8 - 11pm @ JJ

malam tadi kitorg keluar ke jusco sebab nak beli groceries, hadiah kahwin & birthday. hujan baru je berenti so lagi senang nak kua umah. kalau hujan mmg susah la kan. walaupun kereta berbumbung dan masuk JJ tapi still rasa susah.

kitorg sampai- sampai je terus beli hadiah utk cousin aku yang akan kawen sabtu ni. weekend ni kitorg berkampung di kuala selangor utk attend wedding along ima & pian. so share beli hadiah dgn ayah, mak, along & kitorg. hadiah dari family kami. sebab ramai yg masuk share, kena la beli yang grand sikit.

gitu- gini, setel beli hadiah dalam kul 9.30 gak. lepas tu kitorg tak dinner lagi, terus pegi kenny rogers utk dinner. kalau masuk kenny kat jj equine dalam kul 9.30 ni, muka staff2 diorg da ketat2 sebab da nak tutup masih ada customer. tapi, belum tutup kan? so bole la masuk. kitorg da banyak kali pegi around this time. so da expect akan disambut dgn muka2 ketat diorg.

my modus operandi - bawak sudu plastik siap2 so nia takkan amik sudu kat situ. bia dia ketuk sudu sendiri. makanan tak sampai lagi, dah suap- suap. heheh...

makanan da sampai, kena bagi nia makan dulu. baru la aku bole makan lak lepas tuh...

sejak akhir- akhir ni, baby dalam perut ni mesti mintak chocolate ice blended. gi mana- mana mesti cari ni. senang cite mengidam la nih. :)

da kul 10.15 time ni. org kenny da pandang2 sebab....meja kitorg abis nia sepahkan. hahaha.. suka aku!

masa kitorg sampai kat customer service kaunter ni dah ada announcement 10 minit lagi jusco akan ditutup. tapi customer service situ tetap entertain kitorg utk balut hadiah. kite pilih wrapper, dia pun nak join pilih gak...

ada 2 hadiah yang kitorg mintak tolong balut. disebabkan jusco dah nak tutup sangat, aku tolong alut 1 hadiah, staff jusco tu balutkan hadiah lagi satu tuh. hadiah tu sangat besar so amik masa kalau dia sorg nak buat kan. all in all memerlukan 8 wrapper utk hadiah kitorg!

natijah nye - kena kurung! hahah.. 1st time nih. guard kena bukak kan pintu tuk kitorg. heheh... kalau korg nak tau, masa kat sini, berlaku satu insiden yg tak dingini dimana, wan telah terlanggar display set cawan. hahah... nasib la 9 hengget je, kalau 900 hengget, sape nak jawab? tapi tak yah bayar pun diorg cakap. da la lmbt, lepas tu pecahkan cawan lak ye. :D

nak keluar gi parking kete, kena kurung lagi! hahaha... hasil tangkapan, sempat beli pampers dgn presents je. yg lain semua tak sempat. kalau gi beli jugak, mau tido jusco kitorg malam tadi. mmg kitorg last customer yg lain2 semua staff jusco je. :D

30 comments:

elani makrai said...

heheee keje menyempat lagi nihhh...
nsb baik jj tue btul2 dekat ngan umah korang klu tak mmg la. rasa2nyer org2 kt kenny rogers pon dah kenal sgt n masak ngan time korang kot. hehee...

ermmm, sedap ker ice blended choc kat situ. klu alya nak tau, nurin tak penah makan kat kenny rogers hahaha pecah rahsia.

tapi dah nampak hadiah tue, comforter set eh? eee best nyer klu dapat hadiah camni kan.

p/s : sib baik diorg kata takyah bayar. diorg malas dah nak bukak kounter hehee tue dorang halal kan jer la...en wan...en wan...tue sure dah kelam kelibut sangat la tue. tapi yg heran, sempat lagi amik gambar.

fiza said...

wah2..shopping sungguh no..sempat lagi alyya amik gambar yer..fiza jarang snap gambar bila pg jenjalan..thats y tak de banyak entry nak tulis dalam blog..

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

hahahaha

fazilzura said...

haaa tu ler dia , g time org nk tutup .. alamat nye ko kene kurung...
sib baik diorg bukak ..k alau diorg suh ko kuor ikut laluan stap2 .. cmner.. haruuuu

alyyani said...

nurin : tu la, sebab dekat tu yg mcm rilek2 je. sedar2 dah tutup. heheh..

sedap dia nye ice blended nurin. bole la try. tak penah makan? wan tu ape2 restoran yg base ayam mmg feveret dia la. tu yg selalu pegi.

ha'ah sebab masa kitorg kawen dulu, kitorg dpt hadiah tu. suka sgt. then satu lg hadiah kitorg beli yg kitorg tak dpt masa kawen tp benda tu mmg perlu sgt. tu yg beli base on experience. :)

p/s : ha'ah kan, memula cam wonder gak, aspl tak yah bayar nih. masa snap gmbr tuh, tak langgar lagi. kes sibuk nak amik gmbr kot nih. hehe..

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

haaa.. baca entry ini teringat ada persamaan antara kita :

1) semalam jue pun pie Jusco tapi Jusco maluri.

2) weekend nie pun ada wedding yang kena attend.

3) makan kenny tue.. teringat masa jue ngandung dulu.. kalo pie jusco jer mesti kena pekena kenny. Dah jadi benda ngidam gaks termasuk ice blended choc tue..

4) pernah sekali pie JJ sampai kena kurung gakss.. sampai semua pintu dii tutup.. then, budak cashier buat muka ketat...

hehehehe..

alyyani said...

fiza : tak dan nak shopping abis la fiza. banyak barang tak beli pun. hehe... tgh ade mood nak amik gmbr, tu yg snap sana sini :) ade modal skit ;)

tinie : ko gelakkan aku tang kena kurung ke? mmg wajib kena gelak. hahah...

fazilzura : hahaha.. tu la pasal beb. tak pnh tau kena kurung ni. tp respect kat diorg sebab tak bising pun. senyum je pegi amik kunci. dalam hati tu, siapa la yg tau. hahah...

Ryn said...

amboi sampai tolong tutupkan pintu JJ korang ye...hehehehehe...

kalo muka staff ketat2 ni aku tk bp gemar sat g order tak sampai2 pehtu ntah ape2 je htr..

alyyani said...

1) yeke?

2) wedding ktne?

3) jue pun selalu makan kenny kan? faveret jue kan? sama gak ice blended tuh? :D

4) penah kena kurung gak? hahah...

semua pun sama la jue..sehati dan sejiwa bab2 jusco ni ye. heheh...

ibu damia said...

hahaha...sampai terlangar2 yer set display cawan tu...ni kes nak cepat takut kena kurung atau sibukdok amik gambar....

wah ngidam yer...masalahnya yg tak ngandung tgk ice blended tu pun leh jadi ngidam....kenny rogers...saya musti pilih!!!!!!

alyyani said...

ryn : hahaha.. 1st time beb buat pe'el gini. ko tau la, kalau dah nak cari present tuh mesti nak cari yg terbaik dr ladang. dah tu beli barang letrik, nak test bagai. belum kira part nak kejar nia lg tuh. heheh...

msm mlm td nye order ok, tp sebelum tu kitorg pegi, mmg kena tanya banyak kali. saja nak sabotaj la tuh. nyampah aku..

alyyani said...

ibu damia : cite nye wan soh amik gmbr sebab kena kurung then masa nak kua tuh, terlanggar lak. plus troli tu nye tayar cam tak betul sebab berat sgt barang dalam tuh. heheh..

yup2! mmg sedap kan? :)

LYaFRINA said...

Olololololooo...CUTE nyer nia mase kat pmbalut hadiah tu.. nwaaaa.... cam citer BOBBY plok erkkk... blh t'kurung... ermmm agknyerrr hadiah ape tuu y besor sgt tu??? hehehehe...

alyyani said...

LYA : HEHEHE.. CITE BOBBY ADE KES KURUNG2 GAK EH? LUPE DAH LAMA TAK TGK. TAKLEH REVEAL LYA. NANTI LEPAS KENDURI SETEL ALYA BGTAU EH :)

ainal said...

x migrain ke mkn chocolate ice blended 2 wei!

alyyani said...

ainal : haa ko tgk je la ek. ko kan migraine teruk cam aku dulu. skang aku tak migraine kalau makan coklat. aku migraine kalau dgr nia nangis. hahah...

Nana Aziz said...

mak aih ko..shoping smpi kene kurung. seb baik ade org lg. klu x mau nye ko tdo dlm jj 2..hehe..

nmpk bes plak coklat ice blended 2 kn. ade aku roger ke jj ngn ariana mlm ni.hehe..

alyyani said...

nana : hahaha.. tu la pasal. mmg yg tinggal staff situ je tau. takde customer pun. tp kitorg buat dek je. heheh...

haa.. pegi2 weh, dah laki ko outstation kan? tak yah masak. makan lua je. aku hasut! :D

Jiey^Mien said...

aku tak pegnen pun still dok mintak chocolate ice blended gak neh camne?

Elyn said...

huhu sakan ko bershopping sampai tlg tutup JJ ekekek

nizza-abira said...

hehehe...
kalau niza tu, mau dah kelam kabut tak tentu arah ;)

alyyani said...

jiey : sebab ko kat on folic acid. so ala2 preparation nak get pregnant. kategori ngidam gak lak tuh. heheh.. bole?

elyn : sakan aku ye smpi lupe daratan kene kurung. heheh...

nizza : kitorg mcm tak cuak sgt sebab mmg kat customer service je. diorg tau ade customer lg. tp bila da tepecah cawan tu, mmg cuak jap. hehe..

nome said...

haru beb...haru...ko mmg customer paling spesel mlm tu...siap berkurung bagai...aku rasa wan panik kot sbb dah kena kurung kat situ...tu yg dia nekad pecahkan cawan...kahhhhhhhh...apa2pun aku salute la kat ko sbb ko mmg rock...

LYaFRINA said...

OOOOO...BRU LEGA JWB KOMENNN YEEE... HAAAA... NI ADER 1 LG UTK DJWB..HEHEHEHE.... OLOOOO PAH KENDURI BRU NK GTAU?????
DLM CITER BOBBY TU HERO N HEROIN TKURUNG DLM RMH PGINAPAN...HEHEHEH....

ieda said...

amboi shopping sampai jusco tutup..hehehe

alyyani said...

nome : hehehe.. kena escort tu smpi keluar jusco. mane tak special nye ye. heheh.. aku tak tau la sebab dia gelabah or roda troli tu mmg cam nak tecabut tu yg terlanggar tuh.

lya : nanti takut ade yg membaca. kot pengantin baca ke. mana tau kan. heheh.. oooo ingat dah part tuh. :)

ieda : 1st time buat ni :)

amalina binti anuar said...

oit balut hadiah sndri ker?
aduhai ko nie lawak la...

erm tu kan keje org jusco tu.
beli hadiah pela tu kan.
bsar nyer la hadiah nk bg kat along tu.

alyyani said...

ina : balut hadiah sendiri wei. kalau tak tah kul bape kua jusco nanti. nanti time bukak hadiah tau la ape hadiah nye. yg pasti, mmg best! hehehe...

mamashasha said...

ni bukan kes shopping sakan wei....siap kene kurung bagai...aku pernah kene takleh kuar parking & nk bayar parking kene kuar bangunan...hangin laki aku....!!!

alyyani said...

bed : mmg bukan shopping sakan pun. kes nak kejar masa. masa tak cukup. huhuh... yeke? aku tak penah la gitu. ni la 1st time kena kurung bed

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in