LAND OF ADVENTURE, LEGO CITY & MINILAND Legoland, Malaysia

FINAL PART OF LEGOLAND
LAND OF ADVENTURE

macam ancient of egypt kat USS. tak yah pegi USS. :)

unta ditaja oleh ambank. 

untuk kanak2 yg berusia 6-13 tahun, mmg akan paling enjoy bila berada disini. 


boleh jadi bomba padamkan api macam kat kidzania

nak naik LEGO EXPRESS

 ronda- ronda 1 legoland


nia nampak playground ni dia cakap 'mama, nia belum main kat sini lagi. esok kita main kat sini pulak ye' 

MINILAND






























ok habis dah. aku dengan baik hati share semua gambar2 ni kat korang nak tunjuk kat korang kenapa tiket masuk dalam ni semahal itu. legoland mmg best. yang jadi tak best, faktor2 lain seperti cuaca, ramai orang. tu je kan? so tak leh lah nak salah kan legoland. mungkin aku over exaggerate pasal semua cerita legoland ni. sebab to be honest memula mmg aku takde perasaan pun nak pegi. tgk gambar tidak, apatah lagi baca review orang pasal legoland. tapi bila dah experience sendiri aku rasa kagum lah. bangga salah satu legoland yang dikenali didunia ni terletak di negara kita sendiri. berapa banyak peluang pekerjaan tersedia hanya kat tempat ni sahaja. so pada pendapatan aku, legoland bakal dan dah pun menjadi tarikan pelancong diseluruh dunia. wah, mcm iklan la pulak. so bila anak korang dah masuk sekolah rendah ke atas, u guys should consider to brind your kids here. such an awesome theme park. esok kalau dah bukak water theme park and hotel, lagi meletup. com lah.

note : tabah nye aku update blog. kalah nara.com

7 comments:

Nad @ MamaZN said...

Miniland ni sgt mengkagumkan.mcm tak caya dia guna bijik2 lego.tu...

Anonymous said...

perghhhhhhh tabik spring dik!

5 entry Legoland..kakak suka!

aku aim nk bwk asha dec kalau dia score 100 each subject....and insyallah kalau diberi kesihatan yg baik..

awesome gilerrr ...tgk gambar pun dah rasa esk nak masuk tau...

ni baru betul2 review..kalau takat ambik komen2 org lain or lalu or dok kat entrance ape barang.....

tq for sharing....

alyyani said...

Nad : betul nad. Miniland sangat mengagumkan!

Bed : asha mmg dah bole sangat pegi driving school junior tu weh and boleh makn most of ride dalam ni. Asha confirm strikea all 4 subjecta again year end ni. Hope ko pun dah sihat boleh reward dia.

Mmg x sangka legolang se-exciting ni. Memula buat dek je. Bila dah pegi, 5 entry ko. Kahhhh

yantieramli said...

alyaaaa!!! best giler legoland nih... aish, kalu tidak kerana memboyot...da lama booking tiket ni..heheee
alya, voucher tu valid sampai bile eh? :)

Mama Likha said...

yeahhh mmg tabah updet blog.. terkejut tgk smlm, banyaknya alya updet smpi tk terbca..pastu ehhh bila alya updet ni beredret2 entry ! huhuhu...


seriously smua dr lego tu ?? mmg btul kagumlahh mcmni.. btul tu .. pndai alya bt iklan freee.... cerita yang complete... blh jd one of refrence blog to those yg nk pg legoland... good info..


eh, memula tk prasan tua unta yang ambank sponsor tu.. duk cari2 celah mana huhuhuuu sebab color die cerah sgt kot !

Zura@Iwan said...

x dpt nk komen stiap n3 legoland tu..byk tlps...komen kt sini dh le..

mmg best giler tgk review ko psl legoland ni...tingin nk pegi..huhu..

tp tu la mcm ko kata...tgh hot skrg...biar reda dulu la..so irfan pn biar dia bsr dl kan...

#miniland tu sgt cute la..

alyyani said...

yantie : tak pasti voucher to valid sampai bila. sebab tak mention. rasa sempat tunggu yantie deliver kot. :)

zte : sekali dah udate tu mcm non stop. tu yg mencurah entry. semua nak tunjuk. nak share apa yg ada dalam legoland yg ramai tak tau kan. jgn kita je yg beria syok, orang lain tak rasa gitu pun. hehehe...

zura : tunggu irfan besar wajib bawak ye! mesti dia seronok :)

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in