aqiqah rafa arman & ameera azra

so, hari raya ke-6 tu buat aqiqah rafa arman. memang dah plan awal lah. tapi contemplating jugak sebab mikir kan bila pulak lah azra nak keluar masa tu. either nak join sekali dgn rafa ke, kot dia tak keluar lagi ke, kot hari nak buat aqiqah tu dia nak keluar ke. tapi setelah bincang2 dengan mak ayah aku, kita doa kan Allah permudahkan semua, kita buat seperti dirancang. insyaAllah Allah tolong. 

so, dipermudahkan, azra keluar sehari sebelum raya and masa hari aqiqah rafa tu, azra genap 7 hari, afdal untuk buat aqiqah jugak. last minute mama dgn babah azra agree to JV buat aqiqah sekali. so last minute jugak lah ayah aku tolong cari kan kambing. 2 ekor kita buat kambing golek, 1 ekor buat masak gulai.

lain kali aqiqah anak biau buat masa baby2, sebab deme boleh dok diam je. macam si rafa ni dah besar tak reti duduk diam. ada je akal nye. lain kali ye.. aik, ko nak no. 4 ke? kata 3 je. 

tekejut2 lah deme bila time ada yang kena tarik tinggi tu. azra gak yang rilek. tido je.

marhaban gang

macam2 benda jadi haritu. ada ke argument. gang catering tgh nak hidang makanan

seledai marhaban, cukur jambul pulak. baby azra and baby rafa. mujur lah si rafa tido time ni. tidak kalu, tak tau lah mana rupanya.

long, apa kita 2 orang buat kat belakang tu? aahahaha

lepas majlis marhaban, majlis bacaan yasin & doa selamat. dalam masa yang sama family aku tengah resah gelisah. bila dah settle ni, mesti terus makan kan. tapi nya, kambing golek tak sampai2 lagi ko! memang semua resah gelisah lah.

sampai orang dah start makan pun belum sampai lagi. adeh semput mak!

lupa apa menu nye. tapi kambing sekor lagi tu masak kurma

tengah orang sibuk2 makan tu baru lah sampai kambing nye. tapi lain pulak konsep dengan kita kat sini. kambing dia dah siap rebus di golek kan ke dah masak ke tah. jadi kecut gitu then dia style masak macam buat kebab tu. nak makan dia akan gaul sekali kambing yang dah dipotong dengan bawang, capsicum, and gravy dia sekali. belasah lah labu. janji sedap and orang suka.

jika berminat boleh hubungi akak ni ye.

adik2 ipar aku pun datang dari kedah.

majlis sampai petang. lewat petang kitorang ada projek mencukur kan baby2 yang ada kat situ.

mula2 botakkan zara. dalam 5 bulan kot. anak cousin aku yang dok belakang rumah. thank you pencukur paklang ainal yang begitu berguna sekali!

dah macam2 gaya si zara ni. settle zara, rafa punya turn pulak.

 hat baby besar kena kepung ketat sikit.

lepas tu ditinggalkan anak aku gini. dia pegi touch up kepala si zara balik. sabajelah..

lebat kan rambut? sama je macam kakak2 dia. settle rambut rafa, turn azra pulak.

rambut azra pun boleh tahan lebat jugak. so kena buat hati2 sebab kepala lembut lagi. tapi berjaya cukur rambut semua baby2 ni. untung azra, cukup umur seminggu aqiqah dgn cuku rambut dibuat.

alhamdulillah selesai urusan aqiqah rafa arman dan jugak ameera azra. semoga dipermudahkan urusan anak semua sampai besar nanti...

0 comments:

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in