Nia went to her first birthday party..

ok, semalam aku mendapat jemputan dari jiey (coursemate masa matrix dulu) ke majlis sambutan hari lahir anak dia. sape lg kalo bukan the little miracle; Tuan Rayyan Ariff. dia ni mmg glamour dikalangan blogger. ramai mengikuti perkembangan dia termasuk la aku.
.
agak lama tak jumpe dgn jiey ni. kali terakhir masa kat kenduri kawin kawan kitorg eirna. masa tu dia pregnant 7 bulan. in fact lagi 2 hari dia nak lahirkan rayyan. tapi muka dia mmg tak nampakkan ape2 masalah pun. bila aku tanya masa tu bila due.. dia cakap, tgh tunggu hari la ni.. dan kitorg tak tau pun problem dia. jiey, rupenye ko tengah dibebani dgn macam2 kemungkinan ye. kuat sungguh ko masa tu.. masih bole bergurau senda lagi masa tuh.
.
ape2 pun, tgk la kat mana ian skang ni. dia da setahun pun! aku mmg looking forward nak jumpe ian ni. (ko pun aku looking forward gak weh.. heheh..). so smlm kitorg (minus wan, sebab wan keje) ke umah jiey. seronok dapat jumpe member lama. dan yg paling best dpt bekenalan dgn beberapa blogger.
.
to ian, aunty doakan kamu menjadi anak yg soleh kepada mamamu kelak kerana mamamu sangat menyayangi kamu dan memberi yang tebaik untuk kamu... :) jom layan gambar....

time ni baru sampai, tapi the birthday boy tido pulak. nia took the chance to take photo with the popular baby.. lena betul dia tido. org ramai pun tak effect. macam mama dia la dulu..;p

ok, cubaan mengejutkna ian. tp ian makin lena kat bahu mama dia. mama dia da nyanyi lagu horsy2 pun, taknak bangun gak dia...with the bloggers. nice to meet u guys. nia dirapati dengan 2 org boyfriend. hehe.. leen, ko mmg tinggi ok! errmm yg sebelah lagi tu kan, kite takde your link, nanti kite exchange link ok. nice to meet u too..

nia with aunty biey and aunty pa'e.

member se-dorm. nia with aunty pa'e & aunty fiona.

ha, the birthday boy da bangun. semua berebut nak amik gambar ian. bila da bangun tu, tak lokek dgn senyuman la dia.. amik gambar dgn nia jap. nia dgn boyfriends lagik. hehehe... amboi nia, siap nak pegang2 lagi tuh. tak ramai la baby girl time nih. ape lagi, nia pun cuci mata laaa. hahah... nia with ian and idris kalo tak silap nama nya. kalo silap maaf ye. one of the blogger jugak.

ian with his granny. his mama was busy entertained other guests.

boyfriend lagi sorg baru sampai. iman. tak sangka dapat jumpe jue kat sini. happy sangat dpt jumpe :) ian tu da senyum je all the way..

aunty's first impression : ian is so adorable..

taking photo together. nia dipegang oleh aunty ei sebab mama tgh makan.

sebelum balik, amik gamba dengan tokey kedai babyandkidscollection. tak dapat sembang lama sebab da nak maghrib. nanti jumpe lagi ye jue.. :)

note : to jiey, tq so much for inviting. the food was good especially the mee. bapak ko promote nasi daging. heheh.. sedap! tak bekesempatan tgk ian cut the cake wearing a suit with a bow tie. mesti kacak habis... the event was blast!

15 comments:

ainal said...

wei, 'happy mama's day', dulu wish kat mak je, tp skrg dh betambah org yg jad maknye.. hehe..
pa'e makin cute la! huhu..

Gieyana said...

wahhh..suma ngan bb masing2..cute gitew!

alyyani said...
This comment has been removed by the author.
ainal said...

happy mother's day to all blogger yg dh jad mama, mummy, mak, ibu or anything dat ur children will call u soon.. huhu..
sesungguhnye, syurga itu di bwh telapak kaki ibu.. ape kaitan ni!

alyyani said...

ainal : tq weh.. ko tak cukup umo nak ngurat pa'e weh. lgpun pa'e nak kawen dah..

gie : kalo gie ade, sure bz snap sana sini.. ;)

aina : buat log book......

Jiey^Mien said...

Ly, cantik template baru.. Ceria..

Aly, thanks a lot for coming..

Oh Nia, rambut kamu dah la lebat.. Suara pun sexy.. Asyik menjerit je.. Geram Auntie!! Cubit pipi tu kang..

amalina binti anuar said...

reunion tuk jmpe anak2 msing2 ke nie?

[I][T][A] said...

seronoknyer nia dikelilingi pak we2 handsome yer... umah alyya kat area mana yer??

alyyani said...

jiey : no problem jiey, next yr bole la jemput lagi ;)

ina : reunion + sessi bekenalan...

ita : kalo raisha ade, bole join cuci mata. heheh.. alya dok kat taman pinggiran putra, equine. dekat ke? bole la jumpe :)

[I][T][A] said...

Kat mana tu?? tak pernah dgr plak.. ita tinggal ampang... dekat dgn hspital ampang..kenal tak?? senang2 blehlah jumpa..

~Puteri-Nuur~ said...

:) yep.. yep.. yep..

baby itu namanya Idris, mamanya nama Put. Salam kenal yer :D Nak exchange link ;)

alyyani said...

ita : tau2.. taman ape tu? cousin alya pun ade dok situ. bole je nak jumpe :)

put : oh, ini la put yg glamour itu ye :D salam kenal, untung dapat jumpe idris. :D

azyyati anuar said...

wei...masuk ni dah 4 kali aku tulis komen kat blog ni...tension tul..

x nk tulis pnjg2...HAPPY B'LATED B'DAY TO TUAN RAYYAN ARIFF....

Jiey^Mien said...

Kak Azy, blom belated la.. Hari ni birthday Ian.. Kiranya, last year, kul 9.15 nih, still dok dalam labour room.. :P

Mana hadiah ni Kak Azy? Hehehhe.. Ian suh tanya, mama dia tak masuk campur..

haru said...

nia curang T__T

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in