house-site visit

progress work kat rumah, aku suruh wan visit hari- hari. sebab rumah dekat je kan. tapi masa hujan lama hari khamis lepas mmg takde orang buat keje lah. rugi lah sehari ye. so jumaat pun tidak lah pegi ke rumah. wan cakap tunggu progress banyak2 baru pegi balik. 

tapi semalam ada appointment dengan orang kitchen cabinet. dia nak tgk rumah. so kena la pegi. tak expect lah ada major progress. sekali bila sampai, dah macam2 diorg buat. tangga dah takde. dah dicabut nya. diorg dah nak naik konkrit kat dapur. mmg messy lah rumah. cepat jugak diorg buat keje. esok lusa sure call soh bayor beberapa percent.

hari khamis, no progress. jumaat tak dtg. sabtu pagi sampai dah separa hancur rumah. hahah.. tempat wan diri tu tempat tangga. sementara takde tangga, panjat lah tangga kayu nak naik tingkat atas. tangga kitorg tangga lubang, tu kena cabut tangga tukar.

tangga yang dah dicabut letak kat bilik bawah. bilik bawah nak kena letak tiles lagi nanti.

high hazard. and no PPE. bahaya- bahaya..

budak2 ni, kat mana aje diorang boleh jadi tempat main. bergema lah rumah dgr mama menjerit. jiran dah expect apa akan jadi bila kitorg pindah nanti. hahaha. ni je lah tingkat bawah rumah kitorg. kecik je ha. jadilah dari takde ye tak?

ruang dapur yang kecik.

dapur yang diextend dah pacak besi

papa discuss dgn mr lok yang datang tgk workers dia buat kerja. ramai yang buat. ada 6 orang kot. yang pakistan hensem tu takdok dah. dia korek lubang je. yang buat kerja semalam Indonesian. cepat kan diorg buat kerja.

note : thanks kak iela sebab bagi banyak idea masa drop by rumah dia semalam. dah nampak bayang2 dah apa color & design KC aku ni. banyak bagi info kat mana nak beli barang- barang rumah.kalau aku kreatif macam dia kan senang. ini. theme rumah pun takda lagi ha.

6 comments:

@e_da said...

seronoknya nak masuk rumah baru nanti..congrats!!

MOMMY AYUN said...

jgn lupe jemput ler kami time wat house warming..hehehe..

shark said...

deko2 rumah plak la nampaknya pasni :)

Iela Fazielah said...

ala alya..sikit2 info je boleh bg.. smlm ptgkita org ada gak jln2 nak tgk rmh kamu..tp xtau no rmh n no jalan...so mmg xjumpa rmh la.. cuma terkejut tgk paragon 93 yg dah 60% siap...pape pun akak nasihatkan rajin2 tgk progress rmh... mcm akak dulu...

♥ Leily | Ummi Alya Husna ♥ said...

nnti share idea KC baru yer..
selamat mendeco umah baru.. =)

anisalya said...

dah tak lama lagi dah nak pindah kan? hehehe... padahal br je nak renovate kan...

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in