AMEERA AZRA - ahli keluarga baru

assalamualaikum... sampai mana dah kita bercerita ni? banyak sangat benda tertinggal dalam ni. ok, lets start...

kita masuk cite raya lah dulu ye...

oh sebelum rasa ada cerita sehari sebelum raya...

raya jatuh pada 28 July 2014 kan? 

pada tanggal 27 July 2014, sehari sebelum raya, haritu jugak hari lahir anak buah aku ameera aufa yang ke 2 tahun. nak dijadikan cerita pulak, kakak aku (mak si aufa) memang tengah tunggu hari nak bersalin anak yang ke-2. 

masin nye mulut aku, aku cakap adik aufa ni nak sama birthday dengan kakak dia ni. so kakak aku dah start sakit dari malam nye then masa sahur tu kelam kabut lah pegi ke hospital. and contraction is there memang sah dia nak bersalin dah. 

tak lama lepas tu, kakak aku pun selamat melahirkan puteri kedua. alhamdulillah, aku dah ada 2 orang anak buah yang comey lotey secomel makngah nye.

 orang nak beranak memang tak mesra kamera. tapi ahli keluarga yang terlebih excited nak snap segala. kakak aku dah cuti awal and dah ada kat perak.

tgk balik gambar ni mula lah teringat pengalaman sendiri kan.



 tadaaa!!!! introducing anak buah terbaru aku. yang diberi nama AMEERA AZRA. 

 discharge masa hari raya pertama. rare sangat kan diorang sambut raya kat hospital. ni paklang2 diorang. paklang ainal & paklang akmal. nak bawak balik azra and along aku.

gambar dipagi raya. opah dgn cucu terbaru. 2 beradik. AMEERA AUFA & AMEERA AZRA.

makngah is not in the picture sebab tahun ni makngah raya kat kedah dulu.

congrats along and abang daing and also kakak aufa. no. 3 nanti jangan lupa planning so date birthdate sama ye. azra pun nak masuk 3 bulan dah sekarang ni.


2 comments:

AieZa said...

Raya Haji pun dapat duit Raya? Itu sangat rare ok!!

Alyyani Anuar said...

@aieza : kak oi, raya puasa tu kak! bukan raya haji. kahhhhh... long overdue punya post ni..

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in