on nia's birthday

thanks semua yang wish birthday nia. so birthday nia haritu, nia banyak kali dah cakap dia tak nak cake. dia malu nak tiup lilin depan kawan2 dia. so mmg paham lah, cik kak ni pemalu. dah besar dah paham. tak excited nak potong cake sebab malu. so kitorang belanja dia pegi tempat yang similar to disneyland sebab sokmo je dia kata nak pegi disneyland. kitorg bawak niadel pegi USS, singapore. and its a free trip! later aku story detail ye. so as for now, sikit gambar as teaser. baru lepas unpack barang, and nak pack barang untuk check in wad malam ni. doakan aku ye.

birthday girl is happy! tunjuk jam baru dia as official birthday present.

ingat tak masa lucky draw family day office aku, aku menang LCD TV 42" ? aku tukar hadiah dengan grand prize winner. amik USS trip. tu pegi sini FOC. USS is hot! panas sangat. so boleh imagine lah camne gaya aku dengan wan handle niadel. nanti kita cerita lagi.

madagascar city

Far Far Away

sci-fi city

apa tah nama benda ni.

maritime museum

maritime museum

spot adel. bole diorang ingat adel boy.

gambar paling best for the whole trip. shrek dgn princess fiona melambai kat rakyat jelata. :)

stay tuned...

9 comments:

Gieyana said...

bestnyer...nnt next year insyaallah nk terjah sini..:-)

Anonymous said...

Salam..firstly mohon maaf jika adik terasa dengan teguran ini. Dah lama rasa nak tegur. tapi harini baru ada sedikit kekuatan. Dik, awak cantik..banyak akk tengk gambar2 awak.semua cantik2. Tapikan dik, pembaca blog adik maybe ada yang lelaki. So, lagi cantik kalau adk jaga aurat2 adik yg cantik tu ^^. Dik, lengan tu pun aurat taw.. akk rasa adik faham apa yng akk cuba sampaikan.. fahami dengan baik ayat2 ni.

"Katakanlah kepada wanita yang beriman: Hendaklah mereka menahan pandangannya (daripada perkara haram), dan memelihara kehormatan (keaiban) mereka, dan janganlah mereka menampakkan perhiasan mereka, kecuali yang (zahir) daripadanya. Dan hendaklah mereka menutup kain tudung ke dada mereka..."
(An Nur:31)

labuhkan lah tudung sehinggan ke paras dada. Kalau kita keluar rumah dan baju kita boleh buat sembahyang.. itu okay dah. tapi kalau kita sendiri tahu bahawa pakaian kita masih xcukup syarat utk buat sembahyang. kita ada masalah cara pemakaian disitu. :)

Akk tegur ni sekadar tanggungjawab sebagai saudara seislam.sebab nanti diakhirat kelak.adik ada HAK untuk tuntut kat semua org yang tak pernah tegur tentang aurat adik atau segala salah silap adik :)

Hope, adik ambik ini dr side positif. Akk pon banyak kekurangan..akak tegur xbermakna akk sudah cukup baik. malahan mungkin akk lagi teruk dr adik.. :) Mohon maaf jika trkasar bahasa atau adik xboleh terima semua ni. Akk syg adik :)..

Maaf juga. xda kekuatan nak guna nama sebenar .. Maaf sangat2. Moga kita tergolong dikalangan orang2 beriman dik. Ameen.

Semoga operation adik berjalan dengan lancar.Akk doakan dari jauh. :) Salam sayang ~

ainal Faidza said...

Adikkkklove the last picture..

Affieza said...

Bestnya hadiah birtday Nia kali ni...hihi

Iela Fazielah said...

aly...best giler dpt gi USS....jeles akak...akak jugak xdpt gi mana2..ni HK pun xdpt..USS pun lom tercapai...
ada org bg teguran...alhamdulllah...sama2 kita berubah...ai pun terasa jugak...betullah tu..

Iela Fazielah said...

aly...best giler dpt gi USS....jeles akak...akak jugak xdpt gi mana2..ni HK pun xdpt..USS pun lom tercapai...
ada org bg teguran...alhamdulllah...sama2 kita berubah...ai pun terasa jugak...betullah tu..

Zura@Iwan said...

dpt free trip g USS...best la Nia adiah bday dia yer....sonok dier...

Anonymous said...

Thanks for that awesome posting. Useful, and it saved MUCH time! :-)

Mama Likha said...

ohh yg ni yer... tkpelah alya.. amek teguran dgn positif kan... means ada yg prihatin dan syg kan kita lah tu :))


alya tknk bt full story ke neh hehe.. tk sbr nak baca ! :))

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in