met my 3 engineers

*scroll down for latest entry* tapi latest entry nye nan ado! buang karan je scroll down ye. so far, i'm happy to receive all your comments. banyak input. mmg membina lah. kebanyakan cakap update selalu. maka, aku pun update lah ni.

semalam adik2 jantan aku datang ke ofis aku. 2 org ondway balik ke johor, singgah metar nak mengutip HK souvenir. sorang lagi tu sebab ada dalam kawasan aku ajak lah lunch sekali. bila keluar dgn diorg be-3 ni mmg rasa mcm kiri kanan ada bodyguard lah. kira, cam ni rasa ada abang. perasaan adik2 kejap. ater deme tu besar2 sgt.

alang diorg dtg awal tu, aku mintak diorg pegi post office post kan barang utk along aku. hat di sanun pun menggeletis nak barang HK jugek. so nak jumpa belum tentu bila masanya, so aku decide nak post je. lapang sikit rumah, barang2 dah clear.

sebelum dibungkus. oh tak tunjuk kat korang handbag apa aku beli eh. mmg meroyan la. tapi tak nak la tayang satu2. rasa menimbulkan unsur riak pulak nanti. tp cukup aku kata kan rugi kalau tak beli kalau singgah ke citygate outlet tu.

bukan barang along aku je, barang parents aku pun aku poslaju sekali. sebab aku nampak2 jadual hujung minggu aku sekarang penuh sebab nak mengirakan hal rumah ni. so pos siap2. lega disitu. so, semua family member dah dapat apa yg diorg punya. cuma di perlis sinun belum lg nak bg. nanti aku balik perak, ko balik ye ina! tapi yg bukan family member ni, jenuh mintak address, bila mau bagi daaa.... bagi cepat okeh!

lepas dah poslaju barang2 tu semua, diorg lepak ofis aku sampai pukul 1 lebih. menunggu adik bongsu aku sampai. dia sampai je, kitorg gerak 1 kereta ke mines. lunch kat sana. semalam kemain banyak love2 kat mines. kehairanan masing2. apekehey? then baru teringat v-day rupanya. we had lunch at nandos.

memasing kebuluran sebab tak makan dari pagi.

the youngest in the family. seran. oh did i tell u that esprit's new collection sangat best? bak kata SA tu, sesuai untuk akak yg tutup2 ni? i was like, heh? sukati ko la dik. cakap je le tutup aurat. hehehe.. so korang bole checkitdaut. mmg semua cantik2. tu crumple shirt yg aku beli kat esprit.

kelaparan, kebuluran, keburuklantakan, dan akhirnya kekenyangan. papa, nandos jom this weekend!

korang kenal ke tak adik2 aku? ada 4. yg atas ni kembar dgn yg tshirt merah tu. ni akmal. tshirt merah tu ainal. yg dok sebelah aku tu asyran. motif bagitau? tah! kalau tanya umur2 diorg serious aku tak leh jawab immediately. aku mesti jawab 88, 90, 92. tu tahun derang lahir lah.

lepas dah makan nandos. aku gi amik laptop aku yg hantar repair then masuk TF pulak. cuaca2 panas terik sekarang ni molek lat berfroyo. kebetulan haritu ada valentine day punya promotion. beli lebih RM20 then dapat 30% discount. menarik2. tahun depan datang balik kalau panjang umur.

this was what happened when 3 engineering students met. aku tunjuk KC design aku. haa memasing mula lah nak memberi idea bernas masing2. menarik jugak idea2 diorg tu. tp mcm tak penah dibuat org. nanti akan aku usulkan kat org KC.

sebenarnye aku tgh nak cari port mana nak letak pinggan yg lepas dibasuh. kira tempat tos pinggan lah. tu diorg suggest macam2.

so, tu cite semalam. hari bersama keluarga.

AA dah start sale dari kul 12malam td. dengar2 cerita, ada yg dah booked ke hong kong. tak rugi ye. hehehe.. tumpang seronok. aci tak nak mengirim nanti? :p kitorg? tah asyik masuk bilik menunggu je. malas aku nak tunggu baik aku tido. dia tak bagi pegi bejalan la tuh. suruh duduk diam2 kumpul duit beli dining table!

10 comments:

Iela Fazielah said...

wah cantiknyer design KC tu... bape beso dapur rmh kamu ye??? akak lupa nak bgtau no tel org KC akak... tp kamu leh bukak blog dia artwoodsdesign.blogspot.com...

alyyani said...

k.iela : kecik je kak dapur asal nye. tu kitorg extend 5 kaki. ke 4 kaki? lupa sudah. wan yg tau. oowh thanks kak, nanti sy try tanya dia. bekenan betul dgn dapur akak tuh. agak famous gak. :)

Mama Likha said...

hahaha ayat last best ! rmi ke yg booked pegi HK alya ?? semua jadikan alya referrence ni :P


oh... kitchen alya depan sinki ada window yer.. klo tk blh blh kabinet atas.. kat situ lah ltk tmpt pinggan... kena diskas lagi tu.. alya beli magazine, cari idea dlm tu...


hmmmm.... tk penah tgk adik alya yg bongsu tu..asyran ? nmpk mcm manja je ngan alya hiks... 88, 90, 92 knp ada 3 thn yg berbeza? kata, yg dorang tu twins....? alya ada keturunan twins, ada probability tak nak dpt anak twins jgk :)

@lfidah @dim said...

TIMA NAK MASUK RUMAH BARU NIE YANG PENING..MACAM-MACAM NAK DIBUATNYA..TP PART PALING BEST UTK kc..HEHEHE

alyyani said...

mama likha : so far dah 3 org. so kena up entry bajet cepat2 lah kan? heheh...

itu lah masalahnya sinki hadap tingkap. dah takde tempat tos pinggan. nanti nak cek dgn org KC cmne.

owh, adik lelaki tu 2 org tahun 88, yg kecik 92. yg 90 tu pompuan. patut explain further. :)

alfidah : kita ni teruja semua. kalau lah ada duit lebih. :)

Anonymous said...

bkn nye engineers tp enjinnyor..

alyyani said...

ainal : engineer versi opah kah?

amal_fc1303 said...

aku nye brng je la xdpt lgi nie. pling last aku dpt yer. xpe la bln4 nnt jmpe yer. xpon bln 3 nnt.

alyyani said...

ina : yg last tu yg paling best! hahaha...

wan syamzaima said...

Dik,sama la.masuk AA asik masuk waiting room ja...
dia suh duk umah je..hehe

 

Copyright © Mrs. Simplicity | All Rights Reserved | Designed by Whitey Mommy Back to Top|Sign in