tonsil dah remove. what else???

ni bukan aku cakap tapi doktor yang cakap. i was thinking the same thing. tonsil dah settle ingat dah takde demam2 ni dah. sekali kena jugek. semalam kenanya. pagi2 dah rasa seram sejuk. start dengan flu. aku kalau kena flu stok tak leh nak tido. sebab nose block. syukur lah kena on weekend. tapi runsing anak2 lah pulak. tp ok je diorg. sepah2 nanti kita kemas lah ye dok? janji bukan kena time keje. semalam petang gi amik ubat kat doktor. tu pun sebab actifast dah habis. alang2 keluar terus pegi jumpa doktor.

semalam ada wedding rose. tak dpt lah pegi sebab laki aku keje kan. tambah lak tak sihat mmg tak dapat lah pegi. harini pun sama. masih tak settle gak lagi. tak larat nak bangun. makan je ubat selsema terus pengsan setengah hari. penangan! harini pulak ada 2 invitation. aqiqah anak neny & jon and birthday party anak officemate aku. kempunan laki aku nak makan kambing. aku lak kempunan nak makan chesse brown cake yang sedap gila nak mampus officemate aku buat tuh.

nak buat camne. sakit tu kifarah. redha... petang sikit mak ayah datang singgah. diorg ada wedding kat bangi. singgah lah jenguk anak cucu. ni baru je balik. aku baru lepas mandi and baru rasa segar sikit. beza dgn tonsil fever. kalau tonsil fever mau makan seminggu. ni within 2 days dah settle. alhamdulillah..

tiap2 malam nak baca yasin anak2 aku nih. bagus2.. walaupun terbalik!

8 comments:

Nad @ MamaZN said...

Sorang dh betul, tp melunjur plak kakinye..yg sorg elok bersimpuh tp terbalik plak...

Mcm2 ye..
=)

Get well soon alya!

Ajan said...

Bgsnyer dh train awal2 solat n yasin!! :))

mrs.spicy said...

Get well soon. bijak dieorg ni

Noli@Ibu Wafa said...

alhmdulillah..anak2 solehah aamiinn...

moga cepat sihat yer..

salam kenal :)

nome said...

alhamdulillah ko dah sehat beb...

Iela Fazielah said...

alhamdulillah...demam penat kot...

Mama Likha said...

lahh demam rupanya nya.... patutlah lama senyap jer.. alhmdulillah dh ok kan...

CeqGu said...

hahaha geli hati tengok .... firas plak kalau nampak mama dia baca quran dia pun ikut baca jugak,siap berlagu2 lagi....tapi ntah apa2 la bacanya...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in