birthday celebration

ok, entry yang ditunggu tunggu gamak nye ni. last sunday my family went to teluk batik to celebrate our beloved brothers and sister's birthday. (kumpulkan sekali terus sebab kami sekarang ni susah sangat nak get together. kalau ade pun time raya. tu pun belum tentu since aku da ade 2 kampung kan) tapi ni pun kurang lagi sorg. adik bongsu aku si asyran tak leh balik dari asrama. birthday adik aku amalina pada 13/3/1990, dan adik kembar aku ainal dgn akmal adalah pada 11/4/1988.

macam biasa, kitorg makan ikan bakar di tepi pantai. sangat la meriah & happening. makan sampai muntah, sampai tak larat nak makan dah. da lama tak gather 1 family macam ni and celebrate birthday.
so, happy birthday kepada adik2 ku sekalian. ingat, usia makin meningkat, kene tingkat kan ilmu, ibadah dan yang penting jadi anak yang soleh / solehah dan adik yang soleh / solehah kepada kakak- kakak ko ni. :D ape2 pun aku sayang korang! ina da dapat hadiah kan, ainal akmal nye hadiah mintak dgn kak long. hahaha...
the birthday cake. tertera di kek "SELAMAT HARI LAHIR AMALINA, AKMAL & AINOL" tah ape- ape org secret recipe ni silap eja nama ainal pegi ainol pulak.

adik- adik ku yang poyo posing sambil potong kek. standard pose bile celebrate birthday yek. hehehe...

kitorang yang buat medan ikan bakar tu macam umah sendiri. hahaha....

inila aktiviti yang paling digemari oleh en ridzuan. dia suka pilih ikan, sotong, udang kalau makan seafood.

makan time...


kitorg kalo balik kampung selalu tinggal stroller kat umah sebab semak boot kete. itu yang tengah survey baby carrier. senang, jimat ruang. maka, masing2 amik giliran dukung nia. tapi, nasib baik la nia mood nye baik. yela, da bawak bejalan kan, sengih je la kan.

5 comments:

azyyati anuar said...

ni makan paling best....klau ade yan lagi best..mmng complete la..

dpt result bagus..aku mmng bg hadiah kt korng...

asal x de gmbr aku dukung nia ni...hmmm...

alyyani said...

amboi, mak long nia ni mmg gile glamour. takpe2, nanti aku letak video tu ek. tgk la ke over an maklong nia ni. hahaha....

aku setuju part dapat result bagus baru bg hadiah tu.

amalina binti anuar said...

hahahhahahaha....
erm.....
seb baik la ina dpt present ari2 kan..
nk tunggu result elok entah la smpai sdah xdpt la present...
heheheheh.......

haru said...

amal mmg..

utk pgetahuan kakak2 amal skalian, amal ni suke men intnt kt cni..suh blja xnk..hak3..kantoi dah amal..ish2..insafla mal..hehe :P

p/s:mne ciken cop aku yg double ni mal???

alyyani said...

haru : kitorg mmg tau perangai si amal ni.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in