cerita traffic light

insiden pagi tadi. keluar simpang rumah je dah gila punya jem. kira penduduk seri kembangan trapped lah. kot jauh jem, kot dekat pun jem. mujur gak lah keluar pukul 8. so manage to reach office on time. anyway, on the way nak hantar niadel ke taska, kenalah tempuh 1 traffic light.

aku kalau merah je, mmg tangan dok busy main henpon lah. hantu watsapp lah katakan. so kadang ralit. nia lah yang dok bgtau aku, mama, green go. sambil cuit bahu aku. time takde sape yg assist penah kena hon sbb ralit. kahhhhhhhh... sekarang i dah ada assistant. so senang keje mak. kira dia dah alert lah 

kalau green, go
kalau yellow, ready to stop
kalau red, stop

so pagi tadi traffic light turns yellow, aku yang dah tensi mengadap jem aku tekan minyak nak pegi jugak. dalam masa sama nia dah jerit, mama, yellow, ready to stop. and yet aku focus nak lepas kan traffic light.

sekali jadi isu pulak. dah dia marah2 jerit2 nangis2 suruh mama stop. adus. jenuh explain tapi dia tak terima. so another lesson learned. apa yang kita ajar anak tu, kita kena praktikkan. ke aku kena tukar term kalau yellow tuh? nia...nia...

nia berkaca  mata. uncle akmal dia punya..

2 comments:

Nad @ MamaZN said...

pagi td member yg dok tmn equine pun hangen gak sbb jem teruk katanya...
tapi eksiden nye sikit jek pun

emm, tu la kan..kalu kite ajar 1, anak2 akan ikut 1 la..kalu tetibe kite jadikkan 2, mmg anak2 la confuse

shark said...

mak kene jadi skema skit..;p

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in