksa bekerja....sah2 staff semua pun kena ikut keje....hiksss...


p/s: akan adakah staff daku yg mengata di belakang ku akibat kena keje pada hari ini????ahhhh...pedulikan...

amalfc1303 said...

weyh ina smbungkn ayat ko. kitahanay merancang allah yang tnetukan segala2 nya. xpe la mlm nie smpai gak ko kat perak.

nome said...

semoga dipermudahkan segala urusan ko sblm nak raya nih...aminnnnn

mrS May said...

sbr jelah erk??
kdg2 xsume yg kite ingin tu akan berjaya kite dptkan...
slm aidiladha.....jomlah raya umah kami...
kami wta aqiqah tuk si kecik tu

fazilzura said...

mak aiii awat smp gitu ...

alyyani said...

ibu damia : heheh.. kalau dah nama boss tetap la boss kan? ade la sebab kalau boss soh keje tu samala macam ayu...

ina : itu la... tp aku petang da sampai. bukan malam ye

nome : alhamdulillah semua nye berjalan lancar setakat ni..

mrs may : betul tuh. kena la besedia ape je kemungkinan. rumah ktne?

fazilzura : gitu la ganak nye zura oit...sabojela..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in