3 most common attractions for malaysian

ni pendapatan peribadi aku dengan wan. since kitorg dah terjah 3 most common attractions yang biasa rakyat malaysia yang duit tak berapa nak ada nak bejalan jauh2 macam kami ni, ni ranking kitorg. 

no. 1 - HONG KONG DISNEYLAND. kalau wan ajak pegi esok, harini terus aku amik cuti. macam tu lah perumpamaan nya. hongkong disneyland no. 1 dalam ranking kitorg ni. sebab, pegi time winter dan sebab disneyland kan. so mmg tidak syak lagi disneyland is on top of our list. kira kitorang keluar disneyland rasa sayu je hati. maknanya mmg meberi kesan lah. kalau ada rezeki lagi, mmg akan ke disneyland lagi. 5/5 bintang

no. 2 - LEGOLAND, MALAYSIA. baru je pegi sabtu lepas. mmg wow! unexpected. sebab nya, aku lah orang yang paling tak bernafsu sekali bila legoland tgh hot sekarang ni. cam biasa lah, otak melayu 'ape lah bayar mahal2, tgk lego je.' tapi bila masuk dalam, baru lah tau kenapa tiket tu mahal. dalam ni terdapat lebih 70 attractions yang kitorg tak sempat habis pusing pun dalam 1 hari. tunggu niadel besar sikit and semestinya tunggu dah wujud express pass, definitely we will come again. awesome theme park! 4/5 bintang

no. 3 - UNIVERSAL STUDIOS, SINGAPORE. bila orang tanya, bole pegi lagi tak? aku jawab; boleh, kalau ada orang nak bagi tiket free. hehehehe... 3/5bintang

so, cuti sekolah nak dekat ni, tak yah korang susah2 nak keluar malaysia, pegi je legoland tu. beli 2days ticket ke confirm puas hati. warga johor bole opt for annual pass. tak sempat main harini boleh masuk lagi bila2 selama setahun.

tapikan, tempat tengah hot, orang mmg serbu, kalau korang nak pegi, banyak tips yang aku nak share. ni hari sabtu. tgk je lah manusia kat entrance. ada bran nak terjah? tapi kitorg ok je. cuma waiting time each ride tuh, boleh membunuh kesabaran lah. cam biasa, nantikan review dari aku. cite singapore pun tak habis lagi ni ha..

 teaser sikit... sessi menyejukkan badan dalam lego academy. nia syok sangat main lego sampai naik atas meja ha..

again, ni pendapat peribadi aku. siapalah aku nak kondem2. bukan aku penah jalan 1 dunia pun. semua tempat yang aku pegi ada kenangan manis dan pahit yang tersendiri.

5 comments:

nome said...

best woooo!!! bagi aku semuanya best sebab lom penah pegi...ekeke....

insyAllah kalau aku nak gi sok, akan ko calling2 ko yer...tunjuk ajarku sifu! :)

Nad @ MamaZN said...

Bestnye..! Rasa teruja plak nk bwk zakwan n nayli..tp bukan thn ni la..thn dpan @ thn lg 1 mungkin..huhu

Mama Likha said...

alyyani..... komen psl legoland tu sama mcm zte tauu.... tk brp minat at first.. mcm tak teruja sgt nk pergi memula.. tp bila tgk alya pegi, bakpe lah jd perseption bertukar hahaha.. alya ni pndai tol influnece zte.. tp mmg legoland best dr uss ke ????


actly, bru2 ni papa likha pg outstation kt jb kn.. so bwk lh balik flyers legoland... dia kata maybe nk bawak likha sbg hadiah 3rd bday Likha... tgklah nti bila weols pergi huhu... pg rmi2 sronok kan.. tp tgk rminya umat manusia adehh tk snggup !! arap2 tk pns lah.. tp zte lg mnt nk pergi puteri harbour theme park tu.. yg ada HK, barney smua tu...huhu pnjang tol explanatioan hehe...


ala.. bln 1 ni yuols nk pg lagi kan ke D... ehem ehem hehehe...

alyyani said...

nome : insyaAllah 1 fine day mesti sampai punya ko sekeluarga. kalau pegi time anak2 besar diorg lebih appreciate and ingat. tu lagi best mie

nad : 2014 lah, nayli bsar sikit. abg zack pun mesti lagi enjoy. hehehe

mama likha : USS best, but legoland better. :D haaa kitorg mmg teringin nak bawak niadel pegi hello kitty land kat harbour park tuh tapi yang pegi sekali tu adik2 kitorg. confirm tak kuasa nak ke situ as tempat tu mmg utk budak2 gigirl je. insyaAllah 2014 ke boleh terjah lagi. tu lah, kemain penuh orang dalam legoland ni. semua benda baru, semua colorful so best sgt.

ehem2 jugak.... ;)

Zura@Iwan said...

semua tmpt blm smpi..huhu....

insyaAllah ada rezki utk anak kan...tmpt2 gini bw anak la best kan..hehe

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in