STICKY MODE - The Unique Wedding Photo Contest

ini sticky mode... untuk cerita terbaru, sila scroll down..

ok, dalam banyak2 contest yang ramai blogger anjurkan, nape aku tergerak nak masuk contest ni? jawapan dia; blogger gieyana yang memperkenalkan aku dengan contest nih. dan dia betul2 insist nak aku masuk. aku pun terhasut dengan kata- kata gie ni, decide nak join the contest.

walaupun tak penah masuk blog e-car nih, tapi sebab gie, aku singgah la jugak. maybe dari sini bole bekenalan dengan lebih rapat.

syarat- syarat dia :

1. terbuka kepada semua blogger - done!

2. wajib jadi follower e-car - done!

3. letak banner contest kat side bar - done!

4. buat special entry pasal contest, upload gambar terunik, isi butiran - done!


nama suami : Muhamad Ridzuan Abd Rahim (wan)
nama isteri : Alyyani Anuar (alya)
tarikh tunang : 5 May 2007
tarikh nikah : 8 December 2007 @ 10.00 am
tarikh resepsi perempuan : 8 December 2007 @ 11am-6pm
tarikh resepsi lelaki : 15 December 2007

i) kenapa aku rasa gambar diatas unik?

gambar diatas outdoor shoot yang tak dirancang. sepatutnya takde outdor shoot, tapi jurukamera kami yang ternampak vespa jiran aku, telah menarik vespa jauh sikit dari rumah, dan bertanya kat suami aku adakah dia biasa bawak motor. suami aku a.k.a wan cakap "nak bawak ke?" jurukamera cakap "tak la, posing aje". maka, gambar diatas adalah aksi kami yang sangat spontan dan candid. jurukamera berjaya capture moment yang sangat ceria ini..

ii) kenapa aku suka membaca blog e-car Nazrin a.k.a ibu Eiymann?
sebagai kenalan baru, sejujurnya aku tak tau serba serbi pasal e-car ni lagi. tapi dek kerana contest ni, telah membawa aku untuk menambah lagi kenalan di dunia blogger. will get to know you more sebab saya da jd follower awak!

6. pastikan dalam entry, ade link e-car dan contest - done!

7. setelah siap, tinggalkan URL / link kat kat comment entry ni - done!

8. Pemenang akan dipilih oleh juri profesional - :D

note : jom la korang kite join contest ni...

19 comments:

Gieyana said...

wahhh..terharu aku! gigih ko promote nama aku...aku glamer woo dlm hasut menghasut...kahhhh!

~ All the best yer..aku support ko dr belakang psl aku x der gmbar kawin yg cantik...dulu aku mn guna cameraman pon...cuma digital camera besa jer...hahahha

~ Seyesss..kwnku tlh membeli dslr kerana aku juga kot!:D. tp semmgnya minat dier la...:D

~zuraiwan~ said...

salam...wah masuk contest ek...mmg betul gmbr kawin tu unik & cantik...rase ada peluang nk menang nih...kekekeke...
mana tau rezeki bb kan....gud luck...

suhida said...

alamak alya,mmg best ar gambo kawen ko tu.hahahaha...insya allah leh menang tu.mmm..ko da start pening2 da..alahai ciannye...takpe,jap je tu nanti rasanye.ke ko mmg alah teruk klu peknen?weh,aku na cabut implan yg aku pakai ni.na amek MAB.(gara-gara terbakar dek si zura tu..huhu..)neway,aku doakan ko cepat ok,banyak2 bersabar sbb nanti bdn mmg rasa penat yg sgt2 sbb na melayan nia lagi.jgn tension2 ok.

Areniece said...

cantiq,uniq dan kelaqar pun ada tengok gambar tu...bleh menang ni.apa hadiahnye?

alyyani said...

gie : ko mmg terror menghasut org ye. baru ku tau. siap aku pun da tekena nih. heheh.. tp for fun kan? join je la, ade rezeki, alhamdulillah, kalau tak, memeriahkan majlis. :)

zuraiwan : tq2! saja2 gatal nak masuk kan.patut kalo menang credit to photographer. tp aku da lama lost contact dgn photographer. heheh

suhida : ade rezeki, alhamdulillah weh. btw, masa aku pregnant kan nia dulu, takde la teruk. siap tak rasa mcm pregnant pun. kali ni, dugaan sikit la. siang malam pening. harap kejap je la.

ko nak cabut implan? betul ke? jgn ter accident lg tau. tp kalo makan makjun zura tu insyaAllah takde ape. janji kene konsisten. yg penting bole kuruskan badan. impian ko kan? hehehe...

sejak pregnant ni, aku cepat bad mood la. jgn la effect baby. kene ingatkan diri banyak2 saba. thanks weh!

areniece : kelakar kan? kitorg tgk pun malu jugak. cmne la bole ade gmbr ni. hadiah dia u bole refer kat link kat atas tu. kom la join :)

Jue a.k.a Ibu Iman Zafran said...

alya.. memang Unik.. I like laaaa...

jaijina said...

uniknya gambar kahwin allya nih..cam ade harapan nak menang 1st prize neh, hehehe..

alyyani said...

jue : i like too... cuma papa nia je tak bape bekenan. heheh... kelakar katanya muka dia..

rina : credit to photographer gak sebab bole capture gmbr ni. siap dia bagi frame besar size 8r lagi. tp version hitam putih. tak fikir nak menang, sebab kalo yg baru2 kawen sure lg kretip gmbr dia kan?

strawberi @ mamadira said...

a'ah gambo ko ni lain sket dari yg lain...
aku nak cakap ..cam mat rempit tengah bwak minah rempit je...
kakakah..tp moto lak vespa..

alyyani said...

strawberi : mcm nak kawen lari kan? runaway bride! heheh..

Tinie a.k.a Ibu Fatin said...

CANTIKNYA gambar kahwin ko

Karakebaya said...

gamba ni agak popular, selalu nampak kat fotopages :)

alyyani said...

tinie : tq! credit to photographer

karakebaya : yeke? kat mana biasa nampak tuh?

Norry said...

memang menarik arr gambar kawin tuh...sy nak masuk gak tapi semua gambar control comeii and control macho jerk ada

Nana Aziz said...

aku rs cam nk join je contest nih!! gbr kwen ko mmg cantek!!

e-caR NazRin aka ibuEiymann said...

salam terjah dr ibuEiymann..wahh merempit sakan penantin neh.. dh lar x pakai helmet..nk kena saman gamaknya..hahaha..

gud luck..i follow u gaks..

ibu damia said...

unik nyer gambar pengantin ni.......nice & creative pic......insyaalllah saya doakan awak menang......

btw tq coz selalu bg komen kat blog saya.....

tgh peknen yeh???? dah berapa bulan????

alyyani said...

norry : tq! takpe, awak try je masuk. mane tau gmbr comel awk dgn macho husband awak bole menang. ;)

nana : ko da join belum? jom join weh, memeriahkan majlis!

e-car : tq singgah & follow me back! u rajin buat contest. banyak sponsor ek. saja try2 masuk. eheheh..

ibu damia : tq ye! btw, kite baru pregnant. nak masuk 3 bulan. anak2 awak comel sangat tau!

fazilzura said...

TAHNIAH BEB ..

wahhhh ko sure x sangka kan kan kan ..

pe lagi kasi cbrate ler

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in