LEGOLAND WATERPARK

bukan sesaje nak tido kat legoland hotel ni. niat nye nak pegi legoland waterpark. masa kitorang pergi time konvo ainal semua under construction lagi. yang ada legoland theme park je. kali ni kita pegi waterpark pulak. lepas check out, barang kita letak semua dalam kereta, kereta kita parking je kat hotel then jalan ke waterpark. dekat je. cari cafe tempat breakfsat tadi dah boleh nampak.

ni back entrance hotel nak jalan ke theme park or waterpark
 dah sampai ke waterpark. memula ingat pegi sana dulu nak beli tiket siap2 sementara family aku dgn wan masuk barang dalam kereta. sekali dah sampai kat kaunter dia mintak semua orang punya ic. pergh.. nasib dekat tau. patah balik mintak ic semua orang then patah balik untuk beli tiket.

kalau korang tak penah pegi 2-2 theme park aku cadangkan korang beli 2 day combo ticket. lebih berbaloi dan boleh jimat banyak. macam kitorang nak pegi 1 tempat je so beli over the counter je. setau aku waterpark takde pakej2 free2 ni macam legoland theme park. so beli 10 orang punya tiket memang terasa benau le.

tiket rafa je murah. untuk 2 tahun kebawah dengan ketinggian bawah 100cm harga tiket RM10 je. siap dapat pampers untuk pakai bila nak masuk waterpark. ini first time.

 amik gambar family dulu kat entrance. jangan lupa L sign for legoland.

then kitorang sewa cabana. ini untuk opah dgn atuk landing kat sini. mak ayah aku tak nak ber mandi manda ni as diorang pun restless. sewa cabana RM280.00. dia bagi 2 towel legoland percuma dan 10 botol air percuma untuk diletak dalam fridge ni. ada 4 kerusi rehat. and ada wifi untuk setiap cabana. ada safe box jugak dalam ni. dah settle semua, kita pun terjun masuk waterpark. mari aku bawak korang jalan2 kat waterpark dia yang sangat lego dan sangat colorful.

yang bulat tu tempat letak kasut.

ni tempat nak main lego. ada jugak.

ni kids area. ke adult pun boleh. tah. aku dok mengulit rafa je. ada anak kecik ni limited lah kan.



 colorful kan?

dalam air pun boleh buat lego. gigih paklang diorang buat kan sebab nak letak rafa. antara wishlist dia kata. berjaya buat benda alah ni.

aku banyak habiskan masa kat sini sebab kat sini yang paling cetek. yang lain tah dah kemana2.

rafa pun gembira.

lepas tu ingat kan boleh angkat lego yang dibina tu kat tempat lain. rupanya tak boleh, so gigih la papa nya cuyan nye dgn paklang akmal nye kutip pulak lego nak buat kat sini kang nak jalan2 naik atas ni.



sementara tu main kat sini dulu. slide ni paling selamat untuk adel yang takut naik slide and untuk rafa. even rafa pun boleh main slide ni. happy je dia.

tak sudah lagi...

gigih tak gigih nye?

dah nak siap lego tu kita pun pindah ke build a raft punya tempat ni. kat sini tak yah nak sewa pelampung ke life jacket ke. semua disediakan kat tempat yang sepatutnya pakai. amik dan pakai je.

ready to load out. kemain lagi. pakai life jacket senang. niadel boleh terapung je sementara nak betul kan rafa dalam tu. tapinya rafa dah ngamuk tak nak duduk dalam tu.

sudahnye letak adel je. lepas tu apa jadi? relai terus skid ni. apekah kemain beria buat. jadi lah dapat amik gambar. ini legoland kan so kena main lego.




 rafa sampai tertido..




budak berdua ni pun dah menggigil2 so suruh naik then opah belikan lunch. oh ticket tu ada sekali voucher makan bernilai RM10 untuk setiap ticket. beli set lunch ni ayam goreng 3 ketul 30 hengget. then setiap meal set tu dapat percuma lego fridge magnet. kitorang kira dah settle tunggu hat besar2 pegi main kat tempat adult. nak pegi wave pool pun tak larat dah.

nak balik dah.

rafa yang tengah landing. penat gamaknya..

ni lah rupa dalam cabana dia. niadel dah siap salin baju.

wah bagus sangat lah pampers ni. sentiasa kering dan tak serap air.

nak balik tu singgah kedai lego kat tepi tu then nampak mascot dia. amik gambar 1.

beli gambar ni buat kenang- kenangan

selesai dah kat legoland waterpark. wah atuk siap buat peace tu. lepas tu kita naik balik ke lobi untuk bagi tiket parking. resident hotel park for free

sempat lagi singgah shop dalam tu then main jap kat entrance dia. lepas ni tak tau bila lagi nak gi legoland ni.

till we meet again legoland.

lepas tu on the way balik, tersinggah JPO balik. malam sebelum nye macam mamai2. mamai2 ko! ni baru nak beli barang sendiri. wan pun sama. memang sepanjang masa sale teruk gini or sebab deepavali? beli barang kat adidas tu beli 3 item, on top of 50% of each item dia bagi lagi another 50% dscount. beli 6 item total baru RM300 lebih. bapak murah! aku beli lah seluar track next weekend kan nak bersukan. bersukan katanya!

 sekian dulu percutian ke selatan. now its time to go back home. nanti tunggu adik bongsu aku pulak konvo kat UTM skudai. pegi lagi. tapi dah pre-plan nak masuk singapore pulak. ewah!

0 comments:

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in