ke perlis..

ok, mari update aktiviti hujung minggu lepas. aku tgk ramai gak yang amik kesempatan bercuti sempena hari pekerja ni. tgk banyak entry kat tepi ni korang gi bejalan- jalan. ni pulak aktiviti kami sekeluarga.

pagi, kami (mak ayah aku, aku, wan and nia) bertolak ke utara nak menjemput adik aku, ina di unimap. yg lain sume tak ikut sebab diorg malas. aku lak tak penah sampai unimap lagi, tu pasal nak ikut. da abis sem, so kena angkut sume barang dia. ni la aktiviti mak ayah aku bila abis sem jek. merata pegi. nasib la akak aku dgn aku da lepas. kalo tak, mau -ve kot balance cuti diorg. hahaha.. nape tak naik bus? sebab mak ayah aku pun mmg jenis suka travel. sambil menyelam minum air, ye tak?

ni dalam perjalanan ke utara. aku dgn nia jadi 'mam besar' la dok belakang. hehehe... time ni dia tengah teruja lagi. almaklumlah, menurun mama nye yg suka berjalan jugak. oh, tu 1st time aku ikat rambut nia. senang je rupenye. nanti mama buat tocang 6 pulak ek.

berenti jap kat R&R. kalo da ade anak kecik ni banyak sgt pit stop nye. kalo yg tak biasa jalan jauh, mungkin susah kot nak handle. tp mcm kitorg, da biasa jalan jauh, so da tau bila & kat mana nak berenti isi minyak ke, makan ke, tuka pampers ke, bg nia makan ke, dan banyak lagi la aktviti2 yg sewaktu dengan nya.

ni la makcik nia, aunty ina dan barang2 nye yg betimbun. nak tau nape aku nak sangat pegi unimap? sebab diorg ni ckp tmpt tinggal dia grand habis. 'kalah umah ko weh' kata diorg. tu pasal aku join mak ayah aku. terbukti, asrama diorg berupa rumah teres 2 tingkat. mmg kalah umah aku la. aku kan dok aprtment jek. tp bila masuk dalam umah je, maaf la ina ye, umah aku 10kali ganda cantik dr umah ko! hahahah... aku tak tau la camne budak2 ni bole dok dlm umah yg besepah ni.

lepas settle barang2 ina, kitorg pun begerak balik dan turun ke kedah pulak...

note : next entry ke kedah...

16 comments:

Gieyana said...

ko buat aper smpai rambut Nie jd gitu..comel dier..hehehe

~~zuraiwan~~ said...

comeinya dia ikat tocang 2 gitu...kekeke

[I][T][A] said...

nia so cute bila ikat rambut.. geramlah nak cubit pipi dia... =)

aJA said...

laaa..adik kome ngaji kat unimap ke...awat tak habaq.teman dok keje kat unimap gak..hok alohhhh

alyyani said...

gie : alat2 yg diperlukan 2 getah rambut dgn 2 kepit rambut :D

zuraiwan : time bukak nanti awak tgk next entry kite ek. hehhe..

ita : ita selalu ikatkan rambur raisha tak? alya ni 1st time buat..

alyyani said...

aja : yeke? laaa lecturer ke? fakulti mane? kot2 adik alya kenal ke?

ppb_ppkp said...

alya..awat dtg perlis xbgtaw.??? dtg padang besar ke?
comei je tgk nia...elelelle tomei2 tocang rambut sejemput

ainal said...

nia mcm Wolverine la.. patut suke mengamuk! huhu..

aJA said...

hahaha lecturer?profesor la..akakakak..gurau jek.aku nih kerani cabuk jerr..

alyyani said...

imah : niat dihati nak singgah padang besaq, tp kene stay la pulak. tak sempat la sebab esok nak balik kl. huhu.. next time kite jumpe!

ainal : aku pun rasa gitu la kan. lepas ni kite x yah ikat rambut dia dah..

aja : abis tu aja nye ofis katne? bukan unimap ni merata ke 1 perlis. hehe..

nizza-abira said...

sy pun suka amik kesempatan bila anta adik2 blaja or konvo or baru nak mula keje. Bkn apa, sambil2 tu leh berjalan sekali kan... :)

Kredit tu yani jgk coz dah pandai buat tocang utk nia :)

saveme_zero said...

alya..ko kasi la yg rubber pya tu..utk teether tu.

amalina binti anuar said...

weyh k.ngah spe staff unimap 2?

alyyani said...

nizza : tq2! kene up kan skit skill mengikat rambut nia nih..

sue : ade, tp lupe nak bawak bali. ape yg ade je dia sebat. kalo amik kang, glamour aku org tgk.

ina : aja nama nye. ko tgk la blog dia tuh.

elani makrai said...

dh besar sket mmg cem tue... ammar pon sama. g kelantan, dia dok melekat jer ngan ktaorg. nk g toilet pon ssh...

alyyani said...

tu la, tgk entry nurin. harap nanti bile da besar diorg sporting la kan.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in