batu pahat trip

ha sambung2. oi, aku update blog malam ye. bukan time keje. entry pukal sebelum ni schedule post. korang yang ada blog tau lah term schedule post tu kan? ramai je orang buat. ok, back to the topic, ada ke orang nak visit batu pahat? heheheh.. boleh lah tajuk gitu. last weekend punya program ke selatan tanah air sempena hari konvokesyen adik aku ainal. aku dah janji kat adik2 aku, aku akan pegi konvo degree ke atas. konvo diploma tak main eh. jenuh pulak nanti. so degree saja. as promised, ke selatan lah kitorg jumaat lepas keje ke batu pahat. hujan lebat sepanjang jalan. selebat lebatnya. sampai naik air lah kat batu pahat tuh. sampai je family aku dah tunggu kat kedai makan polka dot. diorang dah sampai awal sebab si ainal ada rehearsal siang tuh.

tgk entry sebelum nya, tak tukar baju pun. balik keje zass terus. tukar tudung je. sebab rasa dah bekepam je tudung tuh. restoran polka dot berkonsep kan steambot & grill. first time aku makan kat tempat2 gini. mmg kegemaran lah kan.

makan dan makan sampai kenyang. aku tak masak pun. tukang makan saja.

harga buffet makanan kat sini. kalau ada pembaziran kena caj RM5

korang dah kenal mana satu ainal kan. hok ni lah. 

kat batu pahat, kitorang menginap kat katerina hotel. apak aku yang uruskan booking hotel.

dah sampai hotel. hujan masih lebat time ni. memasing muka kelemauan. esok nak masuk legoland ni.

amik 1 standard room, satu family room. family room dia bapak luas. 

ni queen bed 1 lagi kat bilik yang sama kat gambar atas. ada 2 queen bed kat 2 area dalam bilik ni. sangat puas hati. bilik kitorg standard room sebelah bilik family aku.

\
view bandar batu pahat dari bilik kitorg diwaktu pagi. nice... 

ok, entry legoland is coming up next...

2 comments:

Nad @ MamaZN said...

Ala, ada yg tegur ke alya update blog time keje? Aisey...takpela, maybe mereka x memahami term schedule post tu, kkeekekekke.. =P
Dengar berita batu pahat banjir..area uthm tk kene ke?

alyyani said...

Nad : ha'ah. Mcm takde keje kat ofis bole update blog. Gitu lah. Haa ye ke? Air naik tp x lah banjir.

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in