YLEO - April Promotion - YLEO SclarEssence, YLEO Jasmine, YLEO Rose, Ningxia Red

ok kawan- kawan sekalian. nak explain kat kalian semua tentang promosi- promosi yang sentiasa berlaku di Young Living Malaysia. setiap bula berbeza promosi. ada yang menarik ada yang tak menarik. menarik je. tak menarik dimata aku lah. hahaha... tapi bulan April punya promotion memang bergegar iman. sumpah tak tipu! meh tengok ni.

teng tereng! haaaa tengok- tengok dulu poster april promo ni before aku explain further. 

ok basically bulan ni YL menawarkan minyak- minyak ni secara percuma. semua? ye semua sis! dari yang harga RM713 atas tu sampai ke 3 minyak bawah ni. 

ok, kita bagi explanation sikit. basically setiap pembelian minyak ni ada pv (point) dia. so bila banyak minyak yang dibeli banyak lah pv dia. bila dah reach certain pv contohnya, kita entitle untuk dapat apa yang YL offer.

so promosi bulan ni macam kat atas tu...

220pv
maksud pembelian 220pv ni, korang beli minyak accumulate to 220pv. kalau ditranslate into RM, dalam RM 1,000. korang entitle untuk dapat Basic Plus Starter Kit (BPSK) Set bernilai RM357. dalam BPSK tu pulak ada dew drop diffuser sebijik, ada lemon EO (5ml), ada Lavender EO (5ml), ada Stress Away EO (5ml) dan ada 10packs sample oils (peppermint, lavender, peace&calming, lemon & thieves), ada slique bar (energy bar), ada 10travel bottle of 2ml, ada USB dari YL (8GB). tu dalam BPSK. on top of that korang dapat Slaressence EO (15ml) yang berharga RM182.89 secara percuma. kiranya, kalau bila korang buat pembelian worth RM1000 (accumulate 10 oil macam tu) korang akan dapat free item yang aku sebut kat atas tu tasi berjumlah RM 540. 

apa fungsi sclaressence?

ni minyak- minyak untuk kaum hawa. ianya membantu untuk :

meningkatkan hormon estrogen dalam badan. apa kejadah estrogen tu? ala hormon dalam badan kita lah. bila level of estrogen kita low, mula lah kita ni nak mood tak betul kan, then jadi lah PMS, kita pun jadi stress. bila jadi stress, hormon imbalance, dah tu jadi lah period tak datang, waktu subur tak tetap, membawak kepada sukar nak pregnant. so sclaressence ni membantu untuk increase kita punya estogen level dalam badan, bila estrogen level meningkat, kita tak PMS, kita tak stress, hormone balance, dan banyak testimoni untuk yang try to conceive, diorang pakai ni combine with Progessence Plus Serum. yang nak dekat bersalin pun digalakkan pakai sclaressence ni jugak untuk melancarkan proses bersalin. 

eh aku pun tergoda ni. eh!

source : google. and ada jugak upline aku punya customer try PPS with Sclaressence. Alhamdulillah ada rezeki dia. tapi korang kena ingat yang bagi kita ada anak ke tak ke bukan siapa2 atau apa2, Allah SWT yang bagi. kita hanya berusaha ye. contoh korang nak buat 220pv kan, korang boleh beli minyak ni dalam bajet RM1000 korang tadi dah dapat free Sclaressence. haa gitu. 

350pv
ok, tu kalau nak buat 220pv. kalau rasa ada bajet lagi, kira alang- alang nak invest kan, why not kita grab sekali premium starter kit for free. yang ni paling untung macam aku tunjuk kat gambar atas tu, korang boleh dapat 10 minyak yang dinamakan Everyday Oils for free. on top of that korang dapat semua benda yang dalam 220pv tu tadi. kira 350pv ni bersamaan dengan RM1500.00 (boleh dapat lebih 10 minyak) dan dapat sclaressence jugak dapat sebotol jasmine (5ml). kira dengan pembelian berjumlah RM1500, korang boleh dapat free item bernilai RM1,348.52. untun tak untun?

apa tu jasmine??

jasmine ni takde kat YL malaysia ye kawan- kawan. so inilah masanya untuk grab minyak jasmine ni.   jasmine berfungi untuk :
- perfect for skin softener. haaa maksudnye apa tu? kaum hawa ni sensitip tgk kedut2 di muka. boleh la sapu kat wrinkles area tu, sapu kat lutut ke siku ke. kira dia support skin health. untuk kulit kering, kulit berminyak pun boleh.
- digunakan untuk 'uplift mood'. boleh avoid depression, nervous anxiety, restlessness. sekaligus dia boleh membantu meningkatkan keyakinan diri. wahh dengar pun macam best ni! dapat pulak free. nyaman sekali!
- membantu dalam mengurangkan menstrual issues juga PMS.

Fakta Jasmine : 
Jasmine flowers are harvested at night to maximize it's fragrance.. - wow!

450pv
ok kawan- kawan, ini yang paling best bila korang purchase minyak total of 450pv bersamaan dengan RM2000 (banyak minyak boleh beli tu). korang akan dapat semua yang kat dalam 350pv dan jugak seketul Rose EO. astaghfirullahalazim....subhanallah..... jangan lepaskan peluang korang! untk pengetahuan korang ROSE EO ni kalau tgk dalam price list kira kita pejam mata lah. ini minyak paling mahal sekali dalam Young Living Product. minyak ni berharga RM821 uols. 5ml pulak tu. so basically kalau korang buat pembelian berjumlah RM2000 korang entitle for free gift berjumlah RM2,428!

perghhh!! 

ROSE????

kenapa mahal sangat rose ni? kalau korang nak tau ROSE EO merupakan minyak yang paling ber-frekuensi paling tinggi antara banyak- banyak minyak. ala kalau korang tgk macam cite kungfu panda 3 tu, yang family panda menggunakan kuasa 'chi' untuk pulihkan po tu. macam tu lah jugak frekuensi dalam 1-1 minyak YL ni. so Rose ni berfrekuensi paling tinggi. so kalau apa- apa2 issue contoh nye
  • issue kulit, wrinkles, parut, jerawat, eczema
  • feeling insecurities, nak boost up confidence level, anxiety, depression, anger
  • special child ramai mahukan ini. untuk kawal anak- anak yang too hyper, untuk kawal sawan anak- anak. 
  • muscles relaxant
  • hypertension
Rose EO adalah ikhtiar / usaha yang semua orang mahukan sebab banyak yang testimoni pasal Rose EO. contoh ada yang bagi air yang drop dengan rose EO sebab nak control hyper anak dia. untuk control seizure anak juga. the most wanted EO lah ni, aku suka kalau aku dapat ni untuk minyak kan diri sendiri dan nia. tak kuat sentap dia tu. nak relieve anxiety gitu.. hehehe... senang je pakai nya titik 1 drop dalam air saje. mudah! tapi make sure setitik aje. kang menitik- nitik air mata. setitik berharga hampir RM10 tu. 

Fakta Rose :
Rose Oil requires hundreds of thousands of rose petals to produce just a few ounces of essential oil.

ok, bergetar tulang rusuk terus!!! ini yang group aku panggil Eorgasm! 

ok, aku harap korang clear pasal April promotion ni and of course korang automatically entitle to become a YL member. banyak benefit jugak. so kalau tak bape clear and interested to know more, cam biasa boleh #PMtepi aku di 012-696 4801

another April promotion. kalau beli 1 pack nigxia red yang mengandungi 2 botol berharga RM316 sepek. promosi bulan ni korang boleh beli combo pack yang ada 4 botol dengan harga RM537.20. korang boleh jimat hampir RM100 tu untuk pembelian 4 botol. 

mungkin korang boleh pening nak beli minyak apa, nak grab minyak2 free yang aku cerita tadi korang beli je ningxia red 8 botol. settle 220pv. hehehe.. banyak tu dapat ningxia! aku ningxia red sebotol tahan seminggu untuk 2 orang. wow! bagus sesangat ningxia ni. it really worth to buy. aku share kebagusan dia..

boleh support untuk tackle most of common issue especially untuk kita adults. dari kecik sampai besar boleh amik. 

#PMtepi alyyani anuar
012 - 696 4801





Aku, Dia & Young Living Essential Oils

Bismillahirrahmanirrahim. akhirnya aku ada sedikit masa untuk update pasal apa yang aku dah buat since October 2015. tak lain tak bukan yep, aku dah officially jadi young living independent distributor. setelah menggunakan produk ni sejak tahun 2014. gila kau alyyani anuar berniaga? mana dia dapat masa weh? dia punya jadual dah sedia hectic dari awal pagi ke malam hari masa bila dia nak berniaga?

kann... kalau ikut kan masa, memang tak pernah cukup 24 jam. dunia akhir zaman. tapi apa yang trigger aku nak berbusiness ni? ok, word business ni terlalu cliche. aku suka pakai perkataan sharing. bila dah sharing ni ko kena lah sentiasa up to date and share semua benda padal young living ni kan? dah sampai masa untuk aku activate semula dengan blog ni dengan memperkenalkan product young living ni. ok, bak kata oilers (pengguna miyak young living), always starts slow. aku tak nak pun convert blog ni kepada blog young living. aku cuba selang seli kan ye.

finally aku ada kelapangan nak buat benda ni. first thing first korang boleh klik kat link atas tu ada label Young Living Essential Oils. kira apa2 pasal YLEO korang boleh cari info kat situ. aku suka cerita based on own experience.

ok, tu mukadimah ye kawan2. aku nak share kat sini camne bermulanya journey aku dengan yang YLEO. kalau korang ikut blog ni, korang pun dah kenal anak3 aku ni, memang kebanyakan masa anak3 aku akan jatuh sakit. tidak la jatuh sakit camne. biasa lah, start dengan selsema, bawak ke batuk, bila dah teruk virus dah datang tu bawak ke demam. bila dah demam kena on antibiotic. kahak penuh, kena neb pulak. perkara ini berlangsung sejak nia lahir lagi. sampai lah ke rafa. dari tahun 20018 sampai lah ke tahun 2014.

bila dah sampai ke rafa aku dah rasa ok, this is too much. since dalam pantang lagi dia dah on AB. ye tuan- tuan dan puan- puan. dari pantang aku yang bawak dia ke kids clinic dek selsema / batuk dia. since then, every month without fail dia mesti amik antibiotic tidak kalu drag. aku keje wei. mana boleh cuti2 tiap2 bulan. aku takde maid. sejak tu gak kalau rafa sakit aku bawak dia ke office untuk aku monitor sendiri. susah payah time tu ish tak leh nak kenang. tapi kesian ke dia yang kena on 'drug' sejak umur sebulan lagi, itu lebih perit.

sampai lah aku ternampak kawan aku sorang ni non other wan normajidah yang post something pasal Young Living Essential Oils kat instagram dia. aku perati aje dari kejauhan. hehehe..

apa ke benda pulak ni? macam menarik je. yang trigger buat aku tertarik bila baca explanation dia kat ruangan komen tu. secara logic nye kalau kita pasang 'air purifier' (pemahaman masa tu), lepas tu letak minyak aromaterapi yang sesuai dan dia akan keluar di ruang udara, secara logic nye, dia akan dapat membantu untuk seisi rumah dalam ni yang memang berketurunan hidung sensitif. we call it a diffuser. brand young living.

ok in the mean time, cam biasa bertabah lah dengan sessi demi sessi berulang alik ke klinik, sakit, dah sihat follow up, tak sihat tukar ubat. antibiotic buat jadi ciri birit, tukar antibiotic lagi, an so on..

and then i saw this. dalam gelap2 tu mata dok tgk diffuser kat hujung tu. lepas tu memang tak fikir dua kali terus je aku mintak jiey order kan yang mana masa tu product young living ni belum lagi ada office di malaysia. dia kena purchase kat US. masa tu jiey dah mula full swing nak guna sendiri untuk anak2 dia sebelum dia decide nak jadi YL independent distributor.

aku rasa aku kena cari alternative lain. masa niadel dulu aku pernah cuba homeopathy apparently homeopathy tak serasi dengan anak2 aku. jadi makin teruk so aku fobia dah. aku google, google dan google pasal product ni. keyword yang menarik perhatian aku masa tu adalah :

WE KNOW WHY YOU PREFER ESSENTIAL OILS..

HEALTHY - NATURAL - SAFE

YOU DO HAVE NATURAL OPTIONS

my very first set of young living essential oils. aku dapat ni masa aku buat makan2 masa raya tahun 2014. tapi... tapi... set ni mengandungi 9 minyak and aku ada purchase minyak RC yang glamour untuk tackle batuk / selsema. set ni masa tu berharga lamost rm600 masa tu kalau aku tak silap. nampak tka betapa desperate nye aku masa tu. bila dah beli ok la masa tu dok simpan aje le. sampai lah start adel demam aku bukak set ni and aku pakai terus. tapi aku macam korang gak lah, bangsa kalau beli satu benda kobar2 dia kejap je. lepas tu tersadai. masa tu jenis nak mudah, bagi jugak ubat. end up with antibiotic also. aku tak doubt on this product masa tu. sikit pun rasa tak berkesan pun sebab aku baca kau kena konsisten. ok lain kan. 

 aku tak ingat aku beli sekali dengan diffuser ke masa tu ke tak. then aku pun jenis kurang guna diffuser. again, bajet2 busy and tak nak keje lebih sikit. 

photo was taken back on september 2014. episode ke klinik, kena neb masih lagi konsisten setiap bulan. leceh lah nak sapu2 ni weh. sapu pulak kena without fail setiap 15minit for 1 hour then gap 2 jam then sapu balik. ahhh leceh. bagi pcm setiap 4 jam lebih menarik and tak susah. masa tu dah beli, tau the amount of drugs yang anak ko selalu amik kan setiap bulan tapi kau layan malas kau kan? 

those days...

kemudian sampai satu masa rasa macam dalam sebulan tu bill klinik sampai la cecah RM600 - RM700 untuk 3 orang. aku pun tanya- tanya jiey apa sebenarnye the right way to use benda alah ni. yang aku paham masa tu diffuser kena on 24 jam kalau anak sakit. diffuse thieves untuk nyah-kuman bunuh bacteria. dalam masa yang sama kena sapu semua- semua tu. 

buku nota kerja jadi buku nota YL sekali. aku siap amik note aku betul2 nak buat. dalam masa sama aku tengok- tengok bajet untuk topup minyak yang kena top up based on jiey punya ajar tu.

beli pulak dorado azul. dalam masa yang sama 3 minyak kat atas tu aku selalu top up. lepas tu slowly aku dapati ada improvement kat budak2 ni. 


dan sehinggalah berlaku peristiwa dimana semua family member aku jatuh sakit. dengan apak2 eh down. kalau korang boleh baca kat link kat situ. all 4 of them were sick at that time. mintak nyawa weh menjaga semua. dan bill hospital / clinic jugak melambung2. niarafel siap kena tukar 2 sets of antibiotic. lagi tersentap bila doctor hospital kata masa tu. antibiotic yang anak3 aku amik ni dah yang paling kuat untuk bunuh kuman i tak tau nak bagi antibiotic mana lagi. sampai dah tak immune anak3 aku dek antibiotc. 

tersentap aku masa tu. and thats where aku realized yang antibodi anak2 aku tak kuat. sampai kan antibiotic masuk, probiotic masuk pun diorg setiap bulan akan regularly jatuh sakit. masa tu lah terbayang- bayang muka si jiey, dia handle anak dia macam tu tak give up. aku takat nak handle anak3 aku yang takat demam selsema batuk tak kan tak boleh nak handle kan. 

lepas dari peristiwa itu aku terus nekad untuk full swing guna YLEO. tak semesti nya guna time sakit je. time sihat jugak boleh guna as a maintenance. so aku gi beli botol perfume kat daiso then aku buang isi dia then basuh lepas tu aku diute kan siap2 as rafa baby lagi masa tu. always dilute the oil before apply to babies. senang aku pun senang nak apply terus. rafa antibodi dia masih so-so tapi yang paling best bila aku regim kan dgn YL dia dah tak rely on ubat batuk dan selsema. at all.

untuk diri sendiri memang masalah yang forever ada sakit kepala. jiey punya jenis bukan suka- suka je dia suruh beli itu ini. dia selalu tanya apa minyak yang ada. dalam set tu banyak actually yang tak berusik, yang selalu pakai untuk anak2 aje. jiey kata kalau migraine sufferer boleh pakai pan away. 

aku tak ingat aku penah ig kan gambar ni ke tak tapi gambar ni ada dalam photo folder aku tahun 2014. masalah sakit kepala aku alhamdulillah slowyly resolve. instead of taking actifast like almost every week, aku substitute dengan pan away. 

gambar ni berada disini sebab kisahnya masa family day belah ayah aku, malam hari pertama tu aku kena jadi emcee. sebab siang tu dah melalak ko time tarik tali sampai tangkap ke kepala. jem jugak. apa aku buat masa tu aku sapu pan away banyak. masa tu mmg rasa panas pijar segala tapi at least sakit kepala tu didivertkan kat tempat yg pijar. ahamdulillah aku ada 3 jam sebelum start event malam. by night aku boleh handle majlis tu dengan jayanya. siap boleh sengih lebar sebab menang lucky draw. hehehe.. alhamdulillah Allah mudahkan. masa tu terus kabo ke ji aku amazed gile. minyak ni power gile. gembira kemain. 

bag ni akan berada dimana saja aku berada. nampak anak3 aku, aku sapu. spau dan sapu. by then keadaan anak3 dalam keadaan yang baik. 

Young Living Essential Oils ni is like a journey. kita tak berhenti belajar. kita sentiasa nak cuba, cuba dan mencuba. bukan takat dia support untuk kesihatan sahaja tapi minyak2 ni jugak ada untuk tackle masalah emosi. minyak2 ni ada frekuensi yang tersendiri. tu nanti kita cerita di entri2 yang lain. janji nak activate kan YLEO punya label kan. hehehe..

lepas tu aku tgk wan pulak. tak kesudahan episode ridzuan dan non-stop-bersin nya. dia lah orang terakhir yang percaya ability YLEO ni. sampai satu masa dia sakit aku rasa. agaknya dah habis ubat telan. dia tanya aku minyak apa boleh pakai? surrender pun..

ko tengok. ni pun snapshot. hahahah.. patut macbook aku berat. segala bala gambar ada. tak terkejut lah kalau hp aje ada 55k gambar. tah bila nak buat spring cleaning tak tau. tahap nangis cari gambar. ok back to the photo, yup he started taking YLEO lepas tgk bini dia fit je kot. hehehe.. Allah bagi sihat ye. bukan minyak bagi sihat. wan ni dia ada asthma. so macam aku cakap tadi, dah tak lalu amik ubat agaknya 1 hari dia MC dia tanya minyak apa boleh pakai. ni lah bermula episode wan dan madu, thieves dan lemon. minyak ni boleh makan? ye boleh. semua ni dari tumbuh2an kan.. mesti lah boleh. natural and safe remember? 

hari demi hari, banyak benda aku and gang belajar dari jiey pasal young living. membeli minyak toksah kata. gembira. addictive. bukan saje beli. kita selalu dapat tau yang if we combine using beberapa oil lain hasil nye lebih baik. why not? cuba aje. respiratory oil tu semua kot aku ada. untuk bagi anak2 sihat.

lepas tu diperkenalkan oleh jiey raindrop technique (RDT) yang menggunakan 9 jenis minyak untuk boost up immune system. tahun 2015 raya jugak masa tu jumpa kat rumah anis. jiey siap demo camne nak gunakan kaedah vitaflex di tapak kaki dan simplified RDT kat anak3. 

RDT ni pulak along kawan serumpun masa matriks gak yang introduce. husband dia accident dan patah apa ke and also slipped disc. dia jugak buntu masa tu mencari alternative lain untuk  husband dia. whatever it takes kita ye yang penting orang2 kesayangan kita sihat walafiat.

dalam masa sama aku nak tolong mak aku masalah psoriasis dia. aku beli set minyak untuk mak aku jugak masa tu. sebab aku yakin dengan izin Allah kalau kita usaha lebih sikit utk full utilize YLEO ni inshaAllah kita boleh lihat sendiri result dia. 

sampai lah tiba bulan otober 2015, dimana Young Living Malaysia buat promosi gegile. kau beli banyak ni kau dapat free item lebih dari apa yang kau bayar. dan kawan baik aku nak join beli jugak, itu lah permulaan dimana jiey suggest why not aku join dia buat benda ni sambil2. bila fikir2 balik, aku nak share benda ni. aku nak korang sama feel benda ni. aku nak anak2 korang sihat sama dgn anak2 aku. aku nak korang semua at least cuba 1 and see the different. korang semua pun tau betapa tak bagus nye kalau selalu sangat amik ubat klinik ni. again, bukan nak avoid ye, kita nak cari support system yang lebih baik dan mengurangkan jumlah pengambilan ubat. 

ni lah first sharing session yang aku join. young living di malaysia dah mula expand. so banyak sharing session yang berlangsung. to get to know more about this product, kena rajin2 join sharing. 

ni lah gang minyak aku. dengan diorang lah selalu aku jadi kan bahan rujukan. jiey korang kenal kan? no introduction needed. hehehe.. ni semua rakan sedorm sematriks aku dulu.

ini lah dia sifu yang glamour di 1 Malaysia. dapat jumpa dia sendiri, dengar dia bercakap, the explanation given macam kena pukau kekdah nye. mesti kakak ni pakai abundance time ni. hekhekhek..

and this was actually our first urusniaga sebagai peniaga. baru first time ko. huru hara haru biru. alhamdulillah sejak october sampai sekarang semakin ramai yang nak mencuba young living essential oil ni.

pada aku, benda ni bukan soal wang ringgit komisyen semata. i dont even know how to calculate cimmission pun. apa niat aku, aku nak share, share dan share. aku tau, masa aku sangat limited. dengan tuntutan tugas hakiki, family tapi dalam masa yang sama aku tak nak korang tak tau pasal benda ni. so sempena bulan baru, aku kena upgrade dari share kat facebook / ig semata, aku amik kesempatan ni untuk activate semula blog aku. ralat sungguh bila ramai yang approach mintak share kat blog pasal young living ni. 

inshaAllah aku cuba. dan akan sentiasa berikan update / info terkini pasal Young Living Essential Oils yang awesome ni. kalau korang tanya aku apa 1 minyak yang aku nak korang try? simple : peppermint. hehehe...

untuk korang yang beli dengan aku aku ucapkan terima kasih banyak- banyak2. may we still keep in touch and korang tau aku boleh dihubungi at anytime. untuk yang nak mencuba, please do whatsapp me at : 012-696 4801. nama saya alyyani binti anuar dan #sayajual Young Living Essential Oils. 

akhir kalam : april promotion adalah gila!!! will detail out soon.
 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in