nia's sleeping style - new version

When we woke up this morning to go to work, we found nia was not on her bed. She’s already slipped…

kitorg tido depan tv sebab kalo aku bangun nak buat susu, aku tak la takut nak gi dapur. Ade orang kat depan. :p macam ni rupenye bila org cakap “tunggu la bila anak ko da pandai begolek golek, sure da takde kat tmpt tido dia bila ko bangun tido nanti”.

yaAllah, memang tekejut nia da tebabas sampai masuk bawah coffee table tu. Sebab kat bawah tu aku letak ubat nyamuk letrik.

sejak nia da makan nia, dia punye waktu tido lebih lama. kalau sebelum ni dia akan bangun pukul 1, 3 dan 5 pagi, sekarang dia akan tido dari pukul 12 - 5 pagi. teruk nye la aku ni bole tak perasan yang nia lama dah nak makan. huhuhu... mama mintak ampun...

10 comments:

haru said...

waaa nia dh pndai golek2 ek
nnti abg cdiq belikan katil yg double decker tuk nia
tp nia amik katil ats ek
msti nia konpem dah x golek2 dah jap lg
haha~

p/s:den konpius mlihat nia borgolek2..adakah itu nia @ bola..hehe~

suhida said...

bg nia mkn alya?
alahai,comeynye tido sampai bwh meja.
hmm..memang dorg ni tidur lasak kan main.sampai kite pun ditolak-tolak selamba je.mmg budak kalau dah mkn,diorg tidur lama sikit.

azyyati anuar said...

mak aih nia...x cukup besar ke nia tempat tdo nyer...

tdo mcm ko ni dik...mujur dpn tu coffee table..

lps ni..nia kene tdo ruang yg lebih besar...sng nk bergolek2..hehe

Leen Die said...

loh..awat ranis telepas dari landasan tue..huhuh..bahaya tul anak dara nie tido..cepat2 duduk rania..ku pun tak boleh tgk anak nangis bukan saja migrain..terus sakit jiwa..hhuh

alyyani said...

haru : kalo nak beli katil double decker utk nia tu kene ade pagar keliling ek. nanti dia tegolek dr atas ke bawah. bukan macam bola dah, macam nangka lak nanti. huhu

sue : da start bg nia makan last week. baru nak belaja. takleh lmbt sikit sua kat mulut, sure mengamuk

along : dah siap katil besar utk nia kat bilik sebelah tu, lepas ni bole la begolek golek macam filem hindustan

leen : rayyan tak tido cam gini? mmg nia ni lasak time tido.

amalina binti anuar said...

dasyat tol la nia nie tdo..
dh besar t msti dia tdo lasak kan weyh...

haru said...

haah dh besarmsti lasak mcm maksu die(merujuk kpd amal ek)

hehehe

alyyani said...

ina : ha la, kite sume kan tido lasak, mengikut la tu

haru : bukan maksu la. cik amal ade adik lg ek. nia ade paksu. ina tu pangkat aunty.

amal said...

hahaahaha..
ha tau xpe..
mmg pon...
keturunan 2...

elani makrai said...

aduhhh, mcm ammar gak pesen tdo ganas...klu bole nk landing ats badan nurin gak. klu abah dia dok lepak ngan dia...mesti dengki n landing kt atas kepala laaa...kaki x yah kata la..merata2 asal muat jer...

p/s: penakot ehhh? heheee

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in