transit baru, ok ke?

niadel start bertukar transit pada 29/10/2012. sehari sebelum tu, sampai je KL dari perak, terus je singgah jusco beli kelengkapan baru niadel. kekdahnya nak hantar anak masuk taska baru lah. toiletries je pun. sebab masa aku pegi tgk transit smart reader tuh, aku tgk, setiap budak bawak toiletries sendiri. kat taska dulu semua subsidi taska punya. ini semua kena bawak sendiri. tilam bantal pun. elok gitu ye tak? semua sendiri punya. kalau kat taska, baring atas simen saja. kita bagi tilam bantal pun tak guna. ni utk budak transit lah. baby2 mmg lah wajib bawak tilam bantal kan.

pagi isnin tu aku bersemangat menyiapkan niadel awal2. dok sebut banyak kali nia duduk smart reader je tau. dia tak jawab apa pun. tah nak ke tak ke confuse ke tak tau lah aku. sampai je, alhamdulillah takde sebarang kejadian yang tak diingini berlaku. teacher2 niadel greeted them dengan semangat sekali. tau lah kalau teacher jemput stident camne gaya deme jerit good morning kan. hah gitu lah kekdahnye diorg buat dgn niadel nak bagi diorg happy. as expected, by noon tu, aku dapat few photos from their teacher. mmg tunggu2 pun. hehehe..

niadel tgh lunch sebelum start kelas. kat sini diorg 3 kali makan. minum pagi, makan tengah hari dgn tea time. aku tanya sendiri nia bape kali dia makan. dia jawab tiga. kat taska bape kali makan? dia jawab ........... (i leave it blank)

ni tempat tido diorg. tilam dgn bantal sdn bhd. tido dalam bilik. time tido pulak pagi sebelum start sekolah. petang kadang aku amik tgh tido, tapi most of the time diorg tak tido.

ini ada 1 malam aku amik diorang, tak dan2 terus nak buat homework. happy bila aku dapat jumpa teacher diorg hari2 and tau sendiri apa cerita hari2.

ni ada 1 hari papa fetch diorg. wan whatsapp gambar diorang siap dgn caption 'at least masa amik diorg tak lah kusam' ye aku setuju tu...

jadual baru nia kat school seperti yang teacher diorang explain kat aku. aku sebenarnye tak tanya pun sebelum diorang masuk sini. teacher tu yang cerita masa aku amik diorang. bila tau tuh, macam, bagus jugak eh.

8.00 am : hantar diorang
8.00 am - 10.00 am : nap kejap. sebab biasa diorang bangun pukul 6 pagi. tak pun pukul 5 pg dah bangun
10.30 am : minum pagi
11.30 am : mandikan & tukar baju sekolah
12.00 pm - 3.30 pm : sekolah
3.30 pm - 4.30 pm : homework coaching untuk nia. untuk adel aku tak tau lah apa yang di home work coaching kan. hehehe..  tido gamaknye.
4.30 pm : mandi & tea time
7.00 pm - 8.00 pm : mama or papa akan amik.

tadi masa aku amik niadel, jenuh aku nunggu diorang turun tau. teacher jerit dari bawah sebab teacher kat sekolah, niadel kat transit atas. ko tau apa aku dengar???

teacher : nia adel balik!!!! 
(tak turun2 pun)
teacher : nia tak nak balik ke?
nia : tak nak!

heh!! seronok lah tu kan?

7 comments:

Kesuma Angsana said...

pack betul jadual tu!

Nad @ MamaZN said...

Alhamdulillah...nmpk mcm lg ok dr yg sblm ni ye dak?

Iela Fazielah said...

bagus....diaorg hepi kat tempat baru...itu yg penting

alyyani said...

Kesuma angsana : pack yang berisi kan?

Nad : nampaknya mcm tu lah

K.ila : yup kak, diorg happy kita lega kan?

nome said...

aku nampak niadel lagi tersusun dan kemas bile dok kat smartreader...cam best jer...pandai derang bawak diri...

makan cukup...tdo cukup...semuanya tersusun...

alyyani said...

nome : alhamdulillah mie, diorg happy kat sini. kita pun lega. :)

Ain said...

kak,nk tnya..smart reader kat mana kak?sbb sy pon duk area taman lestari putra...tq kak

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in