dah start keje...

Assalamualaikum. aku secara rasminya telah mula bekerja pada hari ini. ye lah, beranak 5oct, so 2 bulan confinement, 6 dec la masuk ofis ye tak? tapi macam ko dah masuk ofis awal je alya. ke camne? well, atas permintaan boss2, aku diperlukan masuk office beberapa kali sepanjang tempoh berpantang itu hari. adalah dalam 4-5 kali aku masuk office. nak buat macam mana, kita lah boss, kita lah kuli. apa pun the disaster is over. 

sekarang rasa nak tergelak mengenangkan situasi semasa. ye lah, kita keluar rumah kan semua macam molek je. baju elok, tudung elok, make up bagai kan. tapi dalam rumah hanya isi rumah je yang tau. macam hari ni lah. dalam rumah tunggang langgang. sebab nak kejarkan masa. tak nak lewat bagai. tapi dalam rumah masyaAllah.... macam tongkang.

masa rehat dah lama hilang sejak bersalin. sekarang disamping waktu yang mmg busy ada tambah 1 lagi task penting. iaitu pam susu. kalau ada masa lapang mmg tak boleh duduk2 saja. sila amik pam, supply susu.

rafa pulak jenis kuat menyusu. daytime dia consume 24oz. aku kena bagi 6 botol. 1 botol = 4 oz. sedangkan aku boleh supply sehari 20oz je. aku rasa aku boleh supply lebih tapi kekangan masa. so bila ada masa terluang je mmg aku akan stock up susu. mujur jugak aku dah simpan stok since pantang. 

makanya semua pun tunggang langgang. mana dan je. apa pun itu lah cabaran menjadi parents ni ye tak? yang penting anak2 tak terabai. budak2 makin besar, demand diorg lagi macam2. independent is one thing tapi there's 101 things they will demand. 

apa pun aku doa banyak kitorg diberi kesihatan yang baik dan kesabaran yang tinggi untuk membesarkan anak3 kami.

amin....

 oh ini bermakna rafa dah pun 2 bulan. esok or lusa nak bawak pegi injection and boleh lah tau keberatan dia. ni lastest them. gambar malam tadi. taska pun tak jaga anak tunggang langgang gini kan?




8 comments:

Gieyana said...

Paham sgt beb..aq still able lg utk handle..tp last wk mmg umah aq tunggang langgang dgn bj x blipat..tmbh ko nk handle anak2 yg masih kecik n bapa budak lg mmg memerlukan ksabaran yg tinggi. Ko blik nnt cfm bateri ko pon dh nk weak haa..

Rizziela said...

bulatnyer mata dia

shark said...

ibu2 begitulah..
semoga diberi kesihatan yg baik:)

takecare!

Nad MamaZN said...

Take care alya!

Takpe plan2 lama mesti ok :)

Rafa ensem!

Zura@Iwan said...

sgt memahami..
wpon ak ni baru ank sorang
tp kdg2 rumah leh jadi tunggang langgang..kahh
ko 3kids..mmg nk urus tu sure penat kan..lps blk keja, mmg tk rest dah..

neway...take care alya..inshaAllah semoga dipermudahkan..

Elyn Sani said...

Kat umah tunggang langgang gini la syiok!

Iela Fazielah said...

xpe....memula je...lepas seminggu dua akan ok....

Ibu Lala said...

Syg nak tgal bb kan kalau dah kena msk keje. Hiii x patut betul. Time confinement pun dipanggil keje.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in